Bijela kuća je idući korak u karijeri?

 ANP/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
obožavaju je

Harry je podržava u svemu: Meghan Markle mogla bi se okušati u novoj karijeri

Prema anketi Nacionalnog Demokratskog Instituta u Washingtonu, vojvotkinja bi se mogla suprotstaviti Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima 2024.

Prema anketi Nacionalnog Demokratskog Instituta u Washingtonu, vojvotkinja bi se mogla suprotstaviti Donaldu Trumpu na predsjedničkim izborima 2024.

Ideja da se Meghan Markle uključi u politički život svoje zemlje nije tako daleka kako se činilo. Dosad se vjerovalo da bi, odluči li se doista politički aktivirati, mogla postati zastupnica ili kongresnica, no sve mijenja nedavna anketa provedena među članovima Demokratske stranke.

Rezultat je senzacionalan: dio ispitanika u njoj vidi kandidatkinju za predsjednicu SAD-a koja bi se na predsjedničkim izborima 2024. mogla suprotstaviti mogućem kandidatu republikanaca, Donaldu Trumpu! Anketu je proveo Nacionalni Demokratski Institut u Washingtonu, a rezultat je slavodobitno objavio britanski tabloid Express.

Ne radi se o medijskoj ‘patki‘ već o tome da 64 posto ispitanika smatra kako bi se Demokratska stranka trebala odlučiti za kandidatkinju na sljedećim predsjedničkim izborima, a ne kandidata. Pokazalo se da je vojvotkinja od Sussexa prva na popisu potencijalnih predsjedničkih kandidatkinja s 27 posto glasova u anketi u kojoj je sudjelovalo 1500 ispitanika: konkretno, za nju su se odlučila 525 člana Demokratske stranke.

image

Američka potpredsjednica Kamala Harris.

US COAST GUARD PHOTO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Slijedi sadašnja američka potpredsjednica i nekadašnja državna tužiteljica Kalifornije, Kamala Harris, s 25 posto podrške članstva. Treća je Hillary Clinton - koja je izgubila od Donalda Trumpa 2016., a gotovo istu podršku od 20 posto ima mlada lavica, kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez. Najmanje šansi za demokratsku nominaciju ima senatorica Elizabeth Warren, svega osam posto. Treba dodati da je apsolutna miljenica ankete bila Michelle Obama, supruga bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame i pravnica briljantne reputacije. No ona je zamolila da je isključe: provela je osam godina u Bijeloj kući kao prva dama i dosta joj je. Nema šanse da se tamo vrati, navodno je izjavila.

image

Demokratska kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez.

STEVEN BERGMAN/AFF-USA.COM/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Koliko je poznato, vojvotkinja od Sussexa nije komentirala anketu. Nije ni princ Harry premda bi bilo zanimljivo doznati što misli o tituli prvog supruga? Otkako su u braku, princ tvrdi da svim srcem podržava Meghan u svemu što odluči poduzeti. Ovo mu prilike da to dokaže.

Kad je u lipnju ove godine Meghan intervjuirala feminističku ikonu i aktivistkinju Gloriju Steinem za američki Vogue, između redaka se dalo iščitati da bi se vojvotkinja mogla uključiti u politiku. Iskusan dopisnik iz Buckinghamske palače Russell Myers već je tada izjavio kako je to samo pitanje vremena.

image

Harry bi mogao postati prvi suprug?

ANWAR HUSSEIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"Meghan bi vrlo brzo mogla biti u Washingtonu DC, intonacija razgovora s Glorijom Steinem otkriva kojim bi pravcem mogla krenuti", izjavio je za australski portal 7 news.

Tada je rekla da je Harry sto posto podržava, kao da je i on aktivist za ženska prava. Vidjet ćemo da li je u pravu i hoće li Meghan braniti boje demokrata protiv Trumpa?

Linker
08. svibanj 2024 17:10