VANDEVILLE ERIC/ABACA/SHUTTERSTOCK VANDEVILLE ERIC/ABACA/SHUTTERSTOCK
obiteljski trenuci

Travolta blagdane proveo s djecom, prisjetio se i preminule supruge: "Svaki dan si u mislima"

Ljubavna priča Johna Travolte i njegove pokojne supruge Kelly Preston jedna je od najljepših, ali i najtužnijih u holivudskoj tvornici snova.

Ljubavna priča Johna Travolte i njegove pokojne supruge Kelly Preston jedna je od najljepših, ali i najtužnijih u holivudskoj tvornici snova.

Dani prolaze, život ide dalje, ali vrijeme očito ne liječi sve rane, kao što kaže stara narodna uzrečica. Tri i pol godine su prošle od smrti američke glumice Kelly Preston, supruge legendarnog holivudskog velikana Johna Travolte, koji će u veljači proslaviti 70. rođendan, ali njegovo sjećanje na voljenu suprugu ne blijedi.

U seriji objava na svom Instagram profilu glumac koji se proslavio ulogama u kultnim filmovima "Groznica subotnje večeri", "Briljantin", "Pakleni šund", "Ulovite Shortyja", "Lak za kosu".... pokazao je kako je s 23-godišnjom kćeri Ellom Bleu i 13-godišnjim sinom Benjaminom proveo božićne i novogodišnje blagdane, te podijelio fotografije koje su im obilježile proteklu kalendarsku godinu. Uz njih je objavio i fotografiju s neprežaljenom suprugom Kelly Preston, koja njemu i djeci i dalje bolno nedostaje, te fotografiju sa sinom Jettom u naručju, kojeg je tragičnim slučajem izgubio prije petnaest godina.

image

Njihov treći blagdani bez voljene supruge i majke

INSTAGRAM

"Izabrao si najljepšu fotografiju", "Kakav ste bili par", "Vaša ljubavna priča nadahnjuje", "Zbog vas ne gubimo vjeru u ljubav"..., glase komentari pratitelja, a mnogi su mu čestitali što nakon supruginog gubitka glumac nije niti pomišljao na novu vezu, te njegov ljubavni status i danas glasi - udovac.

Ljubavna priča Johna Travolte i njegove pokojne supruge Kelly Preston jedna je od najljepših, ali i najtužnijih u holivudskoj tvornici snova. Nije to bila ljubav na prvi pogled, ali je potrajala nepunih 30 godina, sve do prerane smrti Kelly Preston, koja je 2020. preminula od posljedica zloćudne bolesti, a svoje su probleme, kad god bi se pojavili i činili im se nepremostivima, rješavali u savjetovalištu u zajedničkim razgovorima s bračnom terapeutkinjom.

John Travolta i Kelly Preston upoznali su se 1988. godine na snimanju komedije "The Experts" (Stručnjaci), čije su bili zvijezde. Kelly se tada oporavljala od propalog braka s kolegom Kevinom Gageom i bila meta udvaranja jednog od najšarmantnijih holivudskih zavodnika Georga Clooneyja. U takvoj konstelaciji John Travolta je odlučio pričekati svoju priliku i dočekao je dvije godine kasnije. Za svoje vjenčanje odabrali su luksuzni pariški Hotel de Crillon, a nakon povratka iz grada ljubavi za prijatelje su priredili svadbeno slavlje u Daytona Beachu na Floridi.

image

John Travolta i Kelly Preston sa sinom Jettom

INSTAGRAM

U braku su dobili troje djece - sinove Jetta i Benjamina, te kćer Ellu Bleu. Njihov najstariji sin Jett preminuo je početkom 2009. tijekom obiteljskog odmora na Bahamima. Šesnaestogodišnji mladić je bolovao od Kawasakijeve bolesti, sistemskog vaskulitisa koji zahvaća koronarne arterije i dovodi do aneurizme, borio s neurološkim ispadima povezanih s autizmom, a tijekom boravka u kupaonici se poskliznuo i udario glavom o pod. U lokalnu bolnicu stigao je prekasno i više mu nije bilo spasa.

"Gubitak djeteta je noćna mora svakog roditelja, to je nešto najgore što mi se dogodilo u životu. Iskreno, nisam bio siguran hoću li to i kako preživjeti", priznao je kasnije glumac.

Je li stres zbog gubitka sina bila okidač za zloćudnu bolest dojke koja je Kelly Preston dijagnosticirana 2018. nikad nećemo saznati. No, ona je svoju borbu od početka do kraja odradila uz veliku podršku supruga, obitelji i prijatelja, a njezini najbliži i najdraži već su treći Božić i Novu godinu dočekali bez nje.

"Svaki dan si u mojim mislima. Nedostaješ mi više nego što se to riječima može izraziti", tim je riječima John Travolta svojedobno opisao kako se osjeća nakon gubitka supruge i njima Kelly Preston podigao najljepši spomenik.

image

Kelly Preston i John Travolta upoznali su se na snimanju komedije "Stručnjaci"

INSTAGRAM
Linker
27. travanj 2024 19:07