odlazak kraljice

Meghan Markle ipak nije došla u Balmoral do kraljice, evo kakav je bio njihov odnos

Kad su Harry i Meghan objavili da odustaju od svojih kraljevskih uloga, kraljica Elizabeta istaknula je da će njih dvoje uvijek biti ‘voljeni članovi moje obitelji’.

Kraljica Elizabeta bila je pod liječničkom nadzorom u dvorcu Balmoral, zbog čega je cijela njena obitelj krenula u njen škotski dom kako bi je vidjeli. Iako je zahladio odnose s ostatkom obitelji, prema Balmoralu krenuo je i njen unuk, princ Harry.

Harry je u četvrtak otkazao prethodno dogovoreni angažman u Engleskoj kako bi se pridružio obitelji u Balmoralu, no njegova supruga Meghan Markle ostala je u Londonu.

Kraljevski izvjestitelj Omid Scobie objavio je na Twitteru: "Izvor nas je izvijestio da je princ Harry doputovao u Balmoral. Poput vojvotkinje od Cambridgea (koja je u Windsoru sa svoje troje djece), vojvotkinja od Sussexa ostaje u Engleskoj (no neće doći na večerašnju dodjelu nagrada WellChild)."

Kao što Scobie primjećuje, ni Kate Middleton nije stigla u Balmoral, a njen suprug William se tamo pridružio princu Charlesu, vojvotkinji Camilli, grofu i grofici od Wessexa Edwardu i Sophie, princu Andrewu i princezi Anne.

Vijesti ITV-a izvijestile su da par usklađuje planove s drugim članovima kraljevske obitelji usred napetosti otkako su dali ostavku kao članovi kraljevske obitelji.

Djeca princa Williama i Kate Middleton, princ George, princeza Charlotte i princ Louis, danas imala svoj prvi službeni dan u školi Lambrook u Windsoru.

image

Meghan s Harryjem i kraljicomm

JOHN STILLWELL/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Kad su Harry i Meghan objavili da odustaju od svojih kraljevskih uloga, kraljica Elizabeta istaknula je da će njih dvoje uvijek biti ‘voljeni članovi moje obitelji’.

Godinu dana kasnije njih su dvoje dali intervju Oprah Winfrey u kojem su optužili kraljevsku obitelj za rasizam i ponižavanje. Tako je Meghan tvrdila da joj nisu dali da potraži psihološku pomoć nakon što je priznala da pati od suicidalnih misli dok je bila trudna s prvim djetetom, Archiejem. Dodali su i da je netko od starijih članova obitelji doveo u pitanje dječakovu boju kože, a sumnja je pala na Camillu.

image

Meghan prvi put na balkonu Buckinghamske palače s ostalim članovima kraljevske obitelji

GEOFFREY ROBINSON/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Kraljicu nisu kritizirali u tom intervjuu, a Harry je rekao da je previše poštuje. Nju su pak optužbe na račun obitelji ipak povrijedile pa je Buckinghamska palača u priopćenju napisala da je izrečene optužbe rastužuju i da sjećanja mogu varirati.

Harry je jednom prilikom otkrio da se on i supruga čuju s kraljicom preko Zooma te da su kraljica i pokojni princ Filip tako pratili i odrastanje njihova sina nakon odlaska iz Velike Britanije. Svojoj kćeri Lilibet dali su ime po kraljičinom nadimku iz djetinjstva.

Prije mjesec dana Meghan Markle je slavila 41. rođendan, a od britanske vladarice nije dobila javnu rođendansku čestitku.

Otkako su se Meghan i Harry vjenčali 2018. godine, na službenom profilu kraljevske obitelji na Twitteru svake je godine osvanula čestitka za vojvotkinjin rođendan, čak i lani.

image

Tijekom prvog javnog pojavljivanja tadašnje Harryjeve zaručnice javnost joj je spočitavala da se nije dovoljno naklonila kraljici

ADRIAN DENNIS/AFP/PROFIMEDIA

Ove godine o Meghan ni riječi, a na profilu se jučer našla zabilješka o posjetu princeze Anne Edinburgu.

Kraljevski dopisnik Daily Expressa Richard Palmer tvrdio je da je upečatljiv izostanak čestitke, no smatrao je da je najvjerojatnije posljedica nove konvencije.

"Kraljičina web stranica zanemarila je spomenuti Meghanin veliki dan nakon što je odlučeno da će se obilježavati samo rođendani koji završavaju s nulom, kad je riječ o neaktivnim članovima obitelji", pojasnio je.

image

Vjenčanje Harryja i Meghan

AVALON.RED/AVALON/PROFIMEDIA

A isprva se sve činilo idiličnim. Američka glumica brzo se zbližila s kraljicom, a posebno ih je povezala ljubav prema korgijima.

Osim toga, u prvim Meghaninim angažmanima, kad joj je javnost spočitavala svaku grešku, kraljica ju je pripremala, a pred kamerama su razmjenjivale osmijehe i interne komentare.

Linker
25. travanj 2024 21:49