Ponovo na tv-u

Novi angažman princa Harryja: Govorit će o posljedicama koje je smrt princeze Diane ostavila na njegovu psihu

Harry će u dokumentarnoj seriji, koja s emitiranjem počinje 21. svibnja, gostovati uz mnoge poznate osobe poput Lady Gage i Oprah Winfrey.

Godinama je princu Harryju centar interesa mentalno zdravlje. S bratom, princom Williamom i šogoricom Kate vodio je zakladu koja je radila na destigmatiziranju psihičkih bolesti, ali od kada je napustio britanski dvor, napustio je i sve svoje službene i humanitarne dužnosti.

Čitajte i: Meghan Markle postaje spisateljica: Priča koju piše temelji se na odnosu dva najdraža muškarca

No, odlaskom u SAD nije prekinuo svoj dobrovoljni rad, već je tamo sa suprugom Meghan Markle osnovao neprofitnu zakladu "Archwell" koja se između ostalog bavi video i audio produkcijom, a prvi veliki projekt joj je dokumentarni serijal o mentalnom zdravlju "The Me You Can't See" koju je Harry dvije godine pripremao s američkom kraljicom talk showa Oprah Winfrey.

Prva epizoda biti će emitirana 21. svibnja na Apple TV+, a među gostima će biti pjevačica Lady Gaga i glumica Glenn Close.

U dokumentarcu će o svojim psihičkim problemima progovoriti i Oprah Winfrey i princ Harry, koji je prije nekoliko godina javno priznao kako se borio s depresijom i nekontorliranim bijesom nakon gubitka majke, princeze Diane.

Čitajte i: Harry se iskupljuje za prošlogodišnji propust? Princ najavio prvi veliki projekt u suradnji s Netflixom

A i u nedavnom tv intervjuu, koji je sa suprugom Meghan dao Oprah Winfrey, otkrio je kako se nije bolje osjećao ni posljednjih godina u Velikoj Britaniji iz koje je pobjegao zbog velikog medijskog pritiska na njega i njegovu suprugu.

image
Harry i Meghan kad su javno objavili zaruke te nisu slutili koliko će im se život promijeniti u sljedećim godinama.
JAMES WHATLING/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Svi smo se mi rodili u različitim zemljama i odrasli u različitim kulturama i životnim uvjetima, ali većina nas nosi neku traumu, tugu i gubitak za koje mislimo da su samo naši. A posljednja, pandemijska godina pokazala nam je da smo u takvim situacijama zajedno i nadam se da će ova serija pokazati da postoji snaga u toj našoj ranjivosti i povezanost u suosjećanju i empatiji", kazao je princ Harry uz nadu da će ovaj serijal pomoći da se tema mentalnog zdravlja popularizira i pruži nada gledateljima da u svojim problemima nisu sami.

Linker
16. travanj 2024 02:57