Salma Hayek sa suprugom

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL
romantične svadbe

Vjenčani na Valentinovo: Salmu je suprug uhvatio na prepad, a Sharon Stone se pravila da ima party

Ovi slavni parovi bračne zavjete izrekli su baš 14. veljače. Jednima je Dan zaljubljenih donio bračni sklad koji traje do danas, a drugima baš i ne.

Ovi slavni parovi bračne zavjete izrekli su baš 14. veljače. Jednima je Dan zaljubljenih donio bračni sklad koji traje do danas, a drugima baš i ne.

Valentinovska vjenčanja za neke imaju posebnu draž. Jedni će reći postoji li romantičniji dan za značajan životni iskorak od onog posvećenog ljubavi, dok će drugi reći kako taj datum, 14. veljače ima i praktičnu stranu: kasnije je praktički nemoguće zaboraviti obilježiti godišnjicu koja pada na taj dan. I doista mnogi parovi kako domaći tako i strani, upravo su na Valentinovo . Jedna od najpoznatijih hrvatskih influencerica, Ella Dvornik (33), udala se 2019. za Charlesa Pearcea (46) u Las Vegasu.

"Prije 5 godina kad smo se upoznali htio me je odvesti u Vegas da me oženi. Nisam imala vizu. Sad je imam! Postoji li bolji način za ovaj sretan završetak, nego da ga obilježimo još sretnijim početkom? Tri godine smo se trudili organizirati vjenčanje, ali su nam obitelji na drugim krajevima Europe pa je bilo jako, jako teško. Tako učinili smo što radimo najbolje, kako bi Frank (Sinatra) rekao "We did it our way". I evo nas... Samo nas dvoje, službeno je! Upravo vjenčani!”, napisala je 14. veljače 2019., uz fotografiju s Charlesom. Mladenka, kćer Dine i Danijele Dvornik, odabrala je vjenčanicu asimetričnog kroja Juraja Zigmana. S prednje strane bila je iznad koljena, dok je sa stražnje imala kratki "šlep" koji joj je sezao do gležnjeva, a ispod čipkastog gornjeg dijela, skrivali su se slojevi tila. Upotpunila ju je salonkama Jimmy Choo, a umjesto vela, lice joj je zakrivao bijeli kišobran jer je u Las Vegasu taj dan padala kiša. Kažu da kišne kapi donose sreći mladencima, no tako ipak nije ispalo. Roditelji dviju kćeri, šestogodišnje Balie Dee i Lumi Wren, koja će 20. veljače proslaviti četvrti rođendan, u travnju 2023., na pulskom Općinskom sudu, podnijeli su i zahtjev za sporazumni razvod, tako da njima Valentinovo i nije bilo najsretnije.

Jedno od najneobičnijih vjenčanja na Valentinovo imali su holivudski glumici Meg Ryan (62) i Dennis Quaid (69). Burme su potajno razmijenili davne 1991., u sobi u hotelu Bel-Air u Los Angelesu. Kasnije su pokazalo da jedva su pronašli matičara voljnog doći te večeri i vjenčati ih, premda su 90-ih bili "it" par koji je američka javnost obožavala. Upoznali su se na setu filma "Innerspace" 1987. kojim se glumica proslavila i brzo se spetljali, piše Entertainment Weekly. Međutim, Meg ga je ostavila jer, kako je kasnije rekla, isprva nije bila spremna na ozbiljnu vezu. Njegovom udvaranju popustila je, pak, godinu dana kasnije, na setu trilera "D.O.A", ne znajući da je Quaid ovisan o kokainu.

image

Meg Ryan i Dennis Quaid 1998., u Los Angelesu

BEI/SHUTTERSTOCK

Priznao joj je to tek poslije dvije godine veze... Tada već jako zaljubljena Meg Ryan, nagovorila ga je na odvikavanje, odlazila je s njim na sastanke grupe za podršku tijekom liječenja od ovisnosti, bila mu je najveća podrška tijekom borbe zadobiti kontrolu nad svojim životom. Kada je bio siguran da je "čist" i da više neće posegnuti za drogom rekao joj je, 14. veljače 1991., na večeri u hotelu Bel-Airu: "Danas je taj dan". Znala je na što misli. Naime, već su jednom odgodili vjenčanje zbog njegovog problema s kokainom, stoga je to bila njihova "šifra" da se napokon mogu vjenčati. Recepcioner je nekako uspio pronaći matičara pa je svečani obred obavljen u hotelskoj sobi. Godinu dana kasnije, na svijet je došao njihov sin, danas 31-godišnji Jack koji po uzoru na roditelje, gradi glumačku karijeru.

Iako bi priča o tome kako su se vjenčali mogla postati predložak za predivan, romantičan film, ljubav nije potrajala. Razišli su se poslije nepunih devet godina braka, a razvod je formaliziran 2001. godine. Tada se, naime, šuškalo da se Meg zaljubila u Russella Crowea, svog partnera u filmu „Proof of Life međutim glumica je opovrgla aferu.

image

Sharon Stone i Phil Bornstein na dodjeli Oscara 2002.

