Slika obilazi svijet

Kraljica se vratila kući u Windsor, dočekali je njezini vjerni korgiji

Posljednje putovanje Njezina Veličanstva do posljednjeg počivališta i ponovnog susreta s vojvodom od Edinburgha započelo je u Balmoralu na dan njezine smrti prije 11 dana i završit će večeras njezinim sahranom u kapelici Svetog Jurja.

Kraljica Elizabeta II. vratila se kući u Windsor i uskoro će se zauvijek susresti sa svojim voljenim suprugom princom Philipom u kripti kapele svetog Jurja - njezinom i njegovom posljednjem počivalištu.

Lijes s tijelom najdugovječnije britanske vladarice unešen je u povijesnu crkvu, a za njim su išli kralj Charles III., njezina djeca i unuci, uključujući prinčeve Williama i Harryja. Procesiju su u kapeli vodili članovi kraljičinog kraljevskog kućanstva.

image
HENRY NICHOLLS AFP

Na kraju kratke liturgijske službe kraljica će biti polako spuštena u kraljevski trezor dok će dekan od Windsora izgovoriti riječi: "Idi na svoje putovanje s ovog svijeta, o kršćanska dušo".

image
STUART C. WILSON AFP

Podsjetimo, posljednje putovanje Njezina Veličanstva do posljednjeg počivališta i ponovnog susreta s vojvodom od Edinburgha započelo je u Balmoralu na dan njezine smrti prije 11 dana i završit će večeras njezinim sahranom u kapelici Svetog Jurja.

image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Svijet je uoči mise obišla dirljiva gesta kraljičina dva vjerna prijatelja, njezinih korgija Muicka i Sandyja, koji su je čekali kad su u Windsor stigla mrtvačka kola prekrivena cvijećem. Cijela kraljevska obitelj billa je među onima koji su dočekali lijes kada je stigao u dvorac nakon povorke do Windsoru. Kraljevska postrojba zapucala je u tom trenutku kako bi signalizirala da je monarh stigao kući dok su se mrtvačka kola približavala zapadnim stepenicama kapele Svetog Jurja., a zazvonilo je i zvono s dvorca - što se događa samo kad britanski monarh umre.

Linker
14. travanj 2024 12:28