ODLAZAK U TRIDESETOJ

Tragičan kraj u cvijetu mladosti! Prvorođeni sin Nicka Cavea jednostavno nije imao šanse

Australski roker oplakuje gubitak najstarijeg sina Jethra Lazenbyja, kojeg je dobio iz izvanbračne afere, svega deset dana prije rođenja sina Lukea Cavea u braku s brazilskom novinarkom Viviane Carneiro.

Što je pravi uzrok smrti 30-godišnjeg australskog modela Jethra Lazenbyja, najstarijeg sina proslavljenog australskog rokera Nicka Cavea (64), tek se treba utvrditi.

No, svima koji poznaju biografiju više nego problematičnog mladića i odnose unutar njegove obitelji potpuno je jasno da su šanse nesretnog Jethra Lazenbyja za normalan život, a izgleda i za njegov kraj - jednostavno bile minimalne.

image

Nick Cave sa sinovima Lukeom i Jethrom na modnoj reviji Belle Freud u Londonu 2006.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

Najstariji sin ljubimca zagrebačke i hrvatske publike koji će u lipnju ove godine ponovno biti jedna od glavnih zvijezda festivala In Music na zagrebačkom Jarunu, rođen je, naime, svega deset dana prije nego što je na svijet došao i njegov polubrat Luke Cave iz očevog braka s brazilskom novinarkom Viviane Carneiro s kojom je živio u Sao Paulu. Istovremeno je iz afere s Australkom Beau Lazenby dobio Jethra, svog prvorođenca kojeg je upoznao tek 1998., sedam godina nakon njegova rođenja.

image

Jethro Lazenby je sanjao o glazbenoj karijeri, a kao tinejdžer se okušao kao model: s Erin O'Connor na reviji Belle Freud 2006.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

"S neizmjernom tugom javljam da je moj sin Jethro preminuo. Cijenimo vaše suosjećanje i zaštitu privatnosti obitelji u ovim teškim trenucima", napisao je pjevač u službenoj izjavi.

Čitajte i: LJUBAVNI ŽIVOT ELONA MUSKA: UPOZNAJTE NJEGOVIH SEDMERO DJECE I NJIHOVE MAJKE

U svom drugom braku s britanskim modelom Susie Bick, s kojom se vjenčao 1999., Cave je dobio blizance Arthura i Earla, sinove koje su odgajali u Brightonu. Arthura su izgubili 2015. kad je pod utjecajem halucinogena pao s dvadesetmetarske stijene u Ovingdeanu, mjestu na engleskoj obali u blizini Brightona, a policija je njegovu smrt okarakterizirala kao - tragični slučaj.

image

Nick Cave sa suprugom Susie Bick i sinom Earlom u Los Angelesu 2019.

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Jethro Lazenby iza sebe je imao burnu kriminalnu prošlost. Prije četiri godine osuđen je na zatvorsku kaznu zbog napada na tadašnju djevojku i prijateljicu, a u ožujku ove godine nasrnuo je i na vlastitu majku koja ga je pustila u kuću nakon što joj je usred noći banuo na vrata zbog čega je ponovno uhićen.

Iz istražnog zatvora u Melbourneu pušten je uz jamčevinu 5. svibnja uz obavezu liječenja od ovisnosti i apsolutnu zabranu prilaska majci u iduće dvije godine.

image

Nick Cave & The Bad Seeds bili su zvijezde glazbenog festivala In Music na zagrebačkom Jarunu 2018.

GORAN JAKUS/SHUTTERSTOCK

Njegovom puštanju pridonijela je povijest bolesti i liječnička dokumentacija koju je odvjetnik Sean Ghattas predočio sudu. Prema njoj je Jethro Lazenby bio dugogodišnji psihički bolesnik s dijagnozom šizofrenije. Dva dana kasnije pronađen je mrtav.

Bio je to tragičan kraj mladića koji je u sjeni svog oca sanjao o glazbenoj karijeri, a kao tinejdžer se okušao kao model.

Linker
10. travanj 2024 17:00