Iznenadna smrt

U 59 godini preminuo Jean-Marc Vallée, redatelj filma ‘Dobri dileri iz Dallasa‘ i hit serije ‘Male laži‘

Redatelj je umro u svojoj vikendici u okolici rodno Quebeca, a njegova prerana smrt šokirala je filmski svijet.

U svom domu u okolici Quebeca, iznenada je u 59 godini preminuo Jean-Marc Vallée, nagrađivani kanadski redatelj i producent s holivudskom karijerom. Njegov film "Dobri dileri iz Dallasa" s Matthewom McConaghyjem u glavnoj ulozi osvojio je tri Oscara, a on je bio nominiran za filmsku montažu. Njegov sljedeći film "Wild", glumicama Reese Witherspoon i Lauri Dern donio je nominacije za Oscara, a s njima je uz Nicole Kidman surađivao i na seriji "Male laži". Ta uspješna HBO-ova serija kojua se emitirala od 2017. do 2019. osvojila je osam Emmyja i četiri Zlatna globusa, a njemu donijela nagradu Udruženja američkih redatelja te dva Emmyja za režiju i produkciju.

Za HBO je 2018. režirao i mini seriju "Oštri predmeti", psihološki triler s Amy Adams i Patriciom Clarkson u glavnim ulogama, koja je također nominirana za brojne nagrade.

image

Redatelj s Matthewom McConaughejem na snimanju filma 'Dobri dileri iz Dallasa' za koji je glumac osvojio Oscara

VOLTAGE PICTURES /PROFIMEDIA

Njegov suradnik, američki producent Nathan Ross s kojom je imao producentsku kuću "Crazyrose", povodom iznenadnog odlaska svog poslovnog partnera i prijatelja izjavio je:

Čitajte i: Susret zvijezda Titanica nakon godina razdvojenosti: Kate Winslet pustila suze kad je ugledala starog prijatelja

"Jean-Marc se zalagao za kreativnost, autentičnost i novi pristup radu. Bio je pravi umjetnik, velikodušan i pun ljubavi. Svi koji su s njim surađivali uvjerili su se u njegov talent i viziju koju je posjedovao. Bio mi je prijatelj, kreativni partner i stariji brat. Maestro jako ćeš nedostajati, ali me tješi da će tvoj jedinstven stil i dojmljivi rad koji si podijelio sa svijetom i dalje živjeti."

Slavni redatelj iza sebe je ostavio sinove Alexa i Émile koje je dobio u bivšem braku s kanadskom spisateljicom Chantal Cadieux.

Linker
25. travanj 2024 10:39