Kraljevska šapa

Britanska vladarica ima novog ljubimca: Zbog jednog neobičnog detalja Kate i William mogu biti ponosni

Iako obožava korgije, kraljica je udomila četverogodišnju čistokrvnu kokericu, a nagrađivana gospođica pridružit će se dijelu pseće obitelji koja uživa na dvoru.

Kada se spomenu kućni ljubimci, posebice psići i engleska kraljica u istom kontekstu, prvo nam na pamet padaju neodoljivi velški korgiji. To, naravno, uopće nije čudno jer ih je Elizabeta II. tijekom 70 godina vladavine imala da im se realno ne zna broj (a izvori navode različite brojke, od 30 do čak blizu sto).

Kroz desetljeća, kraljičini su ljubimci imali ozbiljno neodoljiva imena poput: Foxy, Bushy, Sugar ili Bisto Oxo. Ovog je tjedna, osim obilježavanja platinastog jubileja, kraljica na naslovnice medija došla i zbog novih krznenih šapica koje je udomila. Riječ je o nagrađivanoj kujici pasmine koker španijel s pedigreom i rodovnicom.

image

Ljubav prema korgijima kod kraljice traje, gotovo, oduvijek.

PA IMAGES/PROFIMEDIA

Četverogodišnju čistokrvnu kokericu njeno visočanstvo nazvalo je Lissy, a nagrađivana gospođica pridružit će se dijelu pseće obitelji koja uživa na dvoru. Kraljevski čopor ljubimaca trenutno čine dva korgija i jedan dorgi, inače križanac jazavčara i velškog korgija.

Čitajte i: 70 godina na tronu: Elizabeta II. slavi povijesni trenutak koji prije nje nije postigao nijedan vladar na svijetu

Kraljevska obitelj obožava pse

Poznato je da je protekle godine kraljica dobila dorgija Fergusa i korgija Muicka, no Fergus je, nažalost, uginuo. Kraljićin sin, princ Andrew, kupio joj je novog štenca kako bi nadomjestio Fergusov gubitak. Osim što godinama uživa u društvu pasa, kraljica u svom asortimanu proizvoda s imanja Sandringham, nije zaboravila ni na četveronošce, pa tako uz kraljveski gin, čaj i kekse za ljude, prodaje i one za pse - Game Bones.

image

Kraljevski pseći kolačići napravljeni su od divljači.

SPLASH/PROFIMEDIA

Britanska javnost posebno je uzbuđena zbog najnovije članice kraljičine obitelji, pogotovo zbog preslatke poveznice s vojvodom i vojvotkinjom od Cambridgea.

Čitajte i: Sve je lakše uz pseće šape: Kraljica Elizabeta II. nabavila dva nova korgija i dala im posebna imena

Poznato je da su princ William i Kate Middleton veliki ljubitelji koker španijela. Posebnu vezu s ovom pasminom imaju jer Katein brat James uzgaja kokere te je paru tijekom godina poklonio dva psa. Njihov prvi koker Lupo uginuo je 2020., kada mu je bilo devet godina. Tada su dobili i novog štenca kokera čije se ime još uvijek ne zna.


Pogledajte kraljičin vremeplov s njezinim ljubimcima...

Linker
19. travanj 2024 10:51