LJUBAV LIJEČI

Povratak na stazu na krilima ljubavi: Istok Rodeš prvi put pokazao brinetu koja mu je osvojila srce

Varaždinac, inače hrvatski skijaški reprezentativac, nakon tri mjeseca stanke zbog teške ozljede lakta jedva čeka prva natjecanja u prosincu. Dotad mu društvo pravi djevojka Bruna Jurišić.

Varaždinski skijaš i hrvatski reprezentativac Istok Rodeš (25) odlično se oporavlja od jedne od najbizarnijih ozljeda u povijesti našeg alpskog skijanja i prema planu bi se u prosincu trebao vratiti utrkama u Svjetskom kupu. Prva su na redu natjecanja u slalomu i veleslalomu - tehničke discipline su Istokova specijalnost, u francuskom zimovalištu Val-d'Isereu, smještenom na jugoistoku zemlje u blizini tromeđe s Italijom i Švicarskom, a natjecanja su zakazana 11. i 12. prosinca.

U bijeli cirkus Rodeš se vraća uoči svog 26. rođendana koji će proslaviti 27. siječnja iduće godine i to u odličnom raspoloženju - na krilima ljubavi. S ekonomisticom Brunom Jurišić, brinetom koja mu je prije godinu dana zapela za oko - a potom i osvojila srce, nedavno je proslavio prvu godišnjicu veze s čime se pohvalio objavom na društvenoj mreži.

Na svom instagram profilu objavio je, naime, 14. studenog selfie fotografiju iz dizala s mladom zgodnom brinetom uz komentar na engleskom "godinu dana od prve privatne poruke" čime je zaradio devetsto lajkova svojih pratitelja. Među njima i doktorice Vlaste Brozičević, vlasnice rehabilitacijskog centra Terme Selce u kojem se Rodeš donedavno oporavljao od operacije ligamenata i lakta lijeve ruke.

Koban pad dogodio se potkraj kolovoza na treningu veleslaloma u švicarskom Saas-Feeu, nakon što je Rodeš rukom zapeo za kolac. Otamo je hitno prevezen u Zagreb gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede, a odmah nakon toga podvrgnut je operaciji koju je obavio dr. Damir Starčević u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion u Krapinskim Toplicama. On je Istoku ugradio metalnu pločicu i vijke na mjestu prijeloma te sašio puknuti ligament.

U cijelom procesu oporavka - Rodeš je već stao na skije i odradio prve treninge (bez prolaska kroz vrata) na snijegu - sigurno nije bila zanemariva ni uloga Istokove djevojke, jer je kao što svi znamo ljubav najbolji lijek i čini čuda ne samo po pitanjima srca i duše, nego i tijela.

Ljubav obznanio prije nekoliko mjeseci

Prvu fotografiju s Brunom hrvatski je skijaš objavio ovog ljeta, kad se potkraj srpnja s njom odmarao na Hvaru.

- Baš sam imao sreće - napisao je uz objavu, a iz tih je riječi njegovim prijateljima i pratiteljima odmah bilo jasno da se među njih dvoje radi o ozbiljnoj stvari, jer po pitanju privatnog života samozatajni Rodeš dotad niti jednu svoju simpatiju nije javno predstavio.

image

Skijaš Istok Rodeš

MARKO TODOROV/CROPIX

A odmor i opuštanje su mu tada itekako trebali nakon ljetnih priprema i prvih skijaških treninga za iduću sezonu na ledenjaku u švicarskom Zermattu, u kojoj je domaćoj ali i svjetskoj sportskoj javnosti odlučio pokazati da je kao skijaš definitivno sazrio i to namjeravao potkrijepiti odgovarajućim napretkom u rezultatima na stazi. Uostalom najbolji rezultat u seniorskoj karijeri Rodeš je ostvario u veljači ove godine na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, gdje u slalomskoj utrci postao šesti najbrži skijaš svijeta.

Kako poput svih svojih kolega iz bijelog cirkusa dvjestotinjak dana u godini provodi na putu - uglavnom u snježnim pustopoljinama okovanim vječitim ledom, dosad je bio neuhvatljiv i djevojkama, jer se u vezu s njim bilo jako teško upustiti, a kamoli je održati.

Osim stalnih putovanja Rodeš kao i svi vrhunski sportaši ima striktni dnevni raspored, pa je tako u krevetu obično već u devet navečer, a obaveze prema reprezentaciji, klubu i sponzorima isplanirane su mu mjesecima, pa i godinama unaprijed.

Osim toga rijetke slobodne dane želi provesti s prijateljima i obitelji u rodnom Varaždinu, u obiteljskoj kući u Jelkovcu gdje još uvijek kao najveću dragocjenost čuva poster s potpisom austrijskog skijaša Hermanna Maiera, uz Ivicu i Janicu Kostelić njegovog sportskog uzora iz djetinjstva.

S Filipom Zubčićem, svojim najboljim prijateljem i cimerom iz reprezenatcije, zajedno slavi rođendane jer su rođeni istog dana (Filip je tri godine stariji od njega), ali i ljubav prema planinama, moru i kitesurfingu. Nakon odlaska Ivice Kostelića u sportsku mirovinu njih dvojica su skupa s braćom Eliasom i Samuelom Kolega proglašeni njegovim dostojnim nasljednicima, ali je zasad samo Filip Zubčić to svojim rezultatima u kontinuitetu i potvrdio.

image

Snježna kraljica 2020. godine

DAMIR KRAJAC/CROPIX

U brojnim intervjuima ponavljao je da ne osjeća kako je ikad i u čemu bio zakinut zbog stalnih putovanja i treninga, te smatra da je proživio normalno djetinjstvo.

Čitajte i: Novi kralj skijaških staza Istok Rodeš: 'Dvije me stvari vode u životu'

U jednom od njih opisao je i svoju idealnu djevojku koja bi kako je izjavio trebala biti ženstvena i atraktivna, te voljeti sport i prirodu. U stvarnom obliku taj je njegov ideal utjelovila zanosna Bruna Jurišić uz čiju se podršku Istok Rodeš uskoro vraća na sportske staze.

Na kojima se rezultatima želi što više približiti svojim skijaškim uzorima iz djetinjstva, ali i najpoznatijim Varaždincima - izborniku vatrenih Zlatku Daliću i Željku Krajanu, izborniku naše zlatne Davis Cup reprezentacije.

Čitajte i: Filip Zubčić s prijateljima odmara u Veloj Luci, svi se pitaju: A gdje je djevojka?

Linker
19. travanj 2024 19:59