Timothee i Pauline Chalamet

 TODD WILLIAMSON/JANUARY IMAGES/SHUTTERSTOCK
KONKURENCIJA

Redefinirao je pojam muževnosti, a sestra mu je skrivala omiljene cipele i vukla ga za kosu

Pauline Chalamet zvijezda je serijala "Seksualni život studentica", a s četiri godine mlađim bratom Timothéejem Chalametom odrasla je u New Yorku.

Pauline Chalamet zvijezda je serijala "Seksualni život studentica", a s četiri godine mlađim bratom Timothéejem Chalametom odrasla je u New Yorku.

Je li riječ samo o slavnom prezimenu ili je Timothée Chalamet dobio nelojalnu konkurenciju iz obitelji saznat ćemo uskoro. No, jedna od najvećih holivudskih zvijezda mlađih od trideset godina više nije jedini Chalamet u holivudskoj industriji snova.

Njegova sestra Pauline Chalamet također je glumica, a upravo je najavila treću sezonu tinejdžerskog serijala "The Sex Lives of College Girls" (Seksualni život studentica), čija je zvijezda. "Nisam Timothéeja izabrala za brata, niti on mene za sestru, naš odnos se nije nimalo promijenio zato što se bavimo istim poslom", izjavila je Pauline za američki magazin Vanity Fair. Za razliku od brata Pauline se bavi i pisanjem scenarija, te režijom, a njezin brat je, dodaje, uvijek u prvom redu na svakoj njezinoj premijeri.

image

Obitelj na okupu: Timothee Chalamet, Nicole Flender, Marc Chalamet i Pauline Chalamet na partiju Vanity Faira 2018.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

I dok je Timothée Chalamet, koji će u prosincu proslaviti 28. rođendan, odrastao u sjeni četiri godine starije sestre - Pauline je u siječnju slavi 32. rođendan, danas su njihove uloge izmijenjene, jer je u glumačkom smislu i u smislu holivudske karijere Timothée Chalamet mnogo veće i zvučnije ime.

"Kad smo bili klinci izluđivala me skrivajući moje omiljene cipele ili ih spremajući na mjesta na kojima ih nisam mogao dosegnuti, a za sliku na svom desktopu odabarala je našu zajedničku fotografiju na kojoj me vuče za kosu. Svaki put kad bih ušao u njezinu sobu prvo sam ugledao taj prizor vlastite patnje, to mi je bila kazna jer sam joj stalno dosađivao", opisao je Timothée torturu koju je proživio u ulozi mlađeg brata. Kao djevojčica Pauline je vježbala balet, a političke znanosti i performativnu umjetnost diplomirala je na uglednom njujorškom koledžu Bard.

image

Pauline Chalamet zvijezda je serijala ‘Seksualni život studentica‘

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

"Bratu se "Seksualni život studentica" jako sviđa, ali bolje da on to sam prizna nego da to čujete iz mojih usta. Znam da je jednu sezonu odgledao s našim roditeljem", ispričala je Pauline koja brata podržava u rušenju rodnih stereotipa i redefiniranju pojma muževnosti, čiji je simbol postao. Timothée Chalamet na crvenom tepihu često nosi komade vrhunskih modnih brendova iz ženskih kolekcija, a prema vlastitim riječima njegovi modni odabiri kojima oduševljava obožavatelje i svjetsku javnost za njega su - igra. U tome je uvijek nepredvidiv, pa nitko ne može znati i pogoditi u čemu će se idući put pojaviti pred kamerama.

image

Timothee i Pauline Chalamet na dodjeli Zlatnih globusa

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Kako god, Hollywood mu je pod nogama, a filmski znalci suglasni su se kako se od pojave Leonarda DiCaprija na filmskom platnu početkom devedesetih godina prošlog stoljeća u Hollywoodu nije osjetio takav zanos i opće oduševljenje kakvo sa sobom donosi - "timotheemanija".

Iza sebe već ima impresivnu filmografiju s više 30 naslova i još više profesionalnih priznanja, a za potpunu profesionalnu afirmaciju nedostaje mu još samo zlatni kipić. No, nitko ne sumnja da će Chalamet dočekati i svog Oscara, a mnogi su spremni okladiti se da će to dogoditi prije njegovog tridesetog rođendana.

Linker
26. travanj 2024 12:35