OMILJENO LICE

‘Žena ženi treba biti oslonac, ne smijemo jedna drugu doživljavati kao konkurenciju‘

Za desetu obljetnicu rada u zagrebačkom studiju RTL televizije, gdje je upoznala i čovjeka svog života, urednica i reporterka Damira Gregoret poželjela je da uzbuđenje koje osjeća pred kamerama - što dulje potraje.

Nakon što je ljeto provela u rodnom Splitu, na otoku Braču te otkrila čari kampiranja u Baškom Polju, Damira Gregoret (36) vratila se puna energije na posao u informativnu emisiju RTL Danas. Urednica i reporterka na zagrebačkom RTL-u, na kojem ovih dana obilježava deset godina rada, priznaje da joj je posao izvor velikog zadovoljstva.

"To je zaraza, novinarstvo i rad na televiziji. Uzmu te i ne puštaju. Organizam mi se već navikao na stalni stres i povišeni adrenalin, koji me prate u svakom trenutku. Koliko god su kontrolirani uvjeti u studiju, u emisiji se događa svašta što gledatelji ne mogu vidjeti. Najgore je kada nam jave da prilog kasni i da moramo produljiti najavu. Posebna razina stresa je za vrijeme izbora, tada je u pravilu uvijek kaos. Sve krene po planu, a završi mimo plana i programa. No, ne mogu zamisliti da radim bilo koji drugi posao" govori Damira, koja je u zagrebački studio RTL-a stigla nakon dvije godine dopisništva iz Splita. Još kao klinka vodila je dječji festival Mali Split s pokojnim Damirom Mihanovićem Čubijem i pisala u školskom listu pa je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu bio logičan slijed.

image


Damira Gregoret

JAKOV PRKIC CROPIX

Kako je njezin suprug Igor Bobić (45) također urednik i voditelj Dnevnika na N1 televiziji, u njihovom se domu često raspravlja o političkim temama. To nisu rasprave s nadmetanjem i traženjem pobjednika, nego konstruktivne diskusije o svakodnevici u koje je, htjela ili ne, uključena i njihova osmogodišnja kći Bianka. Ne impresionira je kad na malom ekranu ugleda mamu ili tatu, ali itekako je zanima ono što govore pa je nedavno zamolila da joj objasne zašto se premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović neprestano svađaju. No, osim što svakodnevno prezentira vijesti, nedavno je i sama postala vijest - kad je RTL Danas vodila s kolegicom Jelenom Pajić. Dvije žene kao voditeljice u informativnoj emisiji presedan je u našem televizijskom prostoru.

"Iako smo bile svjesne da smo napravile iskorak, činjenica da je to postala vijest o kojoj se pričalo dva dana dokaz je koliko smo kao društvo ograničeni. Zato sam ponosna što su žene dominantne u redakciji Informativnog programa RTL-a. Volim žensku energiju i imam pozitivna iskustva sa ženama, uz rijetke negativne iznimke. Žena ženi treba biti oslonac, ne smijemo jedna drugu doživljavati kao konkurenciju", objašnjava Damira. Svjesna da se na malim ekranima doima vrlo strogo i ozbiljno, kaže da je za to djelomice kriv stres jer njezin radni dan nerijetko traje i po 12 sati.

image

Damira Gregoret i Igor Bobic na odmoru

JAKOV PRKIC, CROPIX

"Opuštam se vježbajući jogu kod kuće, no nedavno sam osvijestila da se zapravo ne znam opustiti. Najveći mir i spokoj osjećam kada otvorim vrata svog doma, gdje me čekaju Igor i Bianka. Bez naše kćeri ništa ne bi imalo smisla i zahvalna sam što je izrasla u zdravu i prekrasnu djevojčicu. Naime, ona je rođena u 30. tjednu trudnoće, bila je palčica od 1390 grama. Dva je mjeseca bila u inkubatoru, a ja sam se sve vrijeme izdajala kako bi mogla dobiti moje mlijeko. Nevjerojatna je snaga tih malenih palčića, čudesna su stvorenja.

Voljela bih da svim roditeljima prijevremeno rođene djece mogu dati primjer kako treba vjerovati u dobro, biti uporan i pronaći nadljudsku snagu za taj iznimno težak period jer, unatoč lošim prognozama, na kraju ipak sve može završiti sretno. Nakon svega što je prošla, toliko sam ponosna na našu Bianku da ne znam bih li se usudila tražiti još nešto od života", iskrena je Damira, dodajući da je suprug Igor još nježniji prema kćeri. U Igora se, kaže, zaljubila nedugo nakon što je došla na RTL. Vrlo brzo su shvatili da su srodne duše pa Igor nije dugo čekao i Damiru je zaprosio tijekom putovanja u New York.

"Bilo je vrlo romantično, a uspjelo mu je iz drugog pokušaja. Htio me zaprositi na vrhu Empire State Buildinga, no kako su tamo bili radovi, prokomentirala sam da možemo i bez toga, jer smo isti pogled doživjeli na vrhu Rockefellerovog centra. Ipak, bio je uporan i čekao završetak radova. U trenutku kada je kleknuo pred mene, postalo mi je jasno zašto je na tome inzistirao", otkriva Damira. Vjenčali su se u svibnju 2014., kada je Bianka već bila na putu, a i danas su, baš kao i na taj dan, najsretniji kad su zajedno.

Linker
03. travanj 2024 23:06