Bravo Lavice!

Donijeli im sreću: Princ William i malena Charlotte poslali su poruku podrške nogometašicama

Gotovo 20 milijuna ljudi gledalo je finale ženskog Eura na kojem su snage odmjerile Engleska i Njemačka, a engleske Lavice osigurale su pobjedu i upisale se u povijest.

Engleska ženska nogometna reprezentacija prvi put je osvojila Euro za žene, svladavši Njemačku 2-1 i tako se upisala u povijest. Lavice su pobjedom na londonskom Wembleyju tako postale peta reprezentacija koja je osvojila ženski Euro te prva među engleskim seniorkama još od Svjetskog prvenstva 1966. godine.

Pobjednički gol dala je Chloe Kelly u 110. minuti, a dodatnu snagu sportašicama zasigurno je dala i ogromna podrška navijača među kojima je bila i britanska kraljevska obitelj, posebice kraljica Elizabeta, princ William i princeza Charlotte.

Prije odlučujuće utakmice, William i Charlotte Lavicama su na Instagramu poslali posebnu poruku podrške. "Oboje vam želimo svu sreću večeras. Bile ste nevjerojatno dobre u konkurenciji i navijamo za vas cijelo vrijeme", rekao je William, a Charlotte dodala: "Sretno, nadam se da ćete pobijediti. Boook!".

William, koji je meč gledao iz kraljevske lože, Lavicama je nakon pobjede uručio pehar te im čestitao na Instagramu, napisavši: "Senzacionalno. Nevjerojatna pobjeda Lavica, cijela nacija ne može biti ponosnija na vas! Divno je vidjeti povijest u stvaranju na Wembleyju, čestitamo!".

I kraljica Elizabeta poslala im je čestitku preko mreža:

"To je značajno postignuće za cijeli tim. Prvenstva i vaš nastup na njima s pravom su hvaljeni. Međutim, vaš uspjeh daleko nadilazi trofej koji ste zaslužile. Svi ste dali primjer koji će biti inspiracija današnjim djevojkama i ženama, ali i budućim generacijama. Nadam se da ćete biti jednako ponosne na utjecaj koji ste imali na svoj sport kao što ste ponosne na današnji rezultat."

Lavice je na stadion došlo podržati više od 87 200 navijača, što je najviše navijača za bilo koje finale Eura u kojem su igrali muškarci ili žene.

Linker
25. travanj 2024 09:30