VEDRAN PETEH CROPIX
NOVA ULOGA

Sonja Kovač: "Ime ćemo odabrati kad upoznamo našu djevojčicu"

Sonja Kovač u dvadesetima se proslavila ulogama u serijama ‘Bračne vode‘ i ‘Zauvijek susjedi‘, u tridesetima je postala uspješna influencerica, a uoči 40. rođendana ostvarit će se kao majka, a beba stiže kao kruna dugogodišnje ljubavi.

Sonja Kovač u dvadesetima se proslavila ulogama u serijama ‘Bračne vode‘ i ‘Zauvijek susjedi‘, u tridesetima je postala uspješna influencerica, a uoči 40. rođendana ostvarit će se kao majka, a beba stiže kao kruna dugogodišnje ljubavi.

Put do majčinstva nije bio lagan za influencericu i glumicu Sonju Kovač, no o tom putu ne želi previše govoriti jer uživa u svakom danu trudnoće i sve teško je ostavila iza sebe. Na snimanje je stigla odlično raspoložena u dugoj bež haljini, koja joj lijepo ističe trudnički trbuh. Trenutačno je u sedmom mjesecu trudnoće i najbolje se osjeća u haljinama koje dugo nije nosila i priznaje kako uživa u trudničkoj modi. Bez problema je satima pozirala našem fotografu, a tražila je samo da kraj nje uvijek bude boca vode.

"Zaključila sam da pijem premalo vode, pa boca mora uvijek biti pokraj mene kao podsjetnik da to moram raditi", objasnila je Sonja koja sa zaručnikom Goranom Mandićem, bivšim profesionalnim igračem pokera, u svibnju iščekuje rođenje djevojčice. Bit će joj to, kaže, najljepši mogući dar za 40. rođendan koji će proslaviti mjesec dana kasnije.

image

MAKE UP: RUKA BEAUTY
FRIZURA: SALON FRANIĆ
SNIMLJENO U HOTELU HOH, ZAGREB

VEDRAN PETEH CROPIX

"Neko vrijeme sam pokušavala zatrudnjeti. Nije to bio jednostavan put, ali kad napokon dođeš do cilja, brzo zaboraviš sve ono teško. Svim parovima koji to pokušavaju savjetovala bih da nikako ne gube nadu, čak ni nakon uzastopnih neuspješnih pokušaja trudnoće. Vjerujte, nakon toga se može ostvariti zdrava trudnoća. Nemojte očajavati, već potražite pomoć stručnjaka. Danas je sve veći broj mladih parova koji imaju problema sa začećem i koji se odlučuju na IVF. Ako nešto dovoljno i snažno želite i vjerujete u to, onda će vam se to i ostvariti. Tako to ide u životu", emotivno govori Sonja kojoj je prvo tromjesečje bilo dosta izazovno jer je strepila hoće li biti sve u redu s bebicom i samo je čekala da što prije prođu kritični tjedni.

"Imala sam mučnine, ali, srećom, nisam povraćala. Zapravo, stalno mi je bila muka i stalno sam bila gladna. Nakon toga sam izgubila želju za hranom, pogotovo za onom koju sam uvijek voljela, i smetali su me određeni mirisi. Ponekad još osjetim neki simptom te rane faze trudnoće, ali zapravo sam nakon 12. tjedna napokon počela istinski uživati. Sad mi se čini da je sve brzo prošlo", govori Sonja koja je u 21. tjednu, i to istodobno sa svojom obitelji i prijateljima na kućnom druženju, saznala da čeka djevojčicu.

Spol se znao već nakon prenatalnog testa u 12. tjednu trudnoće, ali smo doktoru rekli da nam ga ne otkriva, da samo želimo znati je li s bebom sve u red

