JOŠ ZVONI

Snažna poruka Olivije Wilde: ‘Radije bih jela staklo, nego vama okrenula leđa!‘

Holivudska glumica i redateljica dobitnica je nagrade i zvijezda godišnje gala svečanosti posvećene ženama u filmskoj industriji.

Priča kaže da je Olivia Wilde kao redateljica zakuhala sve incidente na setu svog debitantskog filma Ne brini, draga koji je u javnosti prozvan - snimanjem razdora. A sad je upravo za njega postala dobitnicom godišnje nagrade "Žene u filmu", koja slavi doprinos žena razvoju sedme umjetnosti.

U svom je govoru pozvala na zajedničku borbu protiv dominantnog patrijarhalnog načina razmišljanja i goruće mizoginije u svijetu zabave, te zahvalila svim snažnim i izvanrednim ženama koje su joj trajno nadahnuće da izdrži sve izazove s kojima se svakodnevno suočava.

image

Olivia Wilde dobitnica je godišnje nagrade ‘Women In Film‘

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Karijeru je, kaže, započela kao asistentica casting menadžera, a u iduća dva desetljeća se proslavila kao glumica i kao redateljica potpisala svoj prvi igrani film. Premda vatren njezin je govor bio mnogo umjereniji nego na gala svečanosti žena u Hollywoodu prošlog tjedna, kad je bez dlake na jeziku osula paljbu.

image

Pozdrav glumica Kathryn Newton i Olivije Wilde

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

"Ženska snaga i solidarnost mogu promijeniti sve i zato su ovakve večeri ključne. Radije bih jela staklo i napustila posao, nego okrenula leđa ženama u potrebi. A svaka od nas je u potrebi, jer radimo u okružju koje je bazično neprijateljsko i manipulativno prema ženama. Zato nas sve želim potaknuti i ohrabriti da se nastavimo boriti jer naša borba nema alternativu", izjavila je glumica i redateljica, koja već mjesecima ne prestaje intrigirati javnost.

image

Olivia Wilde, scenaristica i producentica Katie Silberman i Kirsten Schaffer, izvršna direktorica organizacije ‘Žene u filmu‘

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Zbog veze s Harryjem Stylesom, glavnim glumcem u svom filmu, razvela se od supruga Jasona Sudeikisa, američkog komičara, s kojim se sudski spori o pravu skrbništva nad kćerkom. A u toku tog procesa javili su se mnogi svjedoci, poput bivše dadilje i šetača psa, koji su progovorili o tome što se sve događalo unutar njezina četiri zida.

image

Razgovor s Oliviom Wilde je vodila američka redateljica Reed Morano

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Tako je Sudeikis u napadu ljubomore navodno legao pod auto svoje supruge pokušavajući na sulud način spriječiti njezin susret sa Stylesom, a odjeknula je i njezina odluka da u azil vrati psa Gordyja kojeg je udomila i čije je potrebe navodno zanemarivala.

Sve to su glumica, ali i njezin bivši partner Jason Sudeikis - opovrgnuli. Kako god i to je dio njezinog posla kao javne ličnosti, očito lakši od ženskog proboja do vrha Hollywooda.

Linker
20. travanj 2024 10:24