itekako su svjesne

Milijuni ljudi sad gledaju u Kate, Meghan i Camillu

Oči svijeta uperene su u najvažnije žene u kraljevskoj obitelji.

Lijes s posmrtnim ostacima kraljice Elizabete II., nakon što je stigao u Westminstersku opatiju gdje je u 11 sati po britanskom vremenu započela ceremonija pogreba, koju možete pratiti live na Gloria.hr, upravo po posljednji put prolazi kraj Buckinghamske palače.

Od Westminster Halla do crkve kraljičin je lijes dovezen na lafetu, artiljerijskim kolima koja je vuklo 98 mornara. Pratila su ga kraljičina djeca, kralj Charles III., princeza Anne, prinčevi Andrew i Edward, a iza njih su išli prinčevi William i Harry te Peter Philips, sin princeze Anne.

Prije nego što je povorka krenula, u opatiju su stigli i ostali članovi kraljevske obitelji. Tu je kraljica supruga Camilla, princeza Kate s dvoje starije djece, princom Georgeom i princezom Charlotte, Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, ali i grofica Sophie, princeze Beatrice i Eugenie i drugi članovi kraljevske obitelji.

image

Kate je, kao i Camilla za ovu prigodu odabrala crni šešir s koprenom

JAMES WHATLING/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

I dok su svjetla kamera uperena u kraljičin lijes te svjetske državnike koji su stigli na posljednji ispraćaj, sve zapravo najviše zanimaju Windsori. Gleda se svaka suza, svaki komad nakita, otkriva simbolika cvijeća, pokušavaju pronaći odgovori na mnoga pitanja koja u 70. godina Elizabetine vladavine nitko nije postavljao.

Konačno, koliko god možda površno bilo, proučava se i tko je što odjenuo, a na tom polju su, očekivano, uvijek prve na redu supruge kraljičinih unuka - Kate i Meghan te kraljica supruga Camilla.

image

Meghan nije imala koprenu, ali je nosila crne rukavice

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kako i priliči, sve su odabrale crninu i haljine dužine ispod koljena. No, po jednome se Meghan istaknula. Za razliku od Camille i Kate koje su odabrale šešir s koprenom, Meghan to nije učinila, ali je ona zato nosila crne rukavice. Britanski mediji, očekivano, pokušavaju pronaći simboliku u tome.

No, dok oni to čine, jedino je važno istaknuti kako su sve tri (pa i Meghan), zajedno s kraljičinim unukama Beatrice i Eugenie teško susprezale suze.

Linker
16. travanj 2024 19:18