Nova otkrića

Kate Middleton imala je važnu ulogu u odgovoru palače na kontroverzni intervju Harryja i Meghan

Kate Middleton i princ William navodno su pooštrili odgovor Buckinghamske palače na tvrdnje princa Harryja i Meghan Markle o kraljevskoj obitelji u njihovom intervjuu s Oprah Winfrey 2021. godine.

Tijekom poznatog intervjua s Oprahom Winfrey, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa tvrdili su da je bilo zabrinutosti i razgovora o tome koliko će biti tamna koža njihovog sina Archieja. Kao odgovor na optužbe, Buckinghamska palača objavila je priopćenje u kojem se navodi da se "neka sjećanja mogu razlikovati" u vezi s tvrdnjama kraljevskog para u intervjuu.

Novinar i kraljevski autor Valentine Low tvrdi u novom izdanju svoje knjige "Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown" da je Kate Middleton odigrala značajnu ulogu u uključivanju spomenutog retka u izjavu palače, prema izvatku koji je dobio The Times.

image
PROFIMEDIA

Low je citirao anonimni izvor koji je tvrdio da je palača isprva imala "puno blažu verziju" o sjećanjima. Međutim, princ i princeza od Walesa navodno su htjeli "pooštriti" izjavu palače, tvrdi izvor.

Princ William i Kate bili su "jednoglasni u tome da trebaju izdati nešto što pokazuje da institucija ne prihvaća puno toga što je rečeno", tvrdi izvor. Drugi je izvor rekao autoru da je Middleton inzistirala na tome da se izraz da se "neka sjećanja mogu razlikovati" zadrži u odgovoru palače.

Izvor je dodao da Kate ne dobiva toliko zasluga koliko zaslužuje. "Kate je bila ta koja je jasno istaknula: ‘Povijest će prosuditi ovu izjavu i osim ako se ova fraza ili fraza slična njoj ne uključi, sve što su rekli smatrat će se istinitim‘", tvrdi drugi neimenovani izvor.

image
PROFIMEDIA

Izvor je dodao da je Kate vrlo suptilna u onome što radi, ali da "igra na duge staze". Naime, svjesna je da će jednog dana postati kraljica i da već sada ispisuje povijest.

Podsjetimo, u ožujku 2021. kraljevska obitelj odgovorila je na intervju vojvode i vojvotkinje od Sussexa s Winfrey izdavanjem priopćenja u kojem je rekla da je "žalosna saznati u cijelosti koliko je posljednjih nekoliko godina bilo izazovno za Harryja i Meghan". "Problemi koji su naglašeni, posebno rasna, su zabrinjavajući. Iako se neka sjećanja mogu razlikovati, ona se shvaćaju vrlo ozbiljno i obitelj će o njima razgovarati privatno. Harry, Meghan i Archie uvijek će biti jako voljeni članovi obitelji", stoji u priopćenju.

Linker
21. travanj 2024 17:00