PRINCEZINA NARUKVICA

Kate se susrela s prvom damom Ukrajine: Modnim odabirom odala počast Diani

Fanovi kraljevske obitelji na njezinu su zapešću prepoznali bisernu narukvicu u tri niza koja je pripadala pokojnoj Lady Di.

Princeza od Walesa Kate Middleton se uoči sprovoda kraljice Elizabete II. u Buckinghamskoj palači susrela s prvom damom Ukrajine Olenom Zelenskom te svojim modnim odabirom odala počast pokojnoj princezi Diani.

Kralj Charles III. organizirao je prijem za državnike iz cijelog svijeta koji su doputovali u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi se oprostili od najdugovječnije britanske vladarice. U palaču su stigli američki predsjednik i prva dama Joe i Jill Biden, japanski car Naruhito, nova britanska premijerka Liz Truss i brojni drugi važni dostojanstvenici, a mnogi tek pristižu.

image

Kate Middleton i kraljica supruga Camilla

I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

Inače, Ukrajinu će na kraljičinu sprovodu predstavljati Olena Zelenska dok njezin suprug Volodimir nastavlja predvoditi ukrajinske snage u borbi protiv Rusije.

Supruga princa Williama je s Olenom razgovarala u salonu palače, te su zajedno pozirale fotografima. Fanovi kraljevske obitelji na Kateinu su zapešću prepoznali bisernu narukvicu u tri niza koja je pripadala pokojnoj Lady Di.

Osim princezi Diani, Kate je izborom nakita odala počast i kraljici Elizabeti. Naime, biserna narukvica bila je u skladu s tradicionalnim izborom nakita kakav članice kraljevske obitelji nose za vrijeme razdoblja žalosti.

Biserna narukvica djelo je dizajnera Nigela Milnea koju ju je osmislio za Dianu dok je bila u braku s Charlesom, a princeza ju je nosila za vrijeme posjeta Hong Kongu.

Nakon njezine smrti narukvicu je naslijedio William, a on ju je poklonio svojoj supruzi. Kate ju je nosila više puta u proteklih nekoliko dana, posljednji put na ručku s čelnicima Commonwealtha u Buckinghamskoj palači.

Middleton nerijetko upravo nakitom odaje počast članicama kraljevske obitelji. Tako je u povorci uz uz lijes Elizabete II. nosila kraljičin broš s dijamantima te biserne naušnice princeze Diane.

Linker
17. travanj 2024 14:47