Napokon godišnji!

Drama uoči odmora: Za tajnu, ‘sunčanu‘ lokaciju, budući kralj i njegova supruga morali su tražiti posebnu dozvolu

William mora tražiti od bake posebnu suglasnost da kao drugi u dinastičkom slijedu u zrakoplov povede svog sina Georgea, trećeg u liniji za britanski tron: kraljica im je dosad gledala kroz prste, ali kad George napuni 12 godina, više neće biti popuštanja.

Odlazak na godišnji odmor radostan je događaj za svaku obitelj, no kad je riječ o budućem britanskom kralju i kraljici, princu Williamu (39) i Catherine (39), vojvotkinji od Cambridgea, planiranje slatkog "bijega" zrakoplovom s njihovo troje djece kompliciran je pothvat koji mora odobriti Williamova baka, kraljica Elizabeta II.

Najpopularnija britanska obitelj i njihova dadilja, Maria Teresa Turrion Borrallo, prošlog četvrtka zaputila se zrakoplovom na samo njima znano odredište, ali prije toga su proživjeli dramu, izvješćuje britanski Express.

Za razliku od sunarodnjaka, William i Kate ne mogu otići na odmor s djecom kad im se svidi niti smiju sjesti u isti zrakoplov. Postoji nepisano kraljevsko pravilo da se članovi Tvrtke u direktnom dinastičkom slijedu ne smiju naći u istom avionu: princ George, koji je treći u redu za prijestolje, morati letjeti odvojeno od svog oca Williama, koji je drugi u redu.

Kraljica im za sada smije progledati kroz prste ali kad George napuni 12 godina, pravilo o zrakoplovu primjenjivat će se bez iznimki. Primjerice, William je 2014. morao zatražiti kraljičinu suglasnost da na turneju po Novom Zelandu i Australiji sa suprugom Kate, povede i Georgea iako mu je tada bilo tek godinu dana. Potvrdio je to glasnogovornik palače za BBC: "Morali su tražiti dopuštenje od kraljice i ona je pristala”.

Čitajte i: Napetost u obitelji još traje: William i Kate vjerojatno se neće susresti s Harryjem i Meghan u SAD-u iz jednog važnog razloga

Drama zbog kraljice

Tako je bilo i prošlog tjedna, no planove im je pomrsio nepredviđen događaj koji ih je jako uplašio: Williamova baka provela je prošle srijede noć u bolnici, pa iako su već dobili njezino "zeleno svjetlo" za let u istom avionu, pričekali su s odlaskom dok nisu sigurni da će s kraljicom biti sve u redu.

Već dan kasnije, William i Kate viđeni su u zračnoj luci Heathrow s princem Georgeom (8), princezom Charlotte (6), trogodišnjim princem Louisom te dadiljom kako žure prema ekskluzivnoj lođi Windsor koju koriste članovi Tvrtke i visoki gosti kad posjećuju Veliku Britaniju.

image
Kraljica Elizabeta II. uvijek mora dati zeleno svjetlo da njezina djeca i unuci putuju zajedno u istom zrakoplovu.
MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čini se da je William sav sretan osobno odvezao obitelj na aerodrom u Audiju, u pratnji osiguranja, Kate je napokon obula tenisice i ponijela slamnatu torbicu, George je nosio ležernu polo majicu i kratke hlače, Louis je imao kariranu košulju dok je Charlotte nosila sandale – što upućuje da im je odredište sunčano, gdje god se nalazilo.

Kako se obiteljski matrijarh, Elizabeta II. vratila iz bolnice i preuzela dužnost, budući kralj i njegova obitelj na odmor su otišli laka srca.

Linker
23. travanj 2024 09:12