MIKI / Backgrid UK / Profimedia
Iscrpljujuća potraga

PRAVA LJUBAV NAKON GODINA PROMAŠAJA Imala je sve, no tragala je dugo za onim pravim

Uspješnu karijeru američke pjevačice koja je nedavno objavila novi album često su pratili ljubavni brodolomi - zbog romantične prirode kroz njezin život prodefilirali su brojni slavni muškarci, sve dok nije upoznala britanskog glumca Joea Alwyna s kojim se smirila.

Pandemija koronavirusa u potpunosti je promijenila poslovne planove jedne od najpopularnijih američkih pop-country pjevačica Taylor Swift (30). U ovo je vrijeme trebala biti usred velike svjetske turneje “Lover Fest”, nazvane po njezinom prošlogodišnjem albumu “Lover”, inače najprodavanijem glazbenom uratku u 2019. Umjesto toga, povukla, se u izolaciju i u tajnosti snimila svoj osmi album, “Folklore”, te učinila, na više razina, golem zaokret u karijeri.

Album sa 16 autorskih pjesama snimljen je za njezinu novu izdavačku kuću Republic Records i potpuno je drukčiji od svega što je dosad radila. Ulazak u tridesete očito joj je donio osobnu i glazbenu zrelost pa se odmaknula od komercijalnog zvuka i započela suradnju s prvacima indie scene Justinom Vernonom (Bon Iver) te članovima grupe The National. Rezultat je njezin najintimniji album dosad, koji od kritičara dobiva samo hvalospjeve, a sviđa se i publici.

Los Angeles,   - Official music video by Taylor Swift performing 'cardigan' off her album 'folklore'       ---------         

*

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 546667210, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED STATES, Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
BACKGRID / Backgrid UK / Profime
Tijekom izolacije u tajnosti je snimila osmi album, ‘Folklore’, koji je doživio hvalospjeve kritike, a i publika ga je izvrsno prihvatila

"U ovaj sam album unijela sve svoje hirove, snove, strahove i osjećaje. Bio je to moj način bijega u maštu, prošlost i sjećanja", rekla je Taylor, koja je potpuni zaokret u karijeri dodatno potvrdila i osobnom režijom spota za prvi singl, "Cardigan", za koji je sama osmislila scenarij.

I on svjedoči o promjeni. Većina dosadašnjih spotova Taylor Swift je hiperseksualizirana, a u ovom se pojavljuje odjevena u dugačku široku čip­­kastu bijelu haljinu, s romantičnom frizurom i dirljivom pričom o glazbi koja ju je spašavala u svim životnim olujama. Taylor Swift je jedan od najuspješnijih glazbenih izvođača u povijesti.

Dugo vremena na vrhu

U 14 godina karijere osvojila je 23 priznanja American Music Awards i 10 Grammyja te prodala više od 50 milijuna primjeraka albuma. Jedna je od rijetkih koji nisu imali nijedan pad u karijeri - svaki novi album bio je uspješniji od prethodnog, pogotovo nakon što je 2014. učinila zaokret i umjesto countryja počela pjevati pop. Uz to je, napokon, nakon duge potrage i puno pogrešnih izbora, prije tri i pol godine našla sreću u ljubavi s britanskim glumcem Joem Alwynom (31).

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY, UNITED KINGDOM ** Turks and Caicos, TURKS AND CAICOS ISLANDS  - *PREMIUM-EXCLUSIVE*  - Taylor Swift and her boyfriend Joe Alwyn continue their romantic getaway at a Luxury Private resort in Turks and Caicos. The pair enjoyed some drinks on the beach as they held hands after taking a quick dip in the ocean. Taylor showed off her toned body in a blue and white striped bikini. *SHOT ON 07/05/18*

Pictured: Taylor Swift and Joe Alwyn

BACKGRID USA 9 JULY 2018,Image: 377343319, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SBMF / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
SBMF / BACKGRID / Backgrid USA /
Sa sadašnjim dečkom, glumcem Joeom Alwynom je već tri i pol godine, što joj je najdulja veza

Taylor je uz njega smirila i emocionalno sazrela pa više ne puni novinske stupce pričama o propalim vezama, zbog čega su je u medijima godinama posprdno zvali zaljubljiva slatkica iz Pennsylvanije. Drugi razlog zbog kojeg je stalno bila na tapetu su njezine javne svađe sa zvijezdama, a najpoznatija je ona s reperom Kanyeom Westom i njegovom suprugom, reality zvijezdom Kim Kardashian.

