Svestrani kraljevski par

Malo snimanja filmova, malo neprofitnog rada: Meghan i Harry konačno lansirali svoju novu web stranicu

Na tom projektu radili su već duže vrijeme, a sada je konačno ugledao svijetlo dana. Pozvali su sve one koji žele biti u toku s novostima da im se pridruže.

Otkako su početkom godine donijeli odluku da se povlače s kraljevskih dužnosti i preselili se u Sjedinjene Američke Države, Meghan Markle i princ Harry sve to vrijeme su radili na pokretanju svoje neprofitne humanitarne organizacije Archewell. Iza tog imena, koje je slično imenu njihovog sina Archieja, stoji posebna priča, a sada su konačno otvorili i novu internetsku stranicu Archewell.com.

Na stranici trenutno samo stoji porijeklo i značenje imena same organizacije te se također nudi opcija da upišete svoj e-mail ako želite primati novosti.

Naime, vojvotkinja i vojvoda od Sussexa u SAD-u, točnije Kaliforniji, žive od ožujka, a isti mjesec su predali papire za pokretanje svoje organizacije. Nadali su se da će informacija ostati tajna sve dok ne budu spremni za službenu objavu, ali nije dugo trebalo da se takva vijest pročuje - budući da sva papirologija takve vrste spada u javnu domenu. No, kako je ime otkriveno, oglasili su se i objasnili kako je do imena došlo.

image
Harry, Meghan i njihov sin Archie.
DPPA/DDP USA/PROFIMEDIA

"I prije SussexRoyal, javila se ideja o 'Arche' - grčkoj riječi koja znači 'izvor akcije'. Povezali smo se s tim konceptom za dobrotvornu organizaciju koju smo se nadali jednog dana izgraditi, a to je postala i inspiracija za ime našeg sina. Napraviti nešto značajno, nešto što će napraviti razliku. Archewell je ime koje kombinira antičku riječ za snagu i akciju i drugu (well, koja znači izvor, bunar, vrelo...) koja evocira duboke resurse, iz kojih svatko od nas mora vući", zaključili su.

Snimat će dokumentarce

Osim plemenitog rada, Meghan i Harry bavit će se i produkcijom filmova. Nedavno su osnovali vlastitu firmu i potpisali višegodišnji ugovor s popularnim streaming servisom Netflixom jer se žele fokusirati na stvaranje raznolikog sadržaja poput dokumentarnih filmova, dokumentarnih serijala, igranih filmova i sadržaja za djecu.

"Cilj ovog projekta je stvaranje sadržaja koji informira, ali i daje nadu. Kao novi roditelji, važno nam je i stvaranje inspirativnog obiteljskog programa", izjavili su Meghan i Harry za New York Times. Čelni čovjek Netflixa, izvršni direktor Reed Hastings vrlo je uzbuđen što će surađivati sa Sussexima te od cijelog projekta ima vrlo visoka očekivanja.

"Bit će to vrhunska zabava, vrlo sam uzbuđen zbog tog dogovora. Oni su pametni - razmatrali su ponude i drugih velikih kompanija. Mislim da smo mi stvarno sklopili najbolji cijeli paket i s njima ćemo proizvesti široku lepezu zabavnog sadržaja", objasnio je.

Čitajte i:

Otkrili ime svoje humanitarne organizacije, iza kojeg stoji priča s posebnim značenjem

Meghan Markle odala kako se zaštitila od mržnje: ‘Ovo je problem čovjeka. I to što se događa svima nama‘

Objavili prvi portret nakon selidbe: Princ Harry i Meghan ponovno pozirali kao na fotografiji sa zaruka

Raskol prinčeva! Princ William uplitao se u odnos Harryja i Meghan, pale su teške riječi i jako ružne geste

Linker
14. travanj 2024 04:54