PRINČEVI I SUPRUGE

Govor tijela kraljevskih parova otkriva puno: ‘Između njih postoji velika razlika‘

Loisel smatra da su tijekom procesije u srijedu William i Kate izgledali "vrlo uznemireno", dok odluku Harryja i Meghan da prekrše formalnost i drže se za ruke tumači kao znak njihove želje za bliskošću.

Stručnjakinja za govor tijela Katia Loisel je za 7News analizirala govor tijela prinčeva Williama i Harryja te njihovih supruga Kate i Meghan za vrijeme ceremonije odavanja počasti pokojnoj kraljici Elizabeti.

Loisel smatra da su tijekom procesije u Westminster Hallu u srijedu William i Kate izgledali "vrlo uznemireno", dok odluku Harryja i Meghan da prekrše formalnost i drže se za ruke tumači kao znak njihove želje za povezivanjem i bliskošću.

image

Harry i Meghan na ceremoniji

IMAGEPLOTTER/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Princ William je stiskao usne i uvlačio ih prema unutra, što ukazuje na ekstremnu razinu nelagode i stresa", istaknula je stručnjakinja.

Dodala je kako su kod Kate i Williama pognute glave, naborane obrve i napetost u vratu ukazivale na to da par pokušava zadržati suze.

Istaknula je i razliku u međusobnom ophođenju dva para. Harry i Meghan koriste konkretne znakove povezivanja, poput držanja za ruke, ali i one beskontaktne, kao što su tijela usmjerena jedno prema drugome te ohrabrivanje pogledima.

"Nasuprot njima, vidno ožalošćeni i izgubljeni u vlastitim mislima, princ William i princeza Kate održavaju formalnu distancu, u skladu s ozbiljnošću događaja te pozicijom princa Williama kao prijestolonasljednika", rekla je Loisel.

Stručnjakinja smatra kako je situacija između kraljevske četvorke na ceremoniji bila znatno manje napeta nego kada su prošlog vikenda zajedno pozdravljali obožavatelje ispred ispred dvorca Windsor.

image

William i Kate u Westminster Hallu

POOL SUPPLIED BY SPLASH NEWS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Osvrnula i se i na tzv. "ledeni trenutak" između Kate Middleton i Meghan Markle. Naime, video naizgled napete interakcije pri kojoj je princeza od Walesa oštro gledala svoju šogoricu postao je viralan i naveo tisuće fanova da krenu nagađati o njihovu odnosu. Katie smatra kako je Katein pogled nesumnjivo nakratko ugrozio Meghanino samopouzdanje.

"Za razliku od samouvjerene Meghan koju poznajemo, djelovalo je da joj je nelagodno tijekom ovog susreta, što ne čudi s obzirom na nedavne kritike s kojima se suočila", istaknula je.

Linker
19. travanj 2024 09:58