Što će kraljica reći?

Novi udarac za kraljevsku obitelj: Peta sezona ‘Krune‘ kopa po bliskom odnosu princa Philipa i 30 godina mlađe grofice

Unatoč činjenici da su neki članovi kraljevske obitelji priznali da gledaju seriju, ona nas voli podsjećati na trenutke koje bi monarhija voljela da svi jednostavno zaboravimo.

Posljednjih godinu dana za britansku kraljevsku obitelj nije bilo nimalo lako. Od odlaska Meghan i Harryja s dvora, preko skandala s princom Andrewom, najnoviji udarac prema monarhiji sprema se ni manje ni više nego preko nove sezone serije 'Kruna'.

Naime, peta sezona serije, koja priča priču o vladavini kraljice Elizabete II., prikazat će detalje veze između pokojnog princa Philipa i aristokratkinje Penny Knatchbull, grofice Mountbatten od Burme, s kojom se Philip intenzivno družio u devedesetima.

Čitajte i: Ne staju nevolje za kraljevsku obitelj: Protiv princa Andrewa podignuta optužnica na sudu u New Yorku

Prema bliskim izvorima kraljevske obitelji, njihov odnos izazivao je čuđenje britanske javnosti pa su mnogi mislili da je riječ o aferi. No, Philip i Penny uvijek su tvrdili da su samo prijatelji. Ipak, tvorci serije nisu željeli stati samo na tome, već su se bacili na detaljnije istraživanje o prirodi njihova odnosa.

Penny Knatchbull, čiji je otac bio uspješan biznismen, udala se 1979. za Nortona Knatchbulla, trećeg grofa Mountbattena iz Burme, a njihovo zajedništvo ih je doveo u orbitu kraljevske obitelji. Unatoč činjenici da je princ Philip, koji je preminuo u 99. godini u travnju 2021., bio stariji od Penny čak 32 godine i bio u braku s engleskom kraljicom, njih su se navodno jako zbližili tijekom devedesetih.

image
Natascha McElhone
DAN WOOLLER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Philip je Penny čak naučio kako voziti kočiju, što bi mogla biti ili potpuno bezazlena zabava ili aristokratska verzija zavođenja. U novoj sezoni Penny Knatchbull će glumiti Natascha McElhone koja je prethodno glumila u seriji "Californication" i "Designated Survivor".

Čitajte i: Princ Philip danas bi navršio sto godina! Dramatična životna priča čovjeka koji je od ničeg došao do kraljevskog trona

image
Jonathan Pryce
DAVID FISHER/FOR BAFTA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim Natasche, u posljednje dvije sezone ulaze i neka nova-stara lica. Tako će princa Philipa glumiti Jonathan Pryce koji je utjelovio High Sparrowa u seriji 'Igra prijestolja', kraljicu Elizabetu odlična Imelda Staunton, a uvijek zabavnu princezu Margaret utjelovit će Lesley Manville.

Dominica Westa gledat ćemo u ulozi princa Charlesa, a princezu Dianu glumit će Elizabeth Debicki za koju su mnogi fanovi serije rekli da izgleda baš poput pokojne princeze.

Osim odnosa Philipa i Penny, peta i šesta sezona bavit će se i razvodom Diane i Charlesa, a vjerojatno će ekranizirati i njezinu tragičnu smrt. Debicki je poznata po svom radu u trilerima "Udovice" i "Veliki Gatsby", a ono što je zanimljivo jest da je znatno viša od Diane - zapravo, iste je visine kao i princ William, jedan od Dianinih sinova.

Snimanje pete sezone 'Krune' počelo je u lipnju ove godine, što znači da je možemo očekivati tek sljedeće godine i to najvjerojatnije u studenom.

Linker
20. travanj 2024 05:38