PALAČA JE NA NOGAMA

Meghan i Harry razbjesnili su kraljevsku obitelj? ‘Neka se odreknu titula!‘

Harryjeva obitelj odbila je komentirati sadržaj dokumentarca, ali insajderi bliski dvoru optužuju par da podmuklim napadima želi srušiti monarhiju.

Poslije jučerašnje premijere prve tri epizode Netflixove dokumentarne serije "Harry i Meghan", kraljevska obitelji ostaje pri odluci da sadržaj ni u kojem slučaju neće javno komentirati. Ali to ne vrijedi za insajdere bliske Buckinghamskoj palači. Njihove riječi tumače se kao reakcija Harryjeve obitelji da su, kojim slučajem, u prilici naglas izreći što misle. Ukratko, osupnuti su činjenicom da su vojvode od Sussexa snimali intervjue za Netflix od ožujka 2020. do kolovoza ove godine, samo nekoliko tjedana prije kraljičine smrti, pa ne čudi što je uslijedila dosad najoštrija osuda "bezobrazluka" i "drskosti" zbog Harryjevog i Meghaninog napada na britansku instituciju. Optužuju ih da žele "srušiti monarhiju", a njihov istup u Netflixovom dokumentarnom serijalu opisan je kao "lukav i podmukao rušilački potez". Insajderi bliski dvoru najviše im zamjeraju to što se pod krinkom svoje ljubavne priče, čime bi se dokumentarna serija trebala baviti, petljaju tamo gdje ne bi trebali, piše Daily Mail.

image

Uspomena na jedan od prvih izlazaka Harryja i Meghan.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Razbjesnio ih je, naime, njihov komentar da je Commonwealth, koji se smatra "svetim" nasljeđem pokojne kraljice Elizabete, zapravo apdejtano britansko "Carstvo 2.0". Zato ne iznenađuje brutalna reakcija iz Londona: Harry i Meghan otvoreno se poziva odreći se titula ako su "tako posramljeni i razočarani" nepisanim pravilima i postupcima kraljevske obitelji.

image

Kraljevska obitelj na proslavi platinastog jubileja Elizabete II.

MALCOLM PARK/AVALON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Mnoge zanima kako su reagirali kralj Charlesa III., kraljica supruga Camilla, princ od Walesa, William i njegove supruge Catherine, princeze od Walesa?

"Oni su jako tužni, konsternirani su izrečenim", dojavio je izvor iz kraljevskog kućanstva.

"Strašno je što su snimali svoje intervjue dok su se princ Philip i kasnije kraljica, dakle Harryjevi djed i baka, borili s teškom zdravstvenom situacijom posljednjih mjeseci života. Nisu ih pustili da preminu u miru. Najgore od svega je to da su došli obilježiti kraljičin platinasti jubilej dok su paralelno snimali intervjue u dosluhu s filmašima. Nikome nisu rekli što rade. To je sramotno i kukavički. Puno je ljudi kojima je drago što pokojna kraljica nije ovdje da to vidi", rekao je izvor blizak dvoru.

image

Meghan tijekom druge trudnoće s Lilibet.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Poznavatelji prilika u kraljevskoj obitelji upozoravaju kako je ono što su Harry i Meghan do sada rekli "kamilica" u usporedbi s onim što slijedi idući tjedan. Naime, 15. prosinca Netflix će prikazati preostale tri epizode u kojima će biti riječi o konkretnim događajima koji su naveli par odreći se dužnosti starijih radnih članova kraljevske obitelji i preseliti se u Ameriku. Meghan se već dotaknula bolne teme rasizma u obitelji svog supruga: možda će idući tjedan napokon reći tko ju je tijekom prve trudnoće, uvrijedio tobože nedužnim upitom koje će boju kože imati njihov sin Archie?

image

Harry i Meghan

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Kraljevski insajderi predviđaju da bi sadržaj koji će se emitirati biti "otrov" za Harryjevu obitelj. U Netflixu pak zadovoljno trljaju ruke jer nema bolje (besplatne) reklame od salvi ogorčenih insajdera, uvijek spremnih na komentar uperen protiv Harryja i Meghan.

Linker
20. travanj 2024 14:17