Kralj Charles III.

 GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK
Zdravstveni problemi

Kralj Charles stigao je u bolnicu, prije operacije posjetio je i snahu - princezu Kate

Britanski kralj liječit će se u jednoj od najvećih privatnih bolnica u Ujedinjenom kraljevstvu gdje je operirana i leži princeza Catherine čija dijagnoza još nije otkrivena.

Britanski kralj liječit će se u jednoj od najvećih privatnih bolnica u Ujedinjenom kraljevstvu gdje je operirana i leži princeza Catherine čija dijagnoza još nije otkrivena.

Britanski kralj Charles III. zaprimljen je u četvrtak u privatnu bolnicu London Clinic u centru britanske metropole gdje mu leži i snaha, princeza Catherine. Pred njim je operacija tijekom kojom će mu liječnici ukloniti benigne izrasline na prostati.

Kralj je, prema pisanju Daily Maila, prvo posjetio princezu od Wallesa koju nije vidio od prije odlaska u bolnicu na operaciju abdomena jer je sa suprugom Camillom bio na odmoru prvo u Birkhallu, svojoj privatnoj škotskoj rezidenciji u blizini Balmorala, a potom u dvorcu Sandringham u Norfolku.

image

Ulaz u bolnicu čuva policija još od kada je u nju stigla princeza od Walesa

DANIEL LEAL AFP
image

London Clinic jedna je od najvećih i najuglednijih privatnih bolnica u Velikoj Britaniji, a pokrovitelji su joj članovi kraljevske obitelji

DANIEL LEAL AFP

Izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde da kralj nije zabrinut zbog operacije koja se smatra rutinskom, ali se ipak nije zaustavio pred fotografima koji su ga čekali pred bolnicom pa se čini da mu nije baš svejedno što mora pod nož.

Iako ni njegova supruga Camilla, koja ga je dopratila u bolnicu, ne smatra da bi nakon zahvata trebao imati komplikacija, ipak mu je navodno ‘naredila‘ da mora smanjiti svoje obaveze. Prošle godine imao ih je čak 516.

image

Charles III. u automobilu koji je samo prošao kraj okupljenih fotografa

IAN VOGLER/MIRRORPIX/PROFIMEDIA

Nakon što je zaprimljen u bolnicu iz Buckinghamske palače stigla je i službena potvrda. "Kralj je primljen u londonsku bolnicu na planirano liječenje. Njegovo Veličanstvo želi zahvaliti svima koji su mu poslali dobre želje tijekom proteklog tjedna i drago mu je što njegova dijagnoza ima pozitivan utjecaj na svijest o javnom zdravlju‘‘, stoji u priopćenju-

image

Kralj Charles i princeza od Walesa vrlo su bliski

CHRIS JACKSON AFP

No ako će se Charles ugledati na svoju pokojnu majku, kraljicu Elizabetu II., teško da će smanjiti tempo. U svakom slučaju britanska nacija pozorno prati tijek događaja, a osim za Charlesovo zdravstveno stanje koja se nije krilo, svi brinu i za princezu Kate čija dijagnoza još nije otkrivena. Zabrinutost raste tim više jer nitko još ne spominje njezin izlazak iz bolnice iako William s kiselim smiješkom tvrdi da je sve u redu.

Linker
11. svibanj 2024 04:24