zategnuti odnosi

Obiteljski problemi: Nakon kraljice, William i Kate naljutili i druge članove obitelji

Od kada su princ William i vojvotkinja Catherine podržali kraljičinu odluku da se princu Andrewu oduzmu sve javne funkcije, našli su se u nemilosti njiegovih kćeri, princeza Beatrice i Eugenie

Princ William i njegova supruga Catherine nedavno su izazvali bijes kraljice Elizabete II. jer su se na kratki odmor s djecom na svoje imanje u Ammer Hall iz svoje londonske rezidencije uputili kraljevskim helikopterom.

Naime, kraljevski protokol nalaže da članovi obitelji, pogotovo nasljednici krune zbog sigurnosti i eventualnih nesreća uvijek putuju odvojeno što je ovaj put William zanemario. A nakon svađe s bakom, princ i vojvotkinja Catherine suočavaju se s još jednim problemom.

Zbog toga što su podržali odluku ‘‘Firme‘‘ da iz svih protokolarnih i javnih događanja isključe princa Andrewa koji je optužen za seks s maloljetnicom, Williamove sestrične princeze Beatrice i Eugenie jedva razgovaraju s njegovom obitelji.

image

Princeze od Yorka zahladile su odnose s princom Williamom i njegovom suprugom

TREVOR ADAMS/ MATRIXPICTURES.CO.UK/MATRIXPICTURES/PROFIMEDIA

Vidljivo je bilo to i na proslavi kraljičinog platinastog jubileja gdje rođaci nisu viđeni zajedno niti na jednom od događanja, a vatru potpiruje i činjenica što su sestre York ostale u vrlo dobrim odnosima s princom Harryjem i njegovom suprugom Meghan Markle. Navodno je to dobra stvar za kraljevsku kuću kako se odbjegli vojvode od Sussexa ne bi osjećali kompletno odbačeni, no sada će se morati rješavati odnosi između sestara i vojvoda od Cambridgea.

Navodno je i princ Charles okrenuo leđa svom nestašnom bratu Andrewu pa se situacija dodatno zakomplicirala. Kako bilo, britanski mediji i dobri poznavatelji kraljevskih prilika tvrde da Andrewove kćeri, princeze od Yorka jedva pronalaze snagu kako bi bile ljubazne s ostatkom obitelji.

Linker
10. travanj 2024 11:30