SVE ISPOČETKA

Život pjevačice kao sapunica: Razboljela se pa otkrila da je muž vara s prijateljicom

Novi dokumentarac o životu country zvijezde Shanije Twain gleda se poput sapunice - borila se s lajmskom bolesti zbog koje je skoro ostala bez glasa, suprug ju je prevario s najboljom prijateljicom, a ona je ljubav pronašla s njezinim bivšim partnerom..

Svako zlo za neko dobro - pomislit će mnogi nakon što odgledaju novi Netflixov dokumentarac "Not Just a Girl", koji prati dramatične životne uspone i padove kanadske country zvijezde Shanije Twain (56). Posebno je zanimljiva njezina potresna ispovijest o dugogodišnjoj borbi s lajmskom bolešću, koja joj je gotovo uništila karijeru, kao i neobična ljubavna priča. Naime, nakon što ju je bivši suprug, glazbeni producent Robert Mutt Lange, (73) prevario s najboljom prijateljicom i osobnom asistenticom Marie-Anne Thiebaud, pjevačica ga je 2008. ostavila te se tri godine kasnije udala za švicarskog poduzetnika Frederica Thiebauda, bivšeg supruga te iste prijateljice.

Da se dugogodišnje prijateljstvo pretvorilo u ljubav, Shania i Frederic su shvatili dok su se uzajamno tješili zbog prevara bivših partnera, koje su rezultirale krahom njihovih brakova.

image

S prvim suprugom, glazbenim producentom
Robertom Muttom Langeom

STEPHEN D‘ANTAL/SHUTTERSTOCK

Ne zna se jesu li Robert Lange i Marie-Anne, koja s bivšim mužem ima kćer Johannu (22) još zajedno, jer se par nakon izbijanja skandala nije eksponirao u javnosti. A kad su prije nekoliko godina pitali Shaniju što bi rekla bivšoj prijateljici da je slučajno sretne, hladno je odgovorila: "Rekla bih joj: Voljela bih da te nikada nisam upoznala!"

S Robertom Langeom, s kojim je bila u braku 14 godina i s kojim ima sina Eju (20), upoznala se na glazbenom festivalu u Nashvilleu u lipnju 1993., nedugo nakon objave debitantskog albuma "Shania Twain". Robertu se glazba mlade zvijezde u usponu dopala pa je predložio da joj producira idući album. Svidio joj se na prvi pogled pa je poslovna suradnja brzo prerasla u ljubav, koja je zapečaćena vjenčanjem nakon nepunih šest mjeseci, u prosincu 1993.

Mladom paru krenulo je odlično: 1995. Robert je producirao njezine hit albume "The Women in Me" i "Come on Over", na kojima su Shanijine najveće uspješnice "Any Man of Mine", "You‘re Still the One" i "Man! I Feel Like A Woman".

Slavu je stekla country baladama u pop-aranžmanu za koje je osvojila pet Grammyja, a devedesetih je bila najprodavanija ženska solo izvođačica na svijetu.

Za njezin tadašnji uspjeh velike zasluge pripadaju prvom suprugu. Iako ga je javnost poznavala uglavnom kao "muža Shanije Twain", Robert Lange bio je cijenjeni rock producent koji je godinama surađivao s bendovima Def Leppard i Foreigner te pjevačem Bryanom Adamsom. Rijetko se pojavljivao u medijima, a početkom milenija par se preselio u švicarski gradić La Tour-de-Peilz jer su željeli voditi miran obiteljski život daleko od svjetla reflektora.

Tamo su kupili raskošan dvorac na Ženevskom jezeru, a slobodno vrijeme pjevačica je provodila na jahanju, koje obožava, pa je na novom imanju uredila štalu s pet rasnih konja. Brigu o dvorcu, kao i o malom Eji kad je bila odsutna, preuzela je Marie-Anne Thiebaud. Iako je službeno bila Shanijina osobna asistentica, njihov odnos bio je puno više od toga. Marie-Anne bila je osoba od najvećeg Shanijinog povjerenja, najbolja prijateljica kojoj je povjeravala svoje tajne.

image

Shaniju je 2003. na jahanju ugrizao krpelj, nakon čega joj je dijagnosticirana lajmska bolest

MICHAEL BUCKNER GETTY IMAGES

Obiteljska idila trajala je sve do 2003., kada je Shaniju na jahanju ugrizao krpelj, nakon čega joj je dijagnosticirana lajmska bolest. Simptomi su se pojavili još prije nego što joj je postavljena dijagnoza: imala je jake vrtoglavice, gubila ravnotežu, bojala se da će pasti s pozornice... Najstrašnije je bilo to što je bolest napala glasnice, zbog čega više nije mogla kontrolirati glas.

