Bravo, žene!

Ovo je genijalno! Finkinje u znak podrške Sanni Marin objavljuju vlastite snimke

Da je ok biti svoj, plesati, pjevati i veseliti se smatraju mnoge žene koje su finsku premijerku podržale na zaista originalan način.

Finska premijerka Sanna Marin prije nekoliko se dana našla na udaru kritika zbog videosnimke na kojoj pleše i pjeva na jednom tulumu. Mnogi strani, ali i hrvatski mediji pisali su da se premijerka "raskalašeno" ponašala te da to ne priliči njezinoj poziciji.

Mnogi su se složili, pa i mi, da u njezinom ponašanju ništa nije bilo skandalozno, jer - zar je zabranjeno pjevati i plesati?

Takvog su mišljenja i brojne žene, posebice Finkinje, koje su podršku Sanni iskazale na zaista genijalan način. Na Twitter su počele objavljivati vlastite snimke s partyja na kojima plešu i pjevaju te su tagirale Marin u objavama.

"Solidarnost sa Sanom. Događa se svima nama. Vrlo tajni, glupi, pijani video mene i mojih prijatelja!!! Ja sam to sama pustila u javnost", napisala je jedna korisnica Twittera.

"Kakva glupost. Budite oprezni s političarima bez osobnosti koji su dosadni primjerci onoga što misle da bi političari trebali biti. Pokažite TKO ste, a ne ŠTO ste. Neće se svima svidjeti i to je u redu. Partijaj dalje Sanna!

Nakon što su je mediji javnost "razapeli" zbog malo zabavljanja, Sanna je izjavila da je uznemirena zbog toga što su videosnimke njezina plesa i pjevanja na privatnim zabavama objavljene na internetu, jer su namijenjene samo prijateljima.

Marin, koja je u prosincu 2019. postala najmlađa čelnica vlade na svijetu, nije znala da je snimaju, ali, naravno, nije mislila da će netko te snimke iskoristiti protiv nje. Inače, snimka je kompilacija dva videa s dva različita partyja na kojima se konzumirao alkohol, ali ne i droga. Barem koliko ona zna.

Sanna se zbog pritiska javnosti testirala i na droge da pokaže svima koji sumnjaju u njezinu profesionalnost da ne zloupotrebljava svoj položaj, već da se samo veselila i zabavljala.

Anu Koivunen, profesorica rodnih studija na finskom Sveučilištu Turku, rekla je da ne misli da je spol odlučujući čimbenik u galami oko procurjelog videa. "Zabava sama po sebi nije bila veliki problem, ali činjenica da je video procurio mogla bi se promatrati kao propust premijerke u procjeni ljudi kojima se okružila na tulumu", rekla je Anu.

Linker
25. travanj 2024 06:04