DOMINIC LIPINSKI/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
DVORSKI OBIČAJ

Kralj Charles objavio je prvu božićnu čestitku kao monarh

Fotografija koju su odabrali Charles i Camilla snimljena je 3. rujna, nedugo prije njegova dolaska na prijestolje.

Fotografija koju su odabrali Charles i Camilla snimljena je 3. rujna, nedugo prije njegova dolaska na prijestolje.

Buckinghamska palača u nedjelju je objavila fotografiju za prvu božićnu čestitku kralja Charlesa kao monarha, jednu od zadnjih fotografija iz vremena kad je bio prijestolonasljednik.

Na fotografiji je sa suprugom Camillom na igrama Braemar u Škotskoj. Radi se o proslavi tradicionalnih škotskih igara, sporta i plesa u Braemaru, selu stotinjak kilometara zapadno od Aberdeena, koje je u susjedstvu kraljeve ljetne rezidencije Balmoral.

image

Čestitka kralja i kraljice ispred božićnog drvca u Clarence Houseu

JONATHAN BRADY/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Fotografija koju su odabrali Charles i Camilla snimljena je 3. rujna, nedugo prije njegova dolaska na prijestolje. Kraljica Elizabeta, koja je ove godine prvi put u svojoj 70-godišnjoj vladavini propustila događaj, umrla je manje od tjedan dana kasnije.

Podsjećamo, od četvrtka će se pojaviti prve kovanice s likom britanskog kralja u optjecaju u poštanskim uredima diljem Ujedinjenog Kraljevstva od četvrtka.

Kraljev portret prvo će se pojaviti na kovanici od 50 penija, s poleđinom novčića ili "repom" u znak sjećanja na život i ostavštinu kraljice Elizabete II.

Prigodna verzija kovanice puštena je u listopadu, što je izazvalo rekordan broj posjetitelja na internetskoj stranici Kraljevske kovnice novca u iduća 24 sata. Oko 9,6 milijuna kovanica od 50 penija konačno će ući u optjecaj, u skladu s potražnjom.

Linker
26. travanj 2024 00:02