"Nismo do tada htjeli znati spol jer smo baš uživali u neizvjesnosti i neznanju. Bilo nam je bitno samo da je s bebom sve u redu i da imam zdravu trudnoću. Spol se znao već nakon prenatalnog testa još u 12. tjednu, ali smo rekli doktoru da nam to ne govori, samo da nam javi je li s bebom sve u redu. Rezultati tog testa bili su u mojim e-mailovima neotvoreni do 21. tjedna, i tada sam ih poslala prijateljici da ona prva otvori taj dokument i da nam organizira party ‘otkrivanja‘. Jako smo bili iznenađeni, izvan sebe od sreće, kada smo doznali da je riječ o djevojčici. Naime, do tada su nam svi govorili da se po mojem obliku trbuha i po tome kakva mi hrana odgovara - vidi da nosim dječaka. Meni je zapravo svejedno je li dečko ili curica, iako sam možda podsvjesno sebe vidjela kao majku djevojčice, samo sam to potisnula", govori Sonja, dodajući da bebi još nisu smislili ime. Planiraju čekati sve dok je ne upoznaju, da vide koje će joj ime najbolje pristajati. A što se tiče priprema za dolazak novog člana obitelji, ni tu ne poduzima još ništa. Čak ne čita ni literaturu o majčinstvu.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

"To je previše kompleksna tema, o kojoj svaka osoba ima drukčije mišljenje i ne želim biti rastrgana oko tih stvari te si stvarati dodatni pritisak. Ne želim imati strah bez potrebe ili previše razmišljati o nečemu što je zapravo jako jednostavno. Dosad se nisam opterećivala ničime, samo uživam i posve sam bezbrižna, a mislim da je to u trudnoći za bebu najvažnije. Stoga moj zaručnik ima zadatak da me svakodnevno masira", nastavlja Sonja, koja dane provodi u šetnjama, a večeri uz seriju ili kompjutor, surfajući u potrazi za stvarčicama za bebu.

"Imamo veliku spavaću sobu i planiramo da beba isprva bude s nama. Trebamo nabaviti krevetić, kolica i svu potrebnu opremu, a biranje robice ostavljam kao šećer na kraju. Kao prava fashionistica, jedva čekam doći do tog dijela koji će, vjerujem, biti najzabavniji", kroz smijeh govori Sonja. Iako joj je posao trenutačno u drugom planu, svojih pola milijuna pratitelja na društvenim mrežama svakodnevno usrećuje novim avanturama o trudnoći. Sonja je jedna od prvih influencerica na ovim prostorima pa joj put do vrha bio dosta izazovan.

Posve sam bezbrižna, samo uživam i mislim da je to za bebu najvažnije. Moj zaručnik Goran ima zadatak da me svakodnevno masira

"Tada je to bio jako hrabar i izazovan potez i dugo mi je trebalo da uhodam posao, ali danas, kada je sve posloženo, imam mogućnost potpune kontrole nad njim. Radim posao koji volim, a to mi pričinjava veliko zadovoljstvo, što mi je u ovoj fazi života iznimno važno. Ne moram se brinuti hoću li dovoljno vremena provoditi s djetetom jer ritam posla sama biram. Organiziram si vrijeme onako kako mi odgovara i ne ovisim financijski o poslodavcu, već samo i isključivo o sebi. Ta fleksibilnost i neovisnost su mi neprocjenjive", ističe Sonja, koja se u budućnosti vidi u investicijama, ponajviše nekretninama ili turizmu, ali za sada je sav fokus na novoj životnoj ulozi.

"Voljela bih imati puno razumijevanja i potpore za svoju djevojčicu te odgoj bazirati na komunikaciji. Planiram od prvog dana puno pričati s djetetom jer mislim da je to od iznimne važnosti. Također, voljela bih biti dobar uzor svojoj djevojčici te pronaći ono možda i najteže u životu, a to je dobar balans između uloge roditelja i prijatelja. Smatram da je majčinstvo najteži posao na svijetu i zahtijeva predanost u svakom trenutku", pojašnjava Sonja. Njezin zaručnik Goran, s kojim je u vezi 12 godina, također se iznimno veseli postati tata.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

"Nedavno smo proslavili dvanaestu godišnjicu veze i naša djevojčica će ubrzo stići kao kruna dugogodišnje ljubavi. Zaručili smo se prije točno dvije godine na Maldivima. Iskreno, nisam nikada zamišljala kako bi moje zaruke ili vjenčanje trebali izgledati, pa mi je taj trenutak daleko od kuće bio čaroban. Vjenčanje je za sada palo u drugi plan zbog trudnoće, koja je prioritet, a za sve ostalo ima vremena. Mi smo si ionako uvijek u životu uzimali tempo koji je nama odgovarao, a ne da bismo zadovoljili neke društvene norme. Jedini i ultimativni cilj cijelo ovo vrijeme i u budućnosti je samo da budemo ispunjeni i sretni", zaključuje Sonja.

Linker
26. travanj 2024 01:09