DIAMOND/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
PRIVREMENI DOGOVOR

Preokret oko skrbništva: Sophie Turner nakon dogovora s bivšim uživa s kćerima

Američki glazbenik Joe Jonas i engleska glumica Sophie Turner postigli su privremeni dogovor o skrbništvu nad kćerima Willow i Delphine.

Američki glazbenik Joe Jonas i engleska glumica Sophie Turner postigli su privremeni dogovor o skrbništvu nad kćerima Willow i Delphine.

Bio je to prizor za pamćenje, a sreća na licu 27-godišnje engleske glumice Sophie Turner u šetnji s kćerima govorila je više od riječi. Glumica je gurala kolica s trogodišnjom Willow, a oko brige za 15-mjesečnu Delphine pomagala joj je dadilja koja ju je čuvala u nosiljci. Veliki preokret u njezinoj bici za skrbništvo nad kćerima Willow i Delphine dogodio se tri tjedna nakon što je njihov tata, 34-godišnji američki pjevač Joe Jonas na sigurno mjesto pospremio putovnice svojih kćeri, te ih na neki način zatočio u Sjedinjenim Državama kako s njom ne bi mogle otputovati u Veliku Britaniju.

Privremeni dogovor u brakorazvodnom procesu postignut je jer su Joe Jonas i Sophie Turner, čini se, postali svjesni kako inaćenjem, svađom i tjeranjem svatko svoje pravde neće postići ništa - pogotovo što se tiče dobrobiti njihovih kćeri, pa su usred brakorazvodnog procesa smogli snage da prevladaju vlastiti ego i taštinu, te uz medijaciju sudskog posrednika u New Yorku sjeli skupa za stol.

image

Sophie Turner s kćerima Willow i Delphine u New Yorku

DIAMOND/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

I nakon četiri dana pregovora u prvom tjednu listopada postigli su privremeni dogovor o zajedničkom skrbništvu nad svojim kćerima. Prema privremenom dogovoru koji se odnosi na vremensko razdoblje od tri mjeseca - započeo je 7. listopada i traje do 7. siječnja iduće godine - supružnici su se dogovorili kako će ravnopravno provoditi vrijeme s Willow i Delphine, i to svaki po dvadeset dana u komadu, a djevojčice sa svojom majkom mogu vrijeme provoditi i u njezinoj domovini Velikoj Britaniji.

Prije toga sud je donio hitnu mjeru koja je roditeljima nalagala da se s kćerima smiju kretati isključivo unutar administrativnih granica New York Cityja, Long Islanda i Hudson Valleyja, što je onemogućavalo Joeu Jonesu da s njima otputuje u Floridu, gdje očito i dalje namjerava živjeti, ali i Sophie Turner da s njima otputuje u Europu.

image

Joe Jonas i Sophie Turner na oskarovskom partyju Vanity Faira u Los Angelesu u ožujku ove godine

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Kako sada stvari stoje, ako se do 23. prosinca ove godine ne postigne konačni dogovor o skrbništvu nad djecom koji bi trebao uključivati sve detalje o njihovom odgoju, mjestu boravka i školovanja..., produžit će se postojeći privremeni dogovor ili postići novi.

Pretpostavlja se da je do ekspresnog privremenog dogovora došlo jer je Sophie Turner putem svog odvjetničkog tima zatražila da joj "se odmah vrate djeca koja su nezakonito zadržana", a u zatjevu je spomenuta i riječ otmica, što je stvorilo ružan dojam i sliku u javnosti Joea Jonasa.

image

Joe Jonas i Sophie Turner u New Yorku lani u studenom

STEVE SANDS/NEWYORKNEWSWIRE/SHUTTERSTOCK

Istovremeno su u javnost isplivali još neki intrigantni podaci. Njezini odvjetnici naveli su da su djeca nezakonito zadržana od 20. rujna, te da se Sophie Turner s Joeom Jonasom još lanjskog Božića dogovorila kako će se preseliti u Englesku, zbog čega su uostalom i oglasili na prodaju svoj dom u Miamiju. Kao razlog preseljenja u domovinu Sophie Turner navedeni su zajednička želja i dogovor supružnika, a ne snimanje mini serije na kojoj je glumica bila angažirana cijelog ljeta.

image

Joe Jonas je 5. rujna podnio zahtjev za razvod braka od Sophie Turner

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

No, sve to je palo u vodu nakon što su supružnici shvatili da nemaju zajedničku budućnost, možda i zbog toga jer se Joe Jonas predomislio oko preseljenja u Englesku, gdje su u travnju registrirali boravište. Tako je Joe Jonas nakon nekoliko žestokih svađa u kolovozu 5. rujna podnio zahtjev za razvod braka, za koji je glumica, kako su naveli njezini odvjetnici, saznala iz medija.

Joe Jonas i Sophie Turner vjenčali su se 1. svibnja 2019. u Las Vegasu, nakon nepune tri godine veze, a svadbeno slavlje priredili su u Carpentrasu na Azurnoj obali 29. lipnja iste godine.

image

Sophie Turner

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK
Linker
27. travanj 2024 03:29