PROFIMEDIA
ŽENA S VIZIJOM

Zvijezda večeri bila je Meghan Markle, a princ Harry se držao punice koju je šarmirao

Meghan Markle dobitnica je prestižne nagrade "Women of Vision" koju joj je dodijelila vodeća američka feministica Gloria Steinem.

Meghan Markle dobitnica je prestižne nagrade "Women of Vision" koju joj je dodijelila vodeća američka feministica Gloria Steinem.

Bila je to večer slavlja za Meghan Markle u New Yorku, gdje je zbog svog neumornog zalaganja za prava žena dobila prestižnu nagradu "Women of Vision". Nagrađene žene s vizijom prije nje bile su, primjerice američka državna tajnica i bivša prva dama Sjedinjenih Država Hillary Clinton, filmska redateljica Ava DuVernay te modna ikona Diane von Furstenberg, a Meghan Markle je na dodjelu stigla jako dobro raspoložena u zlatnoj haljini u društvu svog supruga princa Harryja, te majke Dorije Ragland.

Nije tajna da se odbjegli britanski kraljević odlično slaže sa svojom punicom, a to je bilo vidljivo i te njujorške večeri. Meghan Markle je bila glavna zvijezda svečanosti koja je pod motom "Celebrating Generations of Progress & Power" (Slavlje generacija koje su pridonijele napretku i snazi) održana u dvorani Ziegfeld Ballroom, a on je učinio sve da je ne zasjeni, nego se u drugom planu držao punice, s kojom očito ima mnogo zajedničkih tema i uspijeva je šarmirati.

image

Zvijezda večeri bila je Meghan Markle

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Bivša kanadska glumica, 41-godišnja Meghan Markle posljednjih se godina, posebno otkako se s princom Harryjem preselila u Sjedinjene Države, angažirala u osnaživanju žena i djevojaka diljem svijeta, a na tome joj je čestitala Gloria Steinem, predvodnica američkog feminističkog pokreta i suosnivačica zaklade Ms. Foundation koja dodijeljuje tu prestižnu godišnju nagradu.

U svom je govoru Meghan Markle zahvalila Gloriji Steinem za trajno nadahnuće i mentorstvo na koje uvijek može računati u svom radu, za mudre savjete, bezuvjetno prijateljstvo, te nevjerojatan smisao za humor. "Kao djevojka čitala sam Ms. magazin i njegove poruke su me snažno odredile i zacrtale moj životni put. Sjećam se kad sam ga prvi put uzela u ruke, nakon što sam se vratila kući iz škole, upalila televizor da gledam svoj omiljeni kviz "Jeopardy!" uz večeru, a na stolu je bila i dnevna pošta, te nekoliko časopisa. Uzela sam Ms. u ruke i više ga nisam ispuštala, jer je bio potpuno različit od svih drugih: slavio je snagu žena, kongresnica, astronautkinja, književnica, umjetnica, aktivistica..., ali i upozoravao na svakodnevne užase rodnog nasilja i nasilja u obitelji, siromaštva, nejednakosti", izjavila je Meghan Markle.

Zahvalila je i svojoj majci na tome što se pretplatila na časopis koji je imao tako važnu ulogu u njezinim formativnim godinama. "Bez ikakve sumnje mogu reći da sam zbog toga postala mlada feministica te u odrasloj dobi evoluirala u aktivisticu", rekla je Meghan Markle, koja je s Gloriom Steinem surađivala u kampanji pozivanja žena da izađu na predsjedničke izbore 2020.

image

Meghan Markle na dodjelu je stigla sa suprugom princom Harryjem i majkom Dorijom Ragland

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

"Meghan kakvu poznajem je pametna, zabavna i potpuno posvećena svojoj misiji, što je potpuno različita slika od one koju o njoj stvaraju masovni mediji", izjavila je Gloria Steinem, te predstavila i druge dobitnice nagrada Wandu Irving, Kimberly Inez McGuire i LaToshu Brown, te Oliviju Juliannu te Rebekah Bruesehoff.

Linker
26. travanj 2024 22:50