"Moj glas nakon toga više nikada nije bio isti. Mislila sam da sam ga zauvijek izgubila i da nikada više neću pjevati", priznala je Shania u dokumentarcu.

Nakon pet godina teške borbe s bolešću, doznala je užasnu vijest - da je muž vara s najboljom prijateljicom. Otkrio joj je to Frederic Thiebaud, koji je pronašao suprugine sumnjive hotelske račune i kofer pun seksi donjeg rublja. Shania je ispočetka odbijala povjerovati u dvostruku izdaju, no na kraju se, suočena s dokazima, morala pomiriti s tužnom istinom.

"Prvi tjedan kad sam doznala za aferu željela sam umrijeti. Otići u krevet, zaspati i nikada se više ne probuditi", rekla je shrvana Shania, usporedivši bol zbog raspada braka sa smrću majke Sharon i očuha u prometnoj nesreći 1987.

Pjevačica je odrasla u siromašnoj obitelji koja je živjela u indijanskom rezervatu. Očuh Jerry je radio kao šumski radnik, a bili su tako siromašni da često nisu imali što za jesti, no bili su vrlo složni i bliski. Shaniji su bile samo 22 godine kad je preuzela brigu o mlađoj polubraći Marku i Darrylu, a izdržavala ih je pjevajući u lokalnom baru.

Život joj se promijenio naglavce kad je 1991. demo snimku sa svojim pjesmama poslala diskografskoj kući Mercury Nashville. Oni su joj odmah ponudili ugovor vrijedan 20.000 dolara, što je za nju u to vrijeme bila golema svota. Bio je to početak briljantne karijere tijekom koje je zaradila 400 milijuna dolara, a njezin početak čvrsto je vezan za Roberta Langa. Naime, osim što je producirao njezine albume, često su zajedno pisali pjesme.

Kad joj se život srušio nakon njegove nevjere, bojala se da više nikada neće moći stvarati.

"Trebalo je proći mnogo vremena da opet budem spremna za pisanje i snimanje pjesama. U jednom trenutku sam si rekla: "Ne možeš prestati s glazbom jer nema Roberta! Moraš ponovno početi!" Iskreno, bila sam skamenjena od straha", priznala je u dokumentarcu Shania.

image

Za drugog supruga udala se na plaži u Portoriku u zalazak sunca

SANDBOX ENTERTAINMENT, SUPPLIED

Najveća potpora u toj teškoj situaciji bio joj je Frederic Thiebaud, a malo po malo, uzajamno se tješeći, zaljubili su se. Prohodali su 2009., a zaručili godinu kasnije. Vjenčanje je bilo vrlo romantično: obred je održan na plaži u Portoriku u zalazak sunca na Staru godinu.

"Učili smo jedno od drugoga kroz brojne uspone i padove i međusobno si pomagali. Postajali smo sve jači kroz prepreke koje smo prolazili", komentirala je Shania.Njezino slomljeno srce napokon je bilo zaliječeno i pjevačica je okrenula novu stranicu u životu.

"Zahvalna sam što sam pronašla vjeru i hrabrost da opet volim. Kad doživite veliki gubitak, gubite vjeru i jako se obeshrabrite. Sigurna sam da mnogi ljudi kažu: "Nikad više neću voljeti. Nikad se više ne želim zaljubiti." Zaista mi je drago što se to kod mene preokrenulo."

image

Za švicarskog poduzetnika Frederica Thiebauda
udala se 2011.

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK

S novom ljubavi vratila se volja za životom i zdravlje. Iako joj se boja glasa zbog bolesti promijenila, bila je sretna što opet može pjevati. Na scenu se, nakon pauze od 15 godina, pobjednički vratila 2017. albumom "Now" i otad niže samo uspjehe. Uz novi dokumentarac objavila je i kompilacijski album "Not Just a Girl (The Highlights)" pa danas karijera Shanije Twain doživljava renesansu. Možda je za nju platila previsoku cijenu, ali na kraju se isplatilo.

image

U travnju je na festivalu Coachella nastupila s britanskim glazbenikom Harryjem Stylesom

HSST/ MEGA/THE MEGA AGENCY/P
Linker
25. travanj 2024 06:13