Svađa je započela 2009., kada je Taylor dobila nagradu za najbolji ženski spot za pjesmu "You Belong With Me" na dodjeli MTV Music Video Awards. Pijani Kanye se popeo na pozornicu te joj usred zahvale oteo mikrofon tvrdeći da je nagradu trebala dobiti Beyonce. Bilo je to vjerojatno najveće poniženje i sramota koje je mlada pjevačica doživjela u karijeri. Kanye se ispričao zbog incidenta tek godinu poslije na Twitteru, da bi 2013. u intervjuu New York Timesu izjavio kako mu uopće nije žao što je osramotio Taylor.

Taylor je jedna od najuspješnijih glazbenica u povijesti. U 14 godina karijere osvojila je 10 Grammyja te prodala više od 50 milijuna albuma.

Činilo se da stvar pomalo pada u zaborav dok Kanye nije 2016. opet zakuhao priču intrigantnim stihom u svojoj pjesmi "Famous". Napisao je: "I feel like me and Taylor might still have sex/Why? I made that bitch famous" (Osjećam da bismo ja i Taylor još uvijek mogli imati seks/Zašto? Ja sam tu kuju učinio slavnom).

NEW YORK - SEPTEMBER 13:   Kanye West (L) jumps onstage after Taylor Swift (C) won the
Getty Images
Kanye West ju je 2009. ponizio kad se usred njezine zahvale popeo na pozornicu i joj oteo mikrofon tvrdeći da je MTV-jevu nagradu trebala dobiti Beyonce

Taylor je javno podivljala, a Kim Kardashian je dolila ulje na vatru tvrdeći da je pjevačica sve znala jer su se ona i Kanye o pjesmi "Famous" prethodno dogovorili u jednosatnom telefonskom razgovoru. Objavila je snimku tog razgovora, no Taylor je i dalje tvrdila da nije znala za stih "Ja sam tu kuju učinio slavnom". Nakon toga je na svom Instagramu objavila video sa zmijom, objavivši time rat bračnom paru West-Kardashian.

Njihova gotovo desetogodišnja svađa dugo je punila medijski prostor, baš kao i ona o sukobu s bivšom prijateljicom, pop-pjevačicom Katy Perry. Naime, Taylor je poznata po bliskosti s grupom slavnih prijateljica, među kojima su pjevačice Selena Gomez i Zendaya, glumica Blake Lively, manekenke Karlie Kloss i Carla Delevigne, a jedna od njih dugo je bila i Katy Perry. Posvađale su se jer joj je Katy prije sedam godina navodno "ukrala" plesače za turneju, a Taylor joj se osvetila pjesmom "Bad Blood". Ratnu su sjekiru zakopale tek u svibnju 2018., nakon što joj je Katy poslala paketić s pismom isprike i maslinovom grančicom.

Da teško prašta i da se nije pametno kačiti s Taylor Swift, uvjerio se i denverski DJ David Mueller, bivši voditelj jutarnje emisije na radio stanici KYGO-FM. Na promotivnom fotografiranju prije koncerta u Denveru 2013. zgrabio ju je za stražnjicu, a pjevačica se požalila njegovima šefovima, nakon čega je dobio otkaz. Mueller je tada tužio Swift tražeći odštetu od tri milijuna dolara jer ga je, tvrdio je, lažno optužila za pipkanje. Pjevačica je odgovorila podigavši tužbu za seksualno zlostavljanje, da bi u kolovozu 2017. dobila spor. Iako su mediji godinama pratili njezine svađe i brojne ljubavne veze, (nakon kojih bivšima redovito posvećuje pjesme), činjenica je da to ne bi mnogo značilo za Taylorinu karijeru da ne piše izvrsne pjesme.

