eminemova kći

 INSTAGRAM
zanimljiva priča

Život Eminemove ‘zaboravljene‘ kćeri: Početak joj je tužan, no reper ju je spasio

U Eminemovim pjesmama često se čuje ime njegove kćeri Hailie, no spominjao je i Lainey. Tko je ona?

U Eminemovim pjesmama često se čuje ime njegove kćeri Hailie, no spominjao je i Lainey. Tko je ona?

Međunarodna rap senzacija Eminem tijekom svoje karijere napisao je više od 20 pjesama o svojoj kćeri Hailie. No ona nije jedina od njegovih kćeri kojima je danas 50-godišnji glazbenik posvetio stihove. U njima se može pronaći ime Lainey, koje se odnosi na njegovu posvojenu kćer Alainu.

Danas 29-godišnja Alaina je kći Dawn Scott, sestre blizanke Eminemove bivše supruge Kim Scott. Dawn se godinama borila s ovisnošću, a nakon što je u svibnju 1993. godine rodila Alainu, tada zaljubljeni Kim i Eminem, pravog imena Marshall Mathers, odlučili su preuzeti brigu o bebi, dati joj stabilno okruženje za odrastanje i zakonski je posvojiti.

Alaina je odrastala s njihovom kćeri Hailie, ali i Kiminim mlađim djetetom Stevie, koje je dobila u vezi u kojoj je bila između dva braka s Eminemom. Stevie je rođena kao Whitney, no nedavno je otkrila da je nebinarna osoba. Danas su Kim i Eminem razvedeni, dok je Dawn 2016. godine pronađena mrtva nakon što se predozirala.

Iako joj život isprva nije podijelio dobre karte, zahvaljujući svojoj teti i tetku, Alaina danas živi ispunjen život sa svojim zaručnikom Mattom Moellerom i njihova dva jazavčara. I dalje je jako bliska sa sestričnom, a najdraži hobi su joj knjige pa vodi književni klub.

Nedavno je otkrila da su joj teta i tetak poput mame i tate, a sestrične su joj poput sestara. Putem društvenih mreža progovorila je i o borbi s depresijom i tjeskobom te svom odnosu s biološkom majkom. Tako je prošle godine na Majčin dan napisala: ‘Kao dijete koje je izgubilo majku zbog ovisnosti i jer je naš odnos bio loš, često sam se osjećala kao da sam je izgubila puno prije nego što sam morala oplakati njenu smrt. Bila sam jako ljuta i povrijeđena zbog svega ovog, no kako sam starija shvaćam da je potrebno puno truda da bi se bilo dobra mama. Ponekad naši roditelji pate ili pokušavaju naći same sebe i to dok odgajaju malene. Često oni daju najbolje od sebe, čak i kad to najbolje nije baš dobro", poručila je.

Dvije godine nakon majčine smrti podijelila je njenu fotografiju i napisala: "Uvijek mi nedostaješ u ovo doba godine. Ne mogu vjerovati da bi za tri dana napunila 43 godine".

U prosincu pretprošle godine objavila je da su se ona i Matt zaručili. "Ovaj trenutak. Ovaj život... Da sto tisuća puta. Volim te", napisala je.

Nedavno je Alaina sudjelovala u Hailienom podcastu "Just a Little Shady". Tamo je otkrila da se iselila iz obiteljske kuće s 18 godina te da je diplomirala komunikacije i odnose s javnošću. Dodala je da se planira vratiti školovanju te da se raduje povratku na studij dok se približava 30. godini. Progovorila je i o vjenčanju.

"Ne želim da mi Matt puno pomaže oko vjenčanja. Znaš kakva sam. Znam što volim i kako to volim", rekla je. Hailie je otkrila da će joj biti djeveruša, dok je Alaina dodala da želi intimnu ceremoniju s pažljivo sastavljenim popisom uzvanika. Razgovarale su i o književnom klubu koji je Alaina pokrenula tijekom pandemije. Dvaput mjesečno objavljuje recenzije knjiga, a dosad je prikupila zavidan broj pratitelja.

Hailie je priznala da je s prijateljima znala špijunirati Alainu i odavati njene tajne roditeljima, dok je Alaina dala uvid u to kakav je bio Eminemov odgoj. "Slavila sam 12. rođendan. Imala sam zabavu uz bazen i htjela sam nositi dvodijelni kupaći kostim. Nisu mi dali", ispričala je. Dodala je da nije dobro prošlo ni kad je dobila trojku u školi. "Morala sam na instrukcije i zabranili su mi izlaske. Smjela sam samo tamo kamo ideš i ti", rekla je.

Hailie se složila da su odrasle u kućanstvu u kojem je obrazovanje bilo najvažnije, a Alaina je bila prvi član obitelji koji je otišao na fakultet. Otkrile su i da je Alaina bila u studentskom vijeću te da je bila u nizu izvannastavnih klubova.

Linker
27. travanj 2024 10:57