ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
nema razvoda

Ljubav se vratila na danski dvor: Kralj i kraljica proslavili su 20 godina braka, afera se više ni ne spominje

Što god da se događalo u njihova četiri zida, danski kraljevski par očito je izgladio sve razmirice i s osmjesima na licu, često se grleći i držeći za ruke proveli su tri dana u Oslu gdje su uz zdravicu norveškog kralja proslavili i veliku bračnu obljetnicu.

Što god da se događalo u njihova četiri zida, danski kraljevski par očito je izgladio sve razmirice i s osmjesima na licu, često se grleći i držeći za ruke proveli su tri dana u Oslu gdje su uz zdravicu norveškog kralja proslavili i veliku bračnu obljetnicu.

‘‘Ma tko je uopće ta Casanova? Kakav skandal? Pa oni se vole kao tinejdžeri!‘‘, šuškali su Norvežani gledajući danskog kralja Frederika i kraljicu Mary kako se držeći za ruke šetaju Oslom. Bila je to rijetka prilika da stanovnici glavnog norveškog grada izbliza mogu vidjeti okrunjene glave kao i članove svoje kraljevske obitelji koja je na tri dana ugostila danskog kralja Frederika i njegovi kraljicu Mary. Jer upravo je danski kraljevski par posljednjih mjeseci u centru medijskih napisa oko bračne krize koja je navodno uslijedila nakon Fredrikovog druženja sa stanovitom Meksikankom Genoveve Casanovom na njegovom solo izletu u Madrid. Analizirali su se njihovi pokreti, pogledi, manjak bliskosti...

image

Frederik i Mary od izbijanja preljubničkog skandala krajem prošle godine nisu viđeni u ovako bliskim odnosima

LISE AASERUD/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA

No par koji je tri dana boravio u Norveškoj pokazao je jedno sasvim drugačije lice. Šetali su Oslom zagrljeni, držali se za ruke, smijali, izmjenjivali poglede pune ljubavi... Poput mladenaca na bračnom putovanju. Ni traga hladnim licima koja smo posljednjih mjeseci gledali i krizi koju su očito prebrodili te svoj brak vratili u mirne vode. A u Norveškoj, i to već na prvi dan posjeta 14. svibnja, proslavili su dvadesetu godišnjicu braka koju su proveli na gala večeri s visokim uzvanicima u Kraljevskoj palači u Oslu. Svečana večera počela je čestitkama i zdravicom upućenom paru, posebice kraljici Mary, a uputio ih je norveški kralj i njihov domaćin Harald V.

image

Princ Haakon, princeza Mette-Marit, kraljica Sonja i njihovi gosti Frederik i Mary u šetnji promenadom

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

"Draga Mary, preuzela si veliki zadatak kada si otišla iz rodne Australije i zaljubila se u ovog sportskog Danca. Odrekla si se puno toga što ti je bilo sigurno i poznato. Učinili ste Dansku svojom zemljom iz srca. Znam da ste također bili velika podrška našoj voljenoj kraljici Margrethe. Danas slavite 20 godina braka i jako je lijepo što ste večeras odlučili proslaviti svoju godišnjicu ovdje s nama!"

Očito je godišnjica i svečana proslava bila začin koji im je sutradan u šetnji gradom navukao dodatni osmijeh na lice i odlično raspoloženje koje su dijelili s princom Haakonom, njegovom suprugom princezom Mette- Marit te njegovom majkom, kraljicom Sonjom.

image

Njihov posjet Oslu oduševio je i tamošnje stanovnike

THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kralj Frederik i kraljica Mary u Oslu su razgledali jedan od novih urbanih prostora u kojima je prisutan i danski dizajn unutar održivog urbanog razvoja i arhitekture. Prošetali su parkom Ulsrudvanne, vozili se vlakom, plovili kraljevskom jahtom, družili se s norveškim premijerom... Uglavnom njihov trodnevni izlet u Norvešku izgledao je kao drugo bračno putovanje puno ljubavi i prijateljstva.

Linker
03. lipanj 2024 04:19