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 20:  Taylor Swift and Katy Perry arrive at the 2011 American Music Awards at the Nokia Theatre L.A. LIVE on November 20, 2011 in Los Angeles, California.  (Photo by Jeff Kravitz/AMA2011/FilmMagic)
FilmMagic
Taylor i Katy Perry bile su najbolje prijateljice, sve dok joj Perry, navodno, nije ‘ukrala’ plesače za turneju, no u međuvremenu su zakopale ratnu sjekiru

A sve je počelo zahvaljujući njezinim roditeljima, koji su rano prepoznali kćerin talent i podredili cijeli život njegovu razvoju. Taylor Swift rođena je u Readingu u američkoj državi Pennsylvaniji u dobrostojećoj građanskoj obitelji. Otac Scott bio je broker i financijski savjetnik, majka Andrea marketinška stručnjakinja, a dvije godine mlađi brat Austin danas se bavi fotografijom i glumom.

"Odrasla sam u staroj farmerskoj kući s mnogo domaćih životinja u dvorištu i borovima koje sam obožavala kititi za Božić. Kad su mi bile četiri godine, prilazila sam potpunim strancima na plaži i pjevala im pjesme iz crtića “Kralj lavova”. Bila sam malo naporno i glasno stvorenje u kičastoj haljinici. Moja baka, rođena u Singapuru, bila je operna pjevačica. Uvijek je pjevala i zahvalna sam joj što me naučila mnogo o glazbi. To me inspiriralo da i ja počnem pjevati", izjavila je u jednom intervjuu Taylor, kojoj su uzor bile country-pjevačice Shania Twain, Faith Hill te djevojke iz grupe Dixie Chicks.

Iako je već s 10 godina pisala pjesme i nastupala na lokalnim sajmovima i festivalima, obitelj je shvatila da neće postići veći uspjeh ako se ne presele u prijestolnicu countryja - Nashville. Učinili su to kad je Taylor bilo 14 godina, a nedugo potom potpisala je ugovor s RCA Records i Sony/ATV Music Publishing - najvećom glazbenom izdavačkom kućom na svijetu - kao najmlađa autorica u povijesti.

Here is Taylor Swift during her early days trying to find her feet as a singer.
Shots from her home videos and former promo shots show how Taylor has evolved from a wannabe star to the world's brightest country act.
Taylor started singing aged two and was taped by family members.
By seven she was writing lyrics and attempting to mimic pop stars on the radio. A couple of years’ later ambitious Taylor attempted to become a star by applying to record labels around Nashville.
When her parents Andrea and Scott realized her daughter was headed for success, they left their Pennsylvania home for the Nashville suburbs.
The teenager was granted a development deal by RCA Records to write country tunes, but felt stifled by not having the opportunity to perform as a solo act.
Instead the star left the label, before holding an industry showcase for other labels and managers at the Bluebird Cafe in 2005.
There, music mogul Scott Borchetta, who was about to start Big Machine Records, begged her to sign for him.
After much deliberation she ditched other offers for Scott, who within a year had her release her debut CD.
Taylor documented her recording sessions on a camcorder and also moments on her cellphone.
Her debut CD sold over 5m records, and paved the way for her to be crowned the youngest ever Country Music Awards Entertainer Of The year (2008).She then went onto to bag honors at the Grammys, American Music Awards, Billboard Music Awards and CMTs, MTV Awards, Teen Choice Awards and People's Choice Awards.
Taylor's hits like Story Of Us and We Are Never Getting Back Together have been written about her doomed relationships with boyfriends and famous lovers over the last ten years.
Teardrops on My Guitar was about an ex college love Drew Hardwick, Last Kiss written for Joe Jonas and Back To December about Taylor Lautner.
The Story Of Us and Dear John were aimed at John Meyer, while The Last Time covered her feelings on her break with Jake Gyllenhaal.
Currently Taylor is dating
REHAB / Bauer Griffin / Profimed
Taylor je već s deset godina pisala pjesme i nastupala na lokalnim sajmovima i festivalima

