DIRLJIVA GESTA

Trogodišnjak razgalio Kate Middleton pa ga je iznenadila neočekivanim poklonom

Britanska princeza Kate Middleton darovala je svoj bedž, znak sjećanja na poginule vojnike, trogodišnjem dječaku koji ga je poželio za svoju mamu.

Dječja neposrednost i iskrenost, nekontaminirani društvenim skrupulima koje usvajamo odrastanjem, odgojem i obrazovanjem, izvor su mnogih lijepih i dirljivih situacija i trenutaka koji se pamte cijeli život.

Jedan takav trenutak doživjela je i britanska princeza od Walesa Kate Middleton koja je kao pokroviteljica nacionalne udruge za mentalno zdravlje majki posjetila Centar Colham za djecu i roditelje u Hillingdonu.

Princeza Kate popričala je s majkama, korisnicama sustava potpore, o njihovim iskustvima u prvim mjesecima i godinama majčinstva, razdoblju koje se smatra jednim od najljepših, ali i najtežih te najkritičnijih u životu svake žene.

image

Princeza od Walesa uživa u susretima s djecom

DANIEL LEAL/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

A kako su majke na događaj stigle sa svojim mališanima, sinovima i kćerima koji su prilazili princezi, pitali je kako se zove i što radi, te se interesirali što će učiniti s buketom cvijeća koji je dobila u čast svog dolaska.

Princeza Kate za sve je njih imala spremne odgovore, jer se i sama svakodnevno suočava sa stotinama najrazličitijih pitanja svoje troje djece - prinčeva Georgea i Louisa, te princeze Charlotte koje odgaja sa suprugom, princom Williamom.

image

Mališan je princezu upitao kako se zove i poželio njezin bedž za svoju mamu

DANIEL LEAL/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

No, najdirektniji od svih bio je trogodišnji dječak Akeem čiju je pažnju privukao crveni bedž u obliku makovog cvijeta koji je Kate Middleton nosila na lijevom reveru svog kaputa.

"Znaš li čemu to služi i zašto ga nosim? To je znak sjećanja na sve naše vojnike poginule u ratu", objasnila je princeza dječaku, koji je posegnuo ručicom za bedžom.

"Želiš li ga za svoju mamu? Pa, naravno, izvoli, dušo", rekla je princeza skidajući bedž s revera.

Crveni bedž u obliku cvijeta članovi kraljevske obitelji tradicionalno nose u studenom, i to od 1921. godine, kao dio sjećanja na britanske vojnike poginule u ratu. Središnje obilježavanje održava se 11. studenog koji je proglašen Danom sjećanja.

image

Mali Akeem je od princeze dobio bedž na dar

DANIEL LEAL/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Izgled bedža nadahnut je uvodnim stihovima poeme "U poljima Flandrije" pjesnika Johna McCraea koji je u njima opisao grobove poginulih vojnika u Prvom svjetskom ratu u tamošnjim poljima maka, a njihovom prodajom veterani Britanske kraljevske legije tradicionalno prikupljaju novac za aktivnosti svoje udruge i za pomoć članovima, te njihovim obiteljima.

Linker
25. travanj 2024 14:43