UNATOČ PANDEMIJI

Kraljica Elizabeta ne odustaje od tradicionalne blagdanske večere: Harry i Meghan nisu na popisu

Iako je njezino zdravstveno stanje u posljednje vrijeme zabrinjavajuće, čemu u prilog ide i to da je otkazala prisustvo na brojnim događanjima, britanska vladarica je ustrajna u tome da blagdane provede sa širom obitelji. To, izgleda, ne uključuje Harryja i Meghan.

Kraljica će ove godine biti domaćin tradicionalnog božićnog ručka za širu kraljevsku obitelj unatoč potencijalnoj opasnosti od zaraze omikron varijantom koronavirusa, otkrili su izvori bliski plavoj krvi.

No, to nije spriječilo najdugovječniju vladaricu koja nastavlja s blagdanskim događanjima u dvorcu Windsor, gdje će ugostiti 50-ak rođaka, uključujući sina i njegovu suprugu, princa Charlesa i Camillu.

image

U posljednje vrijeme narušeno joj je zdravstveno stanje

ALASTAIR GRANT/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Blagadanski recept s britanskih dvora: Naučite kako ispeći kraljevske kolačiće za Božić

Sienna Elizabeth, kći princeze Beatrice, August, sin princeze Eugenije, i Lucas, sin kraljičine najstarije unuke Zare Tindall, svi rođeni ove godine, također će biti na večeru, a otkriveno je hoće li doći i njezini ostali unuci koje još nije upoznala - djeca Meghan Markle i princa Harryja. Archie i ove godine rođena Lilibet Diana, ipak će ostati u SAD-u, u Kaliforniji. Nagađalo se kako će kraljica upoznati praunučad baš ove blagdane, no Harry i Meghan ustrajni su u tome da ne napuštaju zemlju u kojoj trenutačno žive.

Kako kraljica na to reagira, još uvijek nije poznato. Harry je već triput posjetio obitelj otkako su se preselili preko Atlantika, svaki put bez voljene supruge i djece, a ovog Božića neće se pojaviti čak ni sam.

Ovo je i kraljičin prvi Božić bez supruga, princa Phillipa, koji je preminuo u travnju ove godine u 99. godini stoga će atmosfera vjerojatno biti sjetnija. Inače, obiteljska okupljanja su uvijek vesela, a nitko ne smije napustiti proslavu prije kraljice Elizabete. Budući da joj je zdravstveno stanje narušeno, pretpostavlja se da će kraljica "odraditi" svoju dužnost, zabaviti se s obitelji od koje je zbog pandemije izoliranija nego ikad i napustiti dvorac.

Kraljičin božićni ručak prošle je godine otkazan jer su u Velikoj Britaniji uvedena stroža ograničenja zbog naleta Delta soja.

image

Kraljica Elizabeta II. u Sandringhamu

PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Kraljica ipak još neće upoznati Lilibet: Kraljevsku praunuku roditelji će krstiti u Kaliforniji

Dan nakon svečane zabave, na kojoj će se poslužiti vino, krekeri i gozba, kraljica će helikopterom otputovati u omiljeni joj Sandringham u Norfolku, gdje će ostatak blagdana provesti sama. Inače je uvijek bila sa suprugom.

Linker
18. travanj 2024 16:48