Kad joj je bilo 17, objavila je prvi single, "Tim McGraw", nazvan po poznatom country-pjevaču, koji je dogurao do šestog mjesta Billboardove country top liste. Bilo je jasno da joj je predodređen uspjeh. Dogodilo se to 2006. s debitantskim albumom jednostavno nazvanim "Taylor Swift", kojim je osvojila i publiku i kritiku. Dvije godine poslije snimila je album "Fearless", koji je bio najprodavaniji u 2009. i donio joj četiri Grammyja pa je postala najmlađa dobitnica nagrade za najbolji album u povijesti. Uslijedili su albumi "Speak Now" i "Red", no sve ih je 2014. nadmašio izvrsni "1989" (nazvan po godini njezinog rođenja), ujedno njezin prvi pop-album.

Kad je Taylor bilo 14 godina zbog glazbene karijere se s roditeljima preselila u prijestolnicu countryja - Nashville.

Čak tri singla s tog albuma dospjela su na vrh ljestvica u SAD-u, Australiji i Kanadi, a Taylor je ponovno osvojila Grammy za album godine. Promovirala ga je na spektakularnoj svjetskoj turneji, kojom je zaradila više od 250 milijuna dolara. Inače, Taylor Swift je poznata po bliskom odnosu s obožavateljima, koje često poziva k sebi doma na privatna druženja uz glazbu i redovito se s njima susreće u backstageu nakon koncerata. Također, podupire ih na razne načine - otplaćuje im studentske kredite, pokriva medicinske troškove i šalje poklone, a trudnoj obožavateljici Stephanie iz Manchestera, koja je postala beskućnica, kupila je kuću.

LAS VEGAS, NV - APRIL 07: (L-R) Scott Swift, singer Taylor Swift and Andrea Swift attend the 48th Annual Academy of Country Music Awards at the MGM Grand Garden Arena on April 7, 2013 in Las Vegas, Nevada.  (Photo by Rick Diamond/ACMA2013/Getty Images for ACM)
Getty Images for ACM
Otac Scott i majka Andrea odmalena su joj bili podrška

"Na turneji sam od 17. godine. Prije i poslije svakog nastupa razgovaram s obožavateljima i tako gradim dobar odnos s njima. Prilaze mi djevojke koje mi ispričaju cijelu svoju ljubavnu storiju ili se požale da ih je baš danas ostavio dečko pa su, da se utješe, došle na moj koncert. Što učiniti u takvoj situaciji nego im udijeliti koji savjet", kaže Taylor, koja je nakupila bogato ljubavno iskustvo.

Doduše, ne baš i lijepo jer je u prošlosti rijetko koja njezina veza trajala dulje od nekoliko mjeseci, a mnoge su završile ružnim prekidom. Poslovno iznimno uspješna, u ljubavi dugo nije imala sreće, a bol nakon prekida liječila je pisanjem pjesama o slomljenom srcu - koje bi redovito postale hitovi.

Ljubavni brodolomi obilježili joj karijeru

Prvu romansu doživjela je s 18 godina, kad se ludo zaljubila u Joea Jonasa, pjevača grupe The Jonas Brothers, koji joj je poruku da je ostavlja poslao mobitelom - tijekom razgovora što je trajao manje od pola minute. Prekid ju je toliko povrijedio da mu je posvetila pjesmu "Forever & Always", u kojoj govori o njegovom prekršenom obećanju.

