Bijeg iz zlatnog kaveza

Nije podnosio život pod stalnim nadzorom! Princ Harry otkrio razloge raskida s kraljevskom obitelji

Za dramatično preseljenje u Sjedinjene Države najzaslužniji su Meghan Markle i psihoterapija.

Napokon je sve jasno - princ Harry (36), odbjegla crna ovca britanske kraljevske obitelji, u razgovoru s Daxom Shepardom na podcastu Armchair Expert objasnio je zašto se početkom lanjske godine odlučio na radikalan prekid s dotadašnjim životom i dramatično preseljenje sa svojom obitelji u Sjedinjene Države.

Svakodnevicu u kraljevskoj palači pod stalnim nadzorom javnosti, osiguranja i agenata tajne službe, te članova obitelji opisao je kao kombinaciju filmskih prizora iz 'Trumanovog showa' i života u zoološkom vrtu.

image
Meghan Markle je Harryju predložila da krene na psihoterapiju.
MEGA/ PROFIMEDIA

"U svojim ranim dvadesetima posumnjao sam da je to pravi posao za mene, jer sam shvatio da u takvim okolnostima neću nikada imati mira, te da se neću moći nigdje skrasiti sa suprugom i obitelji. Pred očima mi je bio mamin primjer, vidio sam što su njoj učinili i odlučio da ne želim biti dio toga. Premda sam uvidio što se sve događa iza zavjese, tada nisam znao kako se iz toga izvući", izjavio je princ Harry. Dodao je kako je za prekretnicu ipak najzaslužnija njegova supruga Meghan Markle (39). Ona ga je nagovorila da krene na psihoterapiju i balon od sapunice u kojem je dotad živio jednostavno se - raspuknuo.

Čitajte i: ‘Brak neće potrajati!‘: Aristokratkinja prognozira crnu budućnost Harryju i Meghan

Skrivali se od javnosti

"Osjećao sam se kao da sam nakon dugo vremena progledao: izvukao sam glavu iz pijeska, otresao se i shvatio da se moram prestati žaliti i samosažalijevati, te učiniti ono čime bi se moja majka ponosila. To sam i napravio", kazao je princ Harry koji je u razgovoru opisao i svoj prvi londonski susret s Meghan Markle.

image
Meghan Markle je Harryju predložila da krene na psihoterapiju.
MEGA/ PROFIMEDIA

"Bila je to stvarno čudna situacija: Meghan i ja prvi put dogovorili da se nađemo u shopping centru odakle smo planirali otići k meni. No, morali smo se praviti da se ne poznajemo, pa smo komunicirali porukama preko mobitela, jer su me prolaznici prepoznali, te bez prestanka pratili i pozdravljali. Bio sam skriven ispod duboko navučene bejzbol kape, ali nisam mogao proći inkognito, pa smo se našli tek na izlazu kamo smo dojurili svaki sa svoje strane", prisjetio se princ Harry.

Sa suprugom Meghan Markle odgaja dvogodišnjeg sinčića Archieja Mountbattena-Windsora, koji će uskoro dobiti i sestricu. Prema kladioničarskim prognozama najizglednija imena za novu bebu su Diana, Philippa i Elizabeth.

Linker
23. travanj 2024 11:34