Na važnoj dužnosti

George i njegova mlađa sestra, Charlotte, besprijekorno su odradili prvo kraljevsko rukovanje

Kapela u sklopu dvorca Windsor, gdje su nakon uskrsne mise pozdravili uzvanike, poznat im je ‘teritorij‘, tamo su već su debitirali prije četiri godine u ulozi paža i djeveruše na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle te princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka.

Mali šarmer princ George čiji osmijeh rastapa svakoga kome ga uputi, ozbiljno se pripremao za važan događaj kamo ga roditelji još nisu vodili. Radilo se o uskrsnoj misi u kapelici St. George u dvorcu Windsor, tradicionalnom događanju koji kraljevska obitelj ne propušta. Budući da njegova prabaka, kraljica Elizabeta II., zbog krhkog zdravlja nije mogla doći, roditelji su mu objasnili da će im pomoći preuzeti dio kraljevskih protokolarnih obaveza, piše People. Zamolili su ga da zajedno pozdrave uzvanike poslije mise, pa je George dan prije uvježbavao svoje prvo kraljevsko rukovanje.

image

Djeca su, kao i roditelji, bila odjevena u plavo.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Cijela obitelj bila je modno usklađena, u nijansama kraljevske plave boje. Princ George odjeven u modro odijelo, bio je usklađen s princom Williamom (njegovom tati plava je omiljena boja), dječak je oduševio svakoga kome je poslije svoje prve uskrsne mise u kraljevskoj kapelici, čestitao blagdan. Njegova mlađa sestra Charlotte nije se morala toliko truditi. Izgledala je nevjerojatno ljupko u haljini cvjetnog dezena usklađenim s nijansom kompleta svoje majke, Catherine, vojvotkinje od Cambridgea, a ono što je George morao uvježbati, malena već ima u sebi. Insajderi kažu da je slika i prilika svoje prabake, pa je djevojčica prvo rukovanje s uzvanicima na uskrsnoj misi (poput brata, nazočila joj je prvi put) odradila besprijekorno, bez probe.

image

George i Charlotte prvi su put službeno došli na svečanu misu za Uskrs.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Vojvotkinja od Cambridgea o četvrtom djetetu u obitelji: ‘Moj suprug je zabrinut...‘

Uostalom, kapela u sklopu dvorca Windsor Georgeu i Charlotte poznat je "teritorij": ondje su debitirali u ulozi paža i djeveruše na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle u svibnju 2018. te princeze Eugenie i Jacka Brooksbanka u listopadu iste godine. Njihov brat, princ Louis, ostao kod kuće i ovaj put. Ovog mjeseca proslavit će četvrti rođendan što je, vjerojatno, prema njegovom mišljenju puno. Zaslužuje da ga obitelj više ne ostavlja kod kuće s dadiljom kad idu van zbog kraljevskih dužnosti, ali roditelji o tome ne žele raspravljati. Kažu da je premalen za kraljevsko rukovanje, neće mu pobjeći kad poraste.

Linker
12. travanj 2024 19:14