spreman za Hanžek

Privatni život diva iz Livna! Europski prvak u bacanju kugle nježan je otac i suprug

Atletski reprezentativac Filip Mihaljević na ‘Zagreb Meeting - Memorijal Borisa Hanžekovića‘ stiže četvrti put, a samo za Gloriju govori o svojim najvećim ljubavima.

Na svoj četvrti Hanžek, kako svjetski atletičari skrećeno zovu Zagreb Meeting - Memorijal Borisa Hanžekovića, koji se od 9. do 11. rujna održava 72. put, hrvatski reprezentativac Filip Mihaljević dolazi u zvjezdanom trenutku svoje karijere. Aktualni europski prvak iz Münchena upravo je u Bruxellesu potvrdio svoj nastup na finalnom mitingu Dijamantne lige, a u Zagrebu će ga iz publike bodriti cijela obitelj: supruga Gabrijela sa sinčićem Lovrom, koji će 14. studenog proslaviti prvi rođendan, te roditelji Mirko i Jelena.

image

Cijela obitelj dolazi na 72. memorijal Borisa Hanžekovića

PRIVATNI ALBUM

"Hanžek je jedno od najjačih bacačkih natjecanja na svijetu: u Zagreb ove godine, uz ostale, stižu četvorica najboljih sa Svjetskog prvenstva, te europski prvak i viceprvak. Ljepši ambijent od zagrebačkih fontana ne postoji, a ja sam presretan što će sinčić Lovre prvi puta biti tati u publici. To mi je dodatni motiv da na Hanžeku dam sve od sebe", priča Filip Mihaljević, čija kugla godišnje preleti više od stotinu kilometara.

Velik na tatu

"S obzirom da teži 7260 grama to mi je bila najbolja priprema za očinstvo i držanje sina u naručju, premda je Lovre već ima više od 12 kilograma. Očito je velik na tatu", smije se 28-godišnjak, koji će si po završetku sezone napokon priuštiti odmor s obitelji.

Prvo planiraju na Brač, pa u francusku Niceu na Azurnu obalu, a obiteljska fešta očekuje ih 14. studenog na proslavi Lovrinog prvog rođendana.

image

Filip i Gabrijela upoznali su u Livnu, odakle su rodom

NIKOLA VILIĆ/CROPIX

"Prekrasan je dečko i lijepo spava ako ga ne muče zubi koji upravo probijaju, a sad čekamo i njegovu prvu riječ: supruga i ja smo sigurni da će to biti ili ‘mama‘ ili ‘tata‘", govori Mihaljević koji je rodom iz Livna, baš kao i njegova supruga, magistra primaljstva.

U BiH je prvo trenirao nogomet, a na atletiku se prebacio kad je njegov otac uvidio kakve rezultate postiže u bacanju kamena s ramena, tradicionalnom pučkom natjecanju njihovog kraja.


Prst sudbine

Zbog atletike se kao maturant preselio u Split, u međuvremenu je četiri godine proveo u Sjedinjenim Državama, pa još dvije u Kataru i Zagrebu, a u Split se vratio 2019. sa suprugom Gabrijelom, s kojom se 2020. vjenčao nakon tri godine veze.

image

Filip Mihaljević sa suprugom Gabrijelom i sinom Lovrom

PRIVATNI ALBUM

"Znamo se od djetinjstva: išli smo u istu osnovnu školu, a Gabrijeli je moja mama bila teta u vrtiću... No, presudan je bio naš susret prije pet godina", smije se europski prvak koji je na povratku s prvenstva umalo ostao bez najvažnije medalje.

"Plaćajući u Duty Free Shopu slučajno sam je u kutiji ostavio na pultu kod kase... Prijavio sam nestanak, a stigla mi je nakon četiri dana. Otad je ne gubim iz vida jer visi na vitrini uz televizor...", zaključuje Mihaljević.

Linker
18. travanj 2024 15:06