Nedvosmislena podrška

Koristeći svoje plemenitaške titule Harry i Meghan poslali poruku: ‘Stojimo uz narod Ukrajine‘

Unuk engleske kraljice i njegova supruga nedvosmisleno su poručili što misle o ruskom napadu na Ukrajinu.

Ne prestaju se stišavati reakcije zbog napada na Ukrajinu koji je u četvrtak zgrozio svijet. Brojni poznati jasno i glasno su rekli da osuđuju rusku invaziju i pružili podršku ukrajinskom narodu. Princ Harry i Meghan Markle nimalo dvosmisleno izrazili su što misle o situaciji, naglasivši svoje plemenitaške titule.

Ispod velikog naslova "Stojimo uz narod Ukrajine", Sussexi su objavili kratku i jasnu poruku.

"Princ Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i svi mi u Archewellu, stojimo uz narod Ukrajine protiv ovog kršenja međunarodnog i humanitarnog prava te potičemo globalnu zajednicu i njene vođe da učine isto", napisali su u izjavi koja je objavljena na stranicama njihove zaklade.

image

Princ Harry sa suprugom je osudio napad na Ukrajinu.

JEREMY SELWYN AFP

Neobična praksa

Par koji je odstupio s aktivne funkcije iz britanske kraljevske obitelji nije prvi put izrazio stav o nekoj političkoj temi, što da su ostali u službi ne bi mogli.

Čitajte i: Cijeli svijet zgrožen je ratom u Europi, slavni šalju poruke ohrabrenja Ukrajincima

Njihova izjava došla je kratko nakon što je Vladimir Putin, ruski predsjednik, najavio "specijalnu vojnu operaciju" u separatističkoj regiji Donbas, za koju je izjavio kako misli da bi trebala biti nezavisna.

Ono što je posebno uznemirilo građane diljem svijeta je Putinovo upozorenje svima koji pokušaju interferirati, kazavši da "će odgovor Rusije biti brz i dovest će do takvih posljednica kakve nikad niste iskusili u svojoj povijesti".

Linker
20. travanj 2024 03:06