Buduća kraljica ne zaboravlja svoje skromno podrijetlo.

 TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK
Skromna obitelj

Daleko od palače: Pogledajte kako izgleda kuća u kojoj je odrasla Kate Middleton

Ljubavi je u obitelji Middleton, koja se obogatila zahvaljujući businessu koji su razvili iz šupe, uvijek bilo u izobilju, a tako i Kate odgaja svoju djecu.

Kada su se britanski mediji pohvalno raspisali o stilu odgoja obitelji Middleton koji su preuzeli princ William i princeza od Walesa Catherine sa svojom djecom, bio je to znak da je racionalan, jednostavan način podizanja djece u britanskoj srednjoj klasi, prihvaćen u kraljevskoj obitelji. To znači da je u redu da maleni princ Louis pokaže mrzovolju zbog (pre)dugog stajanja u stavu mirno na službenom događaju ili da se princ George i princeza Charlotte gurkaju u prigodama kada bi trebali biti mirni. Djeca budućeg engleskog kralja i kraljice, klinci su poput mnogih drugih. Sada to prihvaćaju i kralj Charles i kraljica supruga Camilla.

image

Princ George, princeza Charlotte i princ Louis s roditeljima

JONATHAN BRADY/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Pa ipak, zasluge za odgoj kraljevih unuka s toliko ljubavi, razumijevanja i podrške pripadaju Kateinim roditeljima, Carole i Mikeu Middletonu. O čemu je riječ, vidjelo se kada su vlasnici prvog doma obitelji Middleton oglasili prodaju. Jednokatnica s četiri spavaće sobe, nalazi se u Bradfield Southendu.

Mike i Carole kupili su je 1979. za 34.700 funti i osnovali obitelj. Tada su radili u nacionalnoj zrakoplovnoj kompaniji British Airways, on je bio kontrolor leta, a ona stjuardesa. Bio je to ni premalen niti prevelik dom u kojem je do svoje 13. godine živjela Kate s mlađom sestrom Pippom i mlađim bratom Jamesom. Prva soba buduće princeze nalazila se na tavanu, bila je toliko malena da se odrasla osoba morala sagnuti da ne udari o ukošeni strop.

Kako je rasla, dobila je veću sobu, taman za veći krevet i pisaći stol, dok su njezini roditelji ostali u svojoj maloj, spavaćoj sobi. Imali su kuhinju kakvu imaju mnoge britanske obitelji, s crno-bijelim pločicama i radnim površinama te ormarićima u istoj kombinaciji.

image

Carole i Michael Middleton

KIRSTY O‘CONNOR/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Neveliku blagovaonicu i dnevnu sobu krasi kamin, a u izduženu i usku obiteljsku kupaonicu, zacijelo je mogla stati samo jedna osoba dok su ostali čekali svoj red. Posebno zanimljiv detalj je mala, drvena kuća u dnu nekadašnjeg dvorišta obitelji Middleton. Ili bolje rečeno, šupa. Ondje su Carole i Mike pokrenuli svoj business, tvrtku Party Pieces s organiziranjem dječjih proslava te prigodnim accessoireom. U početku su razvijali svoj posao paralelno s karijerama u zrakoplovnoj kompaniji i skromno podizali troje djece, što je i danas mnogima vrlo izazovan zadatak. Danas njihova tvrtka vrijedi oko 33 milijuna funti, a svoj prvi dom prodali su 1995. za 158.000 funti, preko lokalnog agenta za nekretnine Dudleyja Singletona.

image

Pippa Middleton sa suprugom Jamesom Matthewsom.

JACK DREDD/SHUTTERSTOCK

"Oni nisu bili pretenciozni ljudi, živjeli su ovdje dugo nakon što su bili vrlo uspješni u svom poslu, još uvijek vodeći svoj posao iz šupe", izjavio je za Daily Mail, dodajući kako je Kate imala najveću sobu u obitelji.

"Možda su imali predosjećaj da će ih ona jednog dana proslaviti?", zapitao se agent za nekretnine.

Ispalo je da je bio u pravu. Najstarija kćer Carole i Mikea Middleton postat će jednog dana kraljica Ujedinjenog Kraljevstva. Ni njihovo srednje dijete, Pippa, nije prošla loše. Sretno je udana za financijaša Jamesa Matthewsa, nasljednika škotske plemićke titule Lairda od Glen Affrica.

image

James Middleton sa suprugom Alizee Thevenet

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Imaju troje djece: model po kojem ih odgajaju nije potrebno posebno isticati.

Na kraju, sin James, osnovao je vlastitu tvrtku za izradu slastica, kompatibilnu s obiteljskim core businessom. Prije dvije godine oženio je francusku financijašicu Alizée Thevenet, zasad nemaju klince, ali kad se odluče na taj korak, jasno je kako će ih odgajati.

Linker
02. travanj 2024 20:45