PRVO LJETO S BEBOM

Pamela Badžek: "Jedva sam čekala postati majka, tako da mi ništa nije problem"

Premda je nedavno postala majka djevojčice Kiare, influencerica i dizajnerica Pamela Badžek predstavila je kolekciju lanenih setova i kaftana vlastite marke August. by Pamela, koji su se već gotovo rasprodali.

Odmorna, sređena i u top formi - tako nas je influencerica i dizajnerica Pamela Badžek dočekala u svom stanu u širem centru Zagreba iako je, kaže, tu noć spavala samo dva sata. Njena je jednomjesečna kćer Kiara zamijenila, naime, dan za noć, pa je budna tijekom noći, a po danu spava.

"Jedva sam čekala postati majka, tako da mi ništa nije problem napraviti za Kiaru. Inače, srećom, nisam neka spavalica, tako da mi ovaj period ne pada teško", govori Pamela, koja je jedva dočekala odvesti Kiaru u rodni Dubrovnik i stvarati uspomene u njezinu najdražem gradu.

image

U kolekciji ‘Il Circolo Estivo’ dominira uzorak koralja kao klasični ljetni motiv

VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Nemamo neke velike planove za godišnji ove godine, sve smo prilagoditi Kiari, tako da smo prva dva mjeseca bili u Zagrebu, šetali po kvartu i što više se čuvali vrućina i sunca, a nakon toga, kako napuni tri mjeseca, vrijeme je za Dubrovnik i potencijalno kupanje utroje", otkriva Pamela. Velik dio trudnoće morala je mirovati pa joj je to zapravo i ubrzalo stvaranje nove kolekcije, jer je uz čitanje knjiga i odmaranje u glavi razrađivala ideje i stvarala nove lanene setove, kaftane i marame za plažu. No, veliku je pomoć imala od svog tima iz Varaždina, u čijoj tvornici nabavlja i šiva materijale, a s kojima je bila na telefonskoj liniji cijelu trudnoću. Završni "touch" kolekciji dala je njezina prijateljica, mlada umjetnica Mateja Sučević koja je osmislila printeve.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

"Jako sam sretna što ponovno surađujem s Matejom. Djevojke su bile oduševljene prošlogodišnjim setovima i kolekcija se zaista rasprodala u nekoliko dana. Vjerujem da će tako biti i ove sezone. Zvijezde ovogodišnje kolekcije su koralji, morske zvijezde i prugice, što su pravi šareni ljetni uzorci. Kod kreiranja kolekcije najbitniji su mi bili materijali i krojevi. Htjela sam napraviti nešto kvalitetno što će odolijevati trendovima i što ćemo s veseljem nositi iz godine u godinu", kaže Pamela, koja uskoro planira proširiti posao i na zimsku kolekciju pa će se njezin dizajn moći nositi tijekom cijele godine.

image

Kaftani su oslikani motivima ilustratorice Mateje Sučević

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

"Zimska kolekcija bila je u planu već prošle godine, no osim nekih neočekivanih poslovnih komplikacija u priču se uplela i moja trudnoća, pa smo je ipak stavili na pauzu. Ove godine će situacija, nadam se, biti drukčija", iskrena je Pamela, kojoj je trudnoća bila vrlo lijepo, ali istovremeno i zahtjevno razdoblje. Dizajnerica je, naime, aktivna osoba, pa je mirovanje za nju bila dobra životna lekcija.

"Što se tiče poroda, ne mogu reći da me bilo strah. Od samog sam početka zamišljala pozitivnu priču i odlučila sam vjerovati kako će moje tijelo napraviti ono za što je stvoreno. I tako je i bilo, porod pamtim kao pozitivno iskustvo", rekla je dizajnerica koja, premda su joj dani potpuno ispunjeni brigom oko male Kiare, uvijek nađe vrijeme i za sebe. A najviše joj u tome pomaže majka Suzana, koja ju je i tijekom našeg snimanja čuvala.

"Njezina soba je još u nastajanju. Nedostaje nam svašta nešto, no ne žurimo. Baš uživam u kupovini svega za njezinu malu oazu i polako, ali sigurno mi to postaje omiljena prostorija", govori Pamela. U stan, koji krasi predivna terasa i industrijski stil, sa suprugom Ivanom uselila se prije dvije godine, a u uređenju joj je pomogla njezina prijateljica, arhitektica Tina Biloglav.

image
BILJANA BLIVAJS/ CROPIX
image

U stanu uređenom u industrijskom stilu Kiarina se soba uređuje s posebnom pažnjom

BILJANA BLIVAJS/ CROPIX

"Prezadovoljna sam uređenjem stana. Definitivno mogu reći kako ne bih ništa mijenjala i kako je uređenje i atmosfera u stanu baš nekako naša", ističe Pamela. Jedina promjena su razasute plišane igračke i bebine stvari koje su odnedavno u svakom kutku stanu, a i u ormarima je malo više robice za kćer. No, njezin se vlastiti stil, kako kaže, nije previše promijenio otkako je postala majka.

"Iskreno, ne vjerujem niti da hoće. Naravno, nemam vremena kao prije, uz mene je ipak beba koja zahtijeva moju pažnju i koja je potpuni prioritet. Iz tog razloga mi za spremanje za bilo kakav izlazak iz stana ostaje ravno pet minuta i baš zato biram neke jednostavne krojeve kakve i inače volim nositi ljeti. Uglavnom su to mini haljinice, kratke hlačice i oversized lanene košulje. Upravo zato ćete ih i pronaći u mojoj kolekciji. Bitno mi je da su komadi koje nosim prozračni i lagano oversized, jer za vrijeme ljetnih mjeseci ne volim osjećaj uske, neudobne odjeće na sebi." Dobru formu, kaže, duguje vježbanju pilatesa tri puta tjedno prije trudnoće, a dok joj je trudnoća dopuštala, bila je aktivna i tijekom nje.

"Vježbe su bile lagane i bazirane na istezanju i puno su mi pomagale kod bolova u leđima koji su u trudnoći česti", kaže Pamela, koja želi biti majka puna ljubavi, razumijevanja i nježnosti, a kako većina njenih prijateljica već ima djecu, njihovi savjeti su joj pritom zlata vrijedni.

Linker
12. ožujak 2024 18:11