Da ne povjeruješ

Nije vjerovala baki: Kraljica ima rođakinju, a srodstvo im je potvrđeno na bizaran način

Riječ je o engleskoj enigmatičarki Anne Hegerty čija je obitelj tajila da su kraljevske krvi: nisu htjeli da postane snob po uzoru na rođake s kojima nisu dobri.

U popularnoj britanskoj televizijskoj emisiji "DNA Journey" javne osobe doznaju tko su im preci, a ta otkrića katkad su šokantna. Najveće iznenađenje doživjela je Anne Hegerty, poznata enigmatičarka i natjecateljica u raznim kvizovima. Kad su joj novinari ITV-ja rekli da je kraljevske krvi, simpatična Engleskinja sumnjičavo ih je pogledala. A onda je uslijedio šok: pokazalo se da je u srodstvu sa samom britanskom kraljicom Elizabetom II.

"Jeste li sigurni? Doduše, nešto mi je o tome pričala baka, ali joj nisam vjerovala", izjavila je šokirana enigmatičarka. Pokazalo se je u dalekom srodstvu sa škotskom kraljem Robertom Bruceom I. (kako je postao kralj pojašnjeno je u filmu Hrabro srce). Naime, on joj je pradjed u 20. koljenu. Zbog složenih dinastičkih veza otkrilo se da joj je rođakinja i sama britanska kraljica, piše Daily Mail.

image

Anne Hegerty poznata je britanska enigmatičarka

ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Baka je bila u pravu

"Wow, to je baš cool! Sad mi je žao nisam vjerovala baki", izjavila je enigmatičarka odrasla u Westminsteru nedaleko od Londona, u obitelji iz srednje klase. Najprije je gradila karijeru kao novinarka u raznim medijima, a kako ima eruditsko znanje, počela se natjecati u kvizovima. Bila je vrlo uspješna i proslavila se, a u posljednje vrijeme je omiljena je pomagačica u britanskoj inačici kviza "Tko želi biti milijunaš?". Pojasnila je kako ima otmjene rođake s majčina strane, no mama joj je baš zbog njih, jer joj nisu simpatični, tajila da imaju kraljevsko podrijetlo.

Čitajte i: Kraljica oduševljena idejom sunarodnjaka: Lijepa gesta u čast njene 70. obljetnice

image

Anne Hegerty poznata je britanska enigmatičarka

ITV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Mama je negodovala je kad bi se poveo razgovor o toj temi. Zanimala me je bakina priča, međutim, majka mi je stalno govorila kako su to samo naklapanja", otkrila je novootkrivena plemkinja. Naime, njezina obitelj nije htjela da postane snob dozna li istinu o svom podrijetlu.

“Mislim da sam ionako postala snob. Prema tome, više se nemaju čega bojati", našalila se kraljičina rođakinja. Zacijelo bi bila sretna kad bi upoznala Elizabetu II. no poziv na čaj u dvorac Windsor nije dobila. Tko zna, možda će joj doći pozivnica za proslavu kraljičinog platinastog jubileja? Obiteljske veze treba njegovati, bez obzira na to kako su otkrivene.

Linker
19. travanj 2024 21:02