PAOLO LANZI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
Izazvala pomutnju

Ovo nije Bella Hadid na Dieselovoj reviji: Tko je dvojnica slavne manekenke koja je zbunila sve

Nakon Milanske revije društvene mreže pa čak i veliki svjetski portali oduševljeno su objavljivali da se slavna sestra Hadid vratila na pistu, ali čini se da fotografije nisu gledali dovoljno detaljno.

Nakon Milanske revije društvene mreže pa čak i veliki svjetski portali oduševljeno su objavljivali da se slavna sestra Hadid vratila na pistu, ali čini se da fotografije nisu gledali dovoljno detaljno.

Javnost izgleda toliko željno očekuje povratak Belle Hadid na modne piste da su je vidjeli na Dieselovoj reviji u sklopu Milanskog Tjedna mode. Naime, od korisnika društvenih mreža sve do velikih svjetskih časopisa poput Cosmopolitana, koji je članak na svom portalu u međuvremenu obrisao, bili su uvjereni da je upravo ona ta koja je zatvorila reviju ovog popularnog street wear brenda.

image

Dalton Dubois na Dieselovoj reviji

PAOLO LANZI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Međutim, nije. Učinila je to njezina "dvojnica", manekenka Dalton Dubois koja se, iako puno manje razvikana od sestara Hadid, modelingom bavi već dulje vrijeme. Tako je već nosila revije i za brendove poput Acne Studiosa, Alexandera McQueena i Givenchyja, a debi je imala na prošlogodišnjoj Burberryjevoj reviji na Tjednu mode. Ipak, sličnost između ove dvije manekenke tolika je da je Dubois već više puta zamijenjena za Bellu, a ispod njezinih objava na Instagramu redovito se pojavljuju komentari poput "Bella?", "Podsjećaš me na Bellu Hadid!" i "Stvarno sam na sekundu pomislila da je ovo Bella Hadid." Stoga i ne čudi konfuzija koja je nastala poslije njezinog zatvaranja Dieselove revije u Milanu.

image

Zbog sličnih crta lica često je mijenjaju za Bellu Hadid

ALESSANDRO VIERO/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Ipak, čini se da bi posrijedi mogla biti i puno dublja priča od jednostavnog nesporazuma. Kako piše Vogue, postoji vjerojatnost da je Dieselov dizajner Glenn Martens ciljano izabrao Dubois kako bi izazvao pomutnju jer mu ne bi bilo prvi put da posegne za nekim takvim trikom kako bi zaintrigirao javnost. Tako je ove veljače na reviju pozvao umjetnika Alexisa Stonea poznatog po "posuđivanju lica" kako mu stoji opis na Instagram profilu, odnosno transformiranju u brojne slavne osobe i likove koristeći šminku i prostetiku. Za potrebe ove revije transformirao se u glumicu Jennifer Coolidge, a finalni rezultat izgledao je poprilično realno da se, iz nekih kuteva, činilo kao da je zvijezda "Bijelog lotosa" stvarno prisustvovala reviji. Osim toga, sam Martens je o svom angažmanu u Dieselu izjavio: "Za moj pojam sve se vrti oko seksepila, optimizma, aktivnosti i fokusa na traperu, ali isto tako faktora zabave s puno zaokreta" stoga se vrlo lako može pretpostaviti da je i ovo bio svojevrsni zaokret s ciljem boljeg publiciteta. Ili je samo riječ o debaklu koji je rezultat potrebe za što bržom objavom "prijelomne vijesti" na društvenim mrežama i portalima bez dublje provjere činjenica.

Linker
27. travanj 2024 08:12