RAT U DINASTIJI

Cure tajne s dvora: Camilla uvredu Harryju i Meghan servirala kao šalu

Donosimo najsočnije detalje iz upravo objavljene knjige ‘Osveta: Meghan, Harry i rat u dinastiji Windsor‘ autora Toma Bowera.

Nitko od uvreda nije pošteđen, a svaka - boli. Čak i ako je primjedba usputna, izrečena u šaljivom tonu, a pogotovo ako se tiče naših najdražih.

S jednom takvom morali su se nositi Meghan Markle i princ Harry, kojeg je Camilla, vojvotkinja od Cornwalla, druga supruga njegova oca princa Charlesa, navodno upitala nada li se da će njegovo tada još nerođeno dijete biti riđe s čvrstom kovrčavom kosom, tzv. mikrofonkom.

To je opisni prijevod engleske fraze "ginger afro", a izrečena je u neformalnom razgovoru članova kraljevske obitelji koji se ticao odnosa princa Harryja i njegove izabranice, kanadske glumice Meghan Markle.

image

Vojvotkinja od Cornwalla i vojvotkinja od Cambridge s Meghan Markle i pricom Harryjem na balkonu Buckinghamske palače 2018.

SHUTTERSTOCK

U njemu se aludira na afričko podrijetlo prinčeve izabranice, a razgovor je kao jedan od najsočnijih tračeva iz Buckinghamske palače u knjizi ‘Osveta: Meghan, Harry i rat u dinastiji Windsor‘ prepričao njezin autor Tom Bower.

Promovirajući knjigu rekao je da se radeći na materijalu suočio sa zavjetom šutnje koji je uz ostale naložila i Meghan Markle.

"Meghan je prilično jasno rekla svim svojim prijateljima i poznanicima da ni pod kojim uvjetima ne razgovaraju sa mnom. I nije bila jedina. Tako da je moja knjiga pravi publicistički pothvat u kojem objavljujem informacije osamdesetak različitih sugovornika upoznatih sa stanjem na britanskom dvoru prije nego što su Meghan i Harry odbjegli i započeli svoj novi život u Sjedinjenim Državama", izjavio je Tom Bower u jutarnjem BBC-jevom showu ‘Good Morning Britain‘.

image

Meghan Markle i princ Harry bili su uzvanici na proslavi dana Nelsona Mandele u općoj skupštini UN-a 18. srpnja u New Yorku

PHOTO IMAGE PRESS/SHUTTERSTOCK

Dodao je i da je svaku tvrdnju provjerio i potvrdio iz više različitih izvora te da u njegovoj knjizi nije objavljena niti jedna informacija koja nije istinita.

Da su na dvoru bili izloženi neprimjerenim i krajnje nekorektinim komentarima svojedobno su potvrdili i sami Harry i Meghan koji su u showu Oprah Winfrey izjavili da nije nikakva tajna da se član kraljevske obitelji nakon rođenja njihovog sinčića Archieja raspitivao je li njihov prvorođenac i koliko - tamnoput.

Osim toga, od Meghan se jasno i glasno očekivalo da se odrekne glumačke karijere, a princu Harryju je dano do znanja da neće automatizmom dobiti policijsku zaštitu za Meghan, nego da je moraju - zaslužiti.

image

Na paradi povodom proslave svečanosti Trooping the Colour u Londonu 2019.

PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK

Tom Bower u svojoj je knjizi iznio još jedan bombastičan podatak o tome kako je kraljica Elizabeta II. jednom od svojih pomoćnika povjerila da je sretna što Meghan ne dolazi na sprovod njezina supruga princa Phillipa, a tvrdi i da je ona osobno zabranila njihovo pojavljivanje na balkonu tijekom proslave platinastog jubileja.

Linker
17. travanj 2024 21:49