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 07:  Singers Taylor Swift and Joe Jonas at the 2008 MTV Video Music Awards  at Paramount Pictures Studios on September 7, 2008 in Los Angeles, California.  (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)
FilmMagic
Taylor i Joe Jonas koji ju je ostavio putem sms poruke

-"Uvijek pišem pjesme o svojem životu. Ako ste loši prema meni, napisat ću pjesmu o vama i neće vam se svidjeti. Nikad mi nije bio problem pisati o detaljima privatnog života, ali ne želim o tome govoriti u intervjuima. Smiješno mi je što svi žele znati takve stvari jer sam zapravo često sama. Imam fobiju od pogrešnih veza pa čim shvatim da ne vode nikamo - prekidam. Nikada nisam gubila vrijeme s pogrešnom osobom, i na to sam ponosna. Što si dulje u lošoj vezi, to više propuštaš šansu da upoznaš onog pravog", objasnila je tada svoje stavove Taylor.

Utjehu je sredinom 2009. potražila u zagrlja­ju glumca Taylora Lautnera, zvijezde serija­la "Sumrak", kojeg je upoznala na snimanju svojeg glumačkog debija, romantične komedije "Va­lentine’s Day". Veza je potrajala četiri mjeseca, dovoljno da je inspirira za "Back To December", baladu u kojoj ga moli za oproštaj jer joj je "dao ruže, a ona je pustila da uvenu". To joj je jedna od rijetkih u kojima je priznala da je ona zabrljala - mnogo češće njezine su pjesme osveta bivšim dečkima koji su je povrijedili.

"Znam da mediji uz mene vežu rečenice poput: 'Taylor je ponovno slomljena' ili 'Taylor se ludo zaljubila, a dečko joj je slomio srce'... Prestala sam se opterećivati time. To su prave emocije i mislim da je sasvim u redu biti ljut na nekoga tko te povrijedio. Ljubav je okrutna igra ako je ne odigraš dobro i pametno. To je moja ljubavna filozofija", rekla je tada pjevačica, a ta filozofija nije baš dobro “legla” njezinom kolegi Johnu Mayeru, s kojim je prohodala potkraj 2009.

John Mayer and Taylor Swift  performing during Jingle Ball 2009 on December 11, 2009 at Madison Square Garden.,Image: 48560837, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: © Rahav Segev / Retna A / Profimedia
© Rahav Segev / Retna A / Profi
Sa slamateljem ženskih srca pjevačem Johnom Mayerom prohodala je 2009.

Dok je ljubav trajala, zajedno su otpjevali "Half of My Heart", a kad je pukla, posvetila mu je pjesmu "Dear John" - u kojoj ga ogorčeno pita "nije li bila premlada za njegove mračne, uvrnute igre".

U listopadu 2010. okušala je sreću u zagrljaju glumca Jakea Gyllenhaala, no i to je bilo kratkog daha - jedva su zajedno izdržali do kraja godine. Razlaz je bio ružan, nakon čega mu je napisala pjesmu "Shake It Off" u kojoj govori o "igračima" i "slamateljima srca".

Kad je već valjda i sama prestala vjerovati da će naći pravu ljubav, srela je godinu mlađeg britanskog glumca Joea Alwyna.

Njezina očajna potraga za ljubavlju u međuvremenu se nastavila. Idući u nizu bio je bogati nasljednik Conor Kennedy, unuk pokojnog američkog senatora Roberta F. Kennedyja, s kojim je prohodala sredinom 2012. Zbližili su se u za Conora vrlo osjetljivom trenutku - nedugo nakon što mu je majka počinila samoubojstvo. Taylor je isprva bila puna razumijevanja te je zbog njega kupila kuću vrijednu pet milijuna dolara pored vile Kennedyjevih u luksuznom ljetovalištu Cape Cod. Činilo se da će veza postati ozbiljna, a onda je ljubavni plamen iznenada zgasnuo pa je od Conora Kennedyja ostala samo pjesma "Begin Again".

EXCLUSIVE TO INF. PLEASE CALL BEFORE USAGE. NO NY DAILIES
August 17, 2012: Taylor Swift, sporting a red polka dot bikini, goes for a beachside walk with shirtless boyfriend Conor Kennedy in Cape Cod, Massachusetts.,Image: 139987923, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE TO INF. PLEASE CALL BEFORE USAGE. NO NY DAILIES, Model Release: no, Credit line: Paul Adao / INSTAR Images / Profimedia
Paul Adao / INSTAR Images / Prof
S Conorom Kennedyjem, članom klana Kennedyjevih, hodala je nekoliko mjeseci

Slijedio je još jedan debakl, s Harryjem Stylesom, bivšim pjevačem grupe One Direction, s kojim je izdržala tri mjeseca - od listopada 2012. do siječnja iduće godine. Dovoljno da mu posveti pjesmu "Out Of The Woods".

