Pete Sampras i Bridgette Wilson na humantiranoj gala večeri u Beverly Hillsu

 A RODRIGUEZ/BEI/SHUTTERSTOCK
NAJTEŽI TRENUCI

Životna drama Petea Samprasa: "Siguran sam da će moja Bridgette pobijediti bolest"

Američki tenisač Pete Sampras na prijelazu tisućljeća dominirao je bijelim sportom, a sad je najveća podrška supruzi Bridgette Wilson.

Američki tenisač Pete Sampras na prijelazu tisućljeća dominirao je bijelim sportom, a sad je najveća podrška supruzi Bridgette Wilson.

Prije dva desetljeća s teniskih terena se povukao po općem mišljenju jedan od najvećih sportaša u povijesti, 52-godišnji američki tenisač Pete Sampras. Na terenu je proživljavao nevjerojatne drame, uspone i padove, a čak 286 tjedana proveo je na vrhu ATP-jeve ljestvice najboljih potkraj devedesetih godina prošlog stoljeća. Uz neosporan talent i predani rad važan faktor u Samprasovom putu do vrha bile su njegova strpljivost i uravnoteženost tijekom igre kojima je znao izluđivati svoje protivnike, posebno svoje vječite rivale Andrea Agassija i našeg Gorana Ivaniševića. Jer kad je trebalo gubiti živce, Pete je bio najpribraniji.

Ta karakterna crta će mu sad itekako trebati, jer Pete Sampras privatno proživljava najteže trenutke o čemu je u pismu koje je objavljeno na službenim stranicama teniske organizacije ATP odlučio obavijestiti svjetsku javnost.

image

Pete Sampras i Brdigette Wilson sa sinovima Ryanom Nikolaosom i Christianom Charlesom u Los Angelesu 2006,

ALEX BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK

"Kao što svi znate moja supruga i ja smo vrlo privatne i povučene osobe, no zbog brojnih upita i poruka koje svakodnevno dobivamo proteklih godinu dana odlučili smo s javnosti podijeliti dramu koju proživljavamo. Mojoj supruzi Bridgette lanjskog prosinca dijagnosticiran je rak maternice i podvrgnuta je kompleksnom operativnom zahvatu. Nakon toga prošla je kemoterapiju i zračenje i još uvijek je na ciljanoj terapiji", napisao je Pete Sampras, koji je ove godine proslavio 23. godišnjicu braka s bivšom američkom glumicom, modelom i Miss Teen Sjedinjenih Država.

image

Jedan od najvećih rivala potkraj devedesetih bio mu je Goran Ivanišević: 1998. igrali su finale Wimbledona

COLORSPORT/SHUTTERSTOCK

Kao što to obično biva u brakovima profesionalnih sportaša Bridgette Wilson se zbog obitelji odrekla karijere u show biznisu - posljednju ulogu odigrala je prije petnaest godina, te se potpuno posvetila odgoju sinova - 20-godišnjeg Christiana Charlesa, te Ryana Nikolasa koji je u srpnju proslavio 18. rođendan.

image

Da se povlači objavio je 2003. u društvu supruge i sina Christiana

RON ANGLE/BEI/SHUTTERSTOCK

"Meni i sinovima nije lako gledati voljenu suprugu i majku kako pati i muči se u borbi sa zloćudnom bolesti, no sigurni smo da će Bridgette uz našu ljubav, podršku cijele obitelji, prijatelja i svih vas prevladati sve izazove i pobijediti bolest", napisao je Pete Sampras koji s obitelji živi u kući na obali jezera Sherwood u Kaliforniji.

image

Pete Sampras i Bridgette Wilson u šetnji New Yorkom 2000.

CHARLES SYKES/SHUTTERSTOCK

"Bridgette je bila i ostala naša vječna inspiracija, čija hrabrost, ljubav i pažnja nas svakodnevno nadahnjuju. Situacija je zahtjevna i teško je išta prognozirati, ali smo sigurni da će uz vaše molitve i misli Bridgette pronaći snagu da nastavi svoj put k oporavku", zaključio je Pete Sampras.

Linker
27. travanj 2024 16:55