NIKAD DOSTA SMIJEHA

Smijeh se vratio u Bijelu kuću! Najmoćniji čovjek na svijetu zna se šaliti i na vlastiti račun

Nakon godina stanke, američki predsjednik Joe Biden priredio je tradicionalnu svečanu večeru za dopisnike iz Washingtona na kojoj se uživalo u delicijama na tanjuru i šalama na njegov račun.

Znanstvenici su odavno ustvrdili i dokazali da sebe ne treba shvaćati preozbiljno ako želite sačuvati vlastito mentalno i psihičko zdravlje. A zbijanje šala i smijanje na vlastiti račun jedan je od glavnih pokazatelja da su ljudi, bez obzira na kakav društveni status zauzimaju, sretni i samopouzdani, te spremni nositi se sa svim neugodnim situacijama čega nitko od nas nije pošteđen.

image

Kim Kardashian je trebalo popraviti haljinu na crvenom tepihu

SHUTTERSTOCK

Veličinu duha prošlog je vikenda pokazao i američki predsjednik Joe Biden (79). Usred najveće globalne krize od pada Berlinskog zida zbog ruske invazije na Ukrajinu priredio je tradicionalnu večeru za dopisnike iz Washingtona i Bijele kuće, na koju je osim novinara pozvao i osobe iz svijeta show biznisa. Među njima su bili i reality zvijezda Kim Kardashian s partnerom Peteom Davidsonom, omiljenim američkim komičarem i zabavljačem, čiji je dolazak te večeri zahvaljujući šalama domaćina na vlastiti račun ipak ostao u drugom planu.

image

Predsjednika je na svečanost dopratila prva dama Jill Biden

SHUTTERSTOCK

Voditelj svečanosti bio je Davidsonov kolega Trevor Noah, a najmoćniji čovjek na svijetu svoj je govor započeo nizom šalama o vlastitoj nepopularnosti u zemlji, vlastitoj visokoj životnoj dobi, a bocnuo je i svog prethodnika zbog marginaliziranja predstavnika medija.

"Stvarno sam uzbuđen što sam večeras ovdje s jedinom skupinom Amerikanaca s nižim rejtingom od mojega", rekao je Biden. Dotaknuo se i ozbiljnih tema, pa je tako zahvalio novinarima na njihovoj hrabrosti u izvješćivanju iz ratne Ukrajine i drugih žarišta sukoba u svijetu.

image

Smijeha i zabave te večeri nije nedostajalo

NATHAN POSNER/SHUTTERSTOCK

"Otrov nagriza našu demokraciju ... a dezinformacije su u velikom porastu, zato ste vi i slobodni mediji čiji ste predstavnici, važniji nego ikad. Stvarno to mislim ", rekao je Biden.

Čitajte i: IZA KULISA JE KUHALO! GLAVE SU IM DOŠLI PASO DOBLE I OSOBNE RAZMIRICE: ‘NISMO OSJETILI POVEZANOST‘

Na večeri se nazdravljalo i prvim dvjema obojenim reporterkama članicama Udruge dopisnika Bijele kuće, a odana je počast i novinarima koji su smrtno stradali tijekom svog izvještavanja s ratnih područja, posebice u Ukrajini.

Zbog nedavna porasta broja zaraženih covidom-19 u organizatori su poduzeli posebne epidemiološke mjere opreza, pa su svi uzvanici morali predočiti dokaze o cijepljenju tzv. booster dozom i negativan test na koronu.

image

Američki predsjednik Joe Biden s voditeljiem Trevorom Noahom

SHUTTERSTOCK

Svečanosti je prisustvovalo ukupno 2600 uzvanika, a ona se tradicionalno odražava od 1921. kako bi se odalo priznanje novinarima i prikupio novac za stipendije.

Američki predsjednik s govornice je sišao praćen burnim aplauzom nakon što je mikrofon predao Trevoru Noahu.

image

Pete Davidson i and Kim Kardashian

SHUTTERSTOCK

"Trevore, sada se možete nastaviti zafrkavati na račun predsjednika Sjedinjenih Država, ali za razliku od Moskve ovdje nema straha da ćete završiti u zatvoru", izjavio je Joe Biden.

Linker
20. travanj 2024 02:41