Nova knjiga

Nova knjiga otkriva kako su William i Harry doživljavali ‘ples‘ svoje majke s tablodima

Nekadašnja Dianina prijateljica Tina Brown koja je godinama pratila kraljevsku obitelj, u novoj knjizi opisuje kako su pikanterije o njenom ljubavnom životu s naslovnica tabloida proživjela njezina djeca.

Dosad je u knjigama o životu princeze Diane u prvom planu bio njezin ljubavni život, no britanska spisateljica Tina Brown nudi drugačiji pogled na princezu od Walesa. Riječ je o bivšoj glavnoj urednici uglednih magazina Tatler, Vanity Fair i New Yorker, a u svojem novom djelu "The Palace Papers: Inside the House of Windsor" otkriva kako je njezin odnos s princem Charlesom i medijima utjecao na njihove sinove.

Knjiga izlazi krajem mjeseca i vjerno oslikava kako su odrastali prinčevi u Kensingtonskoj palači poslije Dianinog i Charlesovog razvoda.

"Princ Harry više je idolizirao Dianu i manje je razumio. Uvijek bi bio njezino dijete, mali nestaško čije su emocije, baš poput njezinih, uvijek tinjale blizu površine. William je više razumio Dianu, ali ju je manje idealizirao. Bio je upoznat s njenim ljubavnim životom. Znao je da su joj tabloidi zagorčali život, ali je također znao i da je u dosluhu s njima.

image

William, iako dijete, bio je njena osoba od povjerenja

SOUTH WEST NEWS/SHUTTERSTOCK

Do ranih tinejdžerskih godina bio je majčina osoba od povjerenja. Opisivala ga je kao "mog malog mudrog starca" kojem se povjeravala", piše autorica čije je pravo ime Christina Hambley Brown i godinama prati kraljevsku obitelj.

Čitajte i: Najveća tajna Netflixa: Tko će glumiti Kate, a tko Williama u posljednjoj sezoni Krune

Knjige izlazi krajem ovog mjeseca i mogla bi postati hit poput njenog prijašnjeg djela o princezi od Walesa, "Diana Chronicles" koju je kao njezina bivša prijateljica objavila deset godina poslije Dianine smrti.

image
DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tina Brown ovaj put je odlučila rasvijetlili detalje o tome kako je hladni rat između Charlesa i Diane utjecao na njihove sinove, kako su William i Harry doživjeli situaciju kad su fotografije u toplesu s ljetovanja njihove mame objavljene u britanskom tabloidu, poruzi vršnjaka u školi zbog Dianinog dvojakog odnosa s medijima, traumama s kojima se zbog toga, navodno, još uvijek bore. Danas su odrasli, imaju vlastitu djecu, odgajaju ih daleko od paparazza, a o knjizi čije izvatke donosi Vanity Fair, još se nisu oglasili.

Linker
20. travanj 2024 05:34