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK

Romantičnom ozračju vjenčanja na Valentinovo, 1998. nisu odoljeli ni Sharon Stone (65) i Phil Bronstein (73), urednik novina San Francisco Chronicle. Gosti su bili pozvani u njezinu vilu na Beverly Hillsu na Valentinovsku zabavu, a dočekala ih je mladenka u roza vjenčanici Vere Wang. Uzvanike među kojima su bili i Arnold Schwarzenegger i Melanie Griffith zabavljao je tada Ray Charles. Vjerovala je u to da će zajedno ostarjeti sve dok 2001. nije jedva preživjela moždani udar. Tri godine kasnije, njezin suprug odlučio se razvesti, a potom joj je 2008. oduzeo skrbništvo nad zajedno usvojenim sinom Roanom . Sud je, naime, odlučio dati mu puno skrbništvo nad dječakom. Glumica je, pak, usvojila još dva sina, Lairda i Quinna, a kada je Roan postao punoljetan, vratio se majci, piše Entertainment Weekly.

Malo tko je mogao povjerovati kad se 2008. otkrilo da je rocker Liam Gallagher (51) svoju dugogodišnju djevojku, Nicole Appleton (49), oženio 2008., baš na Valentinovo. Vezu su započeli davne 2000. godine, članica benda "All Saints" rodila je prije 23 godine njihovog sina Genea Gallaghera.

image

Liam Gallagher sa supruom Nicole Appleton 2012., u Londonu

SHUTTERSTOCK

Liam joj je, pak, posvetio pjesmu "Songbird" no bez obzira na to, trebalo mu je čak osam godina da s njom vjenča u gradskoj vijećnici Marylebone, u Londonu, pred nekoliko najbližih uzvanika. I bivša Victorijina anđelica, Adriana Lima (42), udala 2009. godine se za srbijanskog košarkaša Marka Jarića (45), na Valentinovo. U tajnosti su organizirali privatnu ceremoniju u malenom Jackson Holeu u državi Wyoming. Vijest da su se vjenčali otkrili su tek kasnije.

image

Adriana Lima sa suprugom Markom Jarićem 2008., u Los Angelesu

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

"Tako smo uzbuđeni zbog zajedničke budućnosti", rekla je tada brazilska manekenka za People, dodajući da planiraju prirediti veliku svadbu za prijatelje. Ni taj brak nije potrajao jer su se razveli 2016. godine, piše Daily Mail.

Ipak, nisu sva vjenčanja poznatih lica, na Valentinovo, završila razvodom. Svijetli primjer su glazbenik i pjevač Marko Perković Thompson (57) koji se drugi put oženio danas 46-godišnjom Sandrom Rogić, na Dan zaljubljenih. Par se već ranije vjenčao u njenoj domovini, Kanadi, 27. travnja 2003. a kada je pjevač dobio poništenje u crkvi sklopljenog braka s Danijelom Martinović, izrekli su bračne zavjete 14. veljače 2006., u crkvi Sv. Ilije u Kljacima, nedaleko od Čavoglava. U sretnom su braku i roditelji petero djece.

Dan koji slavi ljubav donio je sreću i britanskom glumcu Benedictu Cumberbatchu (47) i redateljici te glumici, Sophie Hunter (45). I oni su se vjenčali 14. veljače 2015. godine, na intimnoj ceremoniji na britanskom otoku Wight. Osim članova obitelji i najužeg kruga prijatelja, među uzvanicima su bili Tom Hiddleston, Keira Knightley te Andrew Scott, piše Business Insider. U devetogodišnjem braku dobili su sina Christophera, potom je u ožujku 2017. im je stigao sin Hal, a prije četiri godine rodio im se sin Finn.

image

Benedict Cumberbatch i Sophie Hunter 2022. na dodjeli Oscara

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Benedict i Sophie su se upoznali 2009., a ljubav i brak nisu im bili „ni u peti”. Isprva su bili prijatelji, a zaljubili su se tek 2014., a u studenom iste godine potvrdili su da su zaručeni. Tada se doznalo kako je Benedict Cumberbatch pravi gospodin jer je prije prosidbe zamolio suglasnost majke svoje odabranice.

image

Salma Hayek sa suprugom Francois-Henrijem Pinaultom, prošle godine u New Yorku

AFF-USA/SHUTTERSTOCK

Još jedan par vjenčao se na Valentinovo, holivudska glumica Salma Hayek (57) i Francois-Henri Pinault (61), predsjednik i izvršni direktor Kering grupe, burme su razmijenili na intimnoj ceremoniji, 14. veljače 2009., u gradskoj vijećnici Saint Germain u Parizu, piše Business Insider.

Kao što kasnije otkrila ona sama nije imala pojma da kako će se vjenčati baš taj dan. Za Glamour magazin otkrila je kako ju Francois-Henri, odveo na prepad. "Mislim da nikome ranije nisam ispričala tu priču. Jednostavno me odveo u vijećnicu, a ondje su me čekali moji roditelji i moj brat. U tom trenutku sam imala fobije od braka. Bila je to svojevrsna intervencija", ispričala je lani Salma. Modni mogul suprugu je u kolovozu 2018., iznenadio obnovom bračnih zavjeta dok su bili na odmoru na Bora Bori.

Linker
27. travanj 2024 00:50