HEROJ NACIJE

Skromni dečko sa Srednjaka zaludio Hrvatice, a ovo je ženski tim s kojim slavi pobjede!

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol oduševljava karakterom i fenomenalnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Debitantske nastupe na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru novog ministra obrane Vatrenih u Dohi prati cijela njegova obitelj pa je Joško Gvardiol plasman u osminu finala u utakmici protiv Belgije, u kojoj je svojim briljantnim intervencijama skupa s Dominikom Livakovićem i ostalim suigračima spašavao naš gol, proslavio sa svojim ženskim timom: sestrama Lorenom i Frankom, te majkom Sanjom. Nakon utakmice dotrčao je do tribine na kojoj su bile smještene i bacio im se u zagrljaj slaveći svoj najveći reprezentativni uspjeh, koji se u ponedjeljak poslijepodne po našem vremenu nastavlja utakmicom protiv Japana u osmini finala.

Poznati je koliko je Joško blizak i povezan sa svojom obitelji, jer su mu roditelji Tihomir i Sanja te starije sestre Lorena i Franka oduvijek bili najveća podrška: Lorena se bavi modelingom i radi u prodaji modne tvrtke, dok je Franka rukometašica.

Markantni Joško Gvardiol pažnju u Katru je privukao i crnom zaštitnom maskom koju nosi na terenu, jer je dva tjedna uoči prve utakmice slomio nos zbog čega je izgledao poput boksača nakon petnaest rundi u ringu protiv nemilosrdnog protivnika.

Neugodnu ozljedu zadobio je u sudaru s klupskim kolegom Williyem Orbanom iz njemačkog RB Leipziga, ali zbog nje nije propustio svoj debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu protiv Maroka. Na teren je izašao s crnom zaštitnom maskom koja mu je štitila nos i kosti lica, pa je na prvi pogled postao ikona vatrenih.

image

Joško Gvardiol s majkom Sanjom

TOM DUBRAVEC CROPIX

No, nije mu to bio jedini adut, jer je na terenu pokazao sve što zna, a svjetsku javnost oduševio je i svojim ponašanjem, izgledom i skromnošću, ali i sličnošću prezimena sa slavnim katalonskim trenerom Pepom Guardiolom, pa je njegovo ime postalo jedno od najguglanijih i pojavilo se na trendingu društvene mreže Twitter. Svjetska javnost sada želi znati baš sve o mladom Zagrepčaninu, koji se posljednjih godina prometnuo u jednu od najljepših nogometnih priča.

Dečko sa Srednjaka, zagrebačkog naselja u blizini jezera Jarun, odrastao je s roditeljima i dvije starije sestre, a po ocu TIhomiru je podrijetlom iz zadarskog Novigrada. U nogometnim krugovima poznat je kao vrlo uporan i radišan mladić koji osim klupskih i reprezentativnih treninga odrađuje i dodatne pod vodstvom svog privatnog trenera.

Sportske uspjehe i pobjede na nogometnim terenima slavi uz hitove svog omiljenog pjevača Mladena Grdovića, a nedavno je u HRT-ovoj emisiji Knjaz kod vatrenih povodom Svjetskog prvenstva otkrio da je nakon potpisivanja svog ugovora s RB Leipzigom roditelje počastio kućom.

"Koliko god mi treba taj mir, ponekad osjetim i tu samoću, depresiju, a najviše mi nedostaje obitelj‘, zaključio je Gvardiol.

Kao tri najljepše žene svijeta naveo Angelinu Jolie, Shakiru i Jennifer Lopez.

"Čekaj, ti voliš malo starije?", pitao ga je Knjaz na što je Gvardiol odgovorio: "Malo starije, da, da. Sav sam u tom điru".

"Draga J. Lo, čekam te u Leipzigu. Produžio sam ugovor, nadam se da ćeš mi se javiti na Instagram", dodao je u šali.

Linker
21. travanj 2024 06:14