Nakon duljeg zatišja, u proljeće 2015., zaljubila u škotskog DJ-a Calvina Harrisa. Veza je potrajala za nju rekordnih 15 mjeseci, a pu­­klo je zbog više razloga: navodno je Taylor željela brak i djecu, a Harrisu je smetalo što su stalno pod povećalom javnosti te što je ona popularnija od njega. Drugi pak izvori kažu da je poludio od ljubomore kad se pjevačica počela pre­­često družiti s britanskim glumcem Tomom Hiddlestonom, zvijezdom filmova o Thoru, kojeg je upoznala na humanitarnom balu Met Gala u New Yorku.

Santa Monica, CA - Taylor Swift and boyfriend Calvin Harris hold hands after a romantic dinner date at Giorgio Baldi Italian restaurant in Santa Monica. The 25-year-old singer showed off her slender figure in a white crop top and baby blue mini skirt. Taylor used Twitter to shoot down reports that she was buying a 16th century castle in Scotland. She tweeted, ‚ÄėCause baby I could build a castle out of all the bricks they threw at me‚ĶBut I‚Äôm not actually buying a castle.‚ÄĚ.
          August 11, 2015,Image: 255354693, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil,NO Brazil, Model Release: no, Credit line: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia
AKM Images / Backgrid USA / Prof
Škotskog DJ-a Calvina Harrisa ostavila je zbog njegove ljubomore

Njezini su pak prijatelji tvrdili da to nije istina i da se u Hiddlestona zaljubila dok joj je bio rame za plakanje nakon razlaza s Harrisom. Glumac ju je, navodno, čim je čuo za prekid, nazvao i poslao buket cvijeća. A onda su se dugi razgovori u kojima ju je tješio u samo dva tjedna pretvorili u - novu romansu. Navodno se na događaje iz tog vremena referirala u pjesmi "I Did Something Bad" u kojoj se pita: "Kažu da sam napravila nešto loše, zašto se onda osjećam tako dobro?"

No i veza s Hiddelstonom bila je promašaj: trajala je samo tri mjeseca, nakon čega se glumac, nimalo džentlmenski, požalio prijateljima. Govoreći o Taylor, rekao im je da je "umoran od nje", a ona mu je posvetila pjesmu "Getaway Car".

December 13, 2012:

Harry Styles takes Taylor Swift out for her 23rd birthday lunch. The pair took a 2 hour drive to dine at the George and Dragon Hotel in Great Budsworth, Cheshire.

Taylor was carrying her new birthday handbag, a gift from Harry.

*****MIN USAGE ONLINE Ł200******

Exclusive All Round
Worldwide Rights,Image: 148409170, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive - All Round
No Digital Rights Without Permission
Please Credit All Uses, Model Release: no, Credit line: Seb / Jules / Bridger / Dean / FameFlynet.uk.com / Splash / Profimedia
Seb / Jules / Bridger / Dean / F
S pjevačem Harryjem Stylesom također nije dugo bila u vezi

Kad je već valjda i sama prestala vjerovati da će naći pravu ljubav, srela je godinu mlađeg britanskog glumca Joea Alwyna. Upoznala ih je njezina prijateljica, glumica Emma Stone, koja je s njim snimala film "Miljenica" te zaključila da su rođeni jedno za drugo. Zasad se čini da je to točno jer zajedno su tri i pol godine, što je za Taylor Swift rekord. Možda je tajna u tome što je Britanac vrlo povučen i ona mu je prva ozbiljna cura pa o svojoj ljubavi uopće ne govore u medijima. Kad su prohodali, još je živio s roditeljima: majkom Elizabeth, psihoterapeutkinjom, i ocem Richardom, redateljem dokumentarnih filmova.

'Moj život isplaniran i po dvije godine unaprijed', rekla je Taylor u biografskom dokumentarcu Miss Americana.

Na početku veze glumica je unajmila kuću u Londonu i hodala gradom s perikom i kapom na glavi, kako ih nitko ne bi prepoznao. Kada se pokazalo da je ipak riječ o ozbiljnoj vezi, Alwyn se u svibnju 2017. preselio u Ameriku kako bi što više vremena mogao provoditi s Taylor. Nagađa se da mu je posvetila neke pjesme s albuma "Reputation" i "Lover", no kako ona i Joe skrivaju privatnost kao zmija noge, javno o tome nije željela govoriti.

"Kad sam bila jako mlada, u pjesmama sam govorila o tome kako se ne uklapam u društvo s kojim sam išla u školu. Poslije sam pisala o ljubavi, a te stihove sam zamišljala kao poruku u boci koju bacam u ocean i puštam je da plovi. No ne mislim do kraja života pjevati takve pjesme. Tko će me u četrdesetima htjeti gledati kako skačem po pozornici u svjetlucavoj haljinici? ", zjavila je proročanski Taylor uoči 30. rođendana. Sada, nakon što je objavila "Folklore", jasno je da je mislila ozbiljno.

BGUK_1565230 - Various, UNITED KINGDOM  - Celebrity social media photos!

Pictured: Taylor Swift's Cat Benjamin Button



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 429632909, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: NIJO / Backgrid UK / Profimedia
NIJO / Backgrid UK / Profimedia
Osim Benjamina Taylor ima još dvije mačke

Ljubiteljica mačaka

Taylor Swift obožava mačke i ima ih tri: Meredith (nazvanu po Meredith Gray iz serijala ‘Uvod u anatomiju’), Oliviju (po Oliviji Benson iz serijala ‘Zakon i red: Odjel za žrtve’) i Benjamina (po Benjaminu Buttonu iz istoimenog filma). Mace su joj toliko drage da je prošle godine glumila Bombalurinu u filmskoj adaptaciji glasovitog mjuzikla "Mačke", za koji je s kompozitorom Andrewom Lloydom Webberom napisala pjesmu "Beautiful Ghosts".

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 15:  Ed Sheeran, Taylor Swift and Selena Gomez attend The 58th GRAMMY Awards at Staples Center on February 15, 2016 in Los Angeles, California.  (Photo by Kevin Mazur/WireImage)
WireImage
S dragim kolegama Ed Sheeranom i Selenom Gomez, s kojom je bliska već godinama

Miss Americana

Potkraj siječnja ove godine na filmskom festivalu u Sundanceu predstavljen je Netflixov dokumentarac "Taylor Swift: Miss Americana", u kojem je pjevačica otkrila neke intimne detalje. Rekla je, primjerice, kako je u mladosti patila od poremećaja u prehrani, kako joj je bilo teško nositi se s burom emocija kad se njezinoj majci 2019. vratio rak dojke te otkrila da još nije spremna za majčinstvo.

"Postoji dio mene koji se osjeća kao da mi je 57 godina, no postoji i dio koji sigurno nije spreman imati djecu. Na neki način, nemam taj luksuz da neke stvari mogu otkrivati sama, ponajprije zato što je moj život isplaniran i po dvije godine unaprijed", rekla je u dokumentarcu Swift.

Pročitajte i:

Ne ide sve uvijek kako želiš: Ona je najbolji dokaz da u životu možeš imati sve, a ipak biti nesretan

Nekad je čistila kuće i konobarila da bi pomogla obitelji, a danas je Australka na vrhu Hollywooda

Novi miljenik Hollywooda: 'Bili smo tako siromašni da nam je mikrovalna pećnica bila nedostižan san'

Filantrop kojeg ne vole: Životni put čovjek koji je promijenio svijet i donirao milijarde, a nije morao

Linker
16. travanj 2024 23:31