NADAHNUĆE DRUGIMA

Osobe godine po izboru Peoplea: Matthew McConaughey blažen među ženama!

Glumci Mila Kunis, Quinta Brunson i Matthew McConaughey, te pjevačica i glumica Jennifer Hudson prestižnu su titulu zaslužili zbog nesebičnog pomaganja drugima.

Što najviše možemo učiniti za druge, glasilo je pitanje koje si je uredništvo časopisa People postavilo kao glavni kriterij za odabir osoba godine. Među njima su čak tri slavne žene i jedan muškarac koji su svojim primjerom i konkretnim akcijama potaknuli druge da slijede njihov primjer.

image

Matthew McConaughey sa suprugom Camilom Alves

SCOTT MOORE/SHUTTERSTOCK

Kad su stanovnici teksaškog Uvaldea, rodnog grada holivudske zvijezde Matthewa McConaugheyja bili šokirani dotad nezabilježenim pokoljem, masovnim ubojstvom devetnaestero djece i dvoje zaposlenika osnovne škole Robb mat u svibnju ove godine, filmski zavodnik se sa suprugom Camilom vratio "kući", obišao sve obitelji stradalih i porazgovarao s njima o prioritetima za sprečavanje budućih užasa. Većina roditelja je kao glavni problem istaknula nepostojanje ikakvog zakonskog ograničenja za kupnju i posjedovanje smrtonosnog oružja, zbog čega su Matthew i Camila McConaughey, i sami roditelji troje djece, zastupnicima u američkom Kongresu iznijeli njihove prijedloge za usvajanje nacrta zakona o ograničavanju pristupa oružju, što je na kraju i usvojeno.

image

Quinta Brunson na svečanosti LACMA Art+Film Gala u Los Angelesu

CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK

Dobitnica Emmyja Quinta Brunson, autorica i glumica u serijalu "Abbott Elementary" svojim je serijalom uspjela nasmijati djecu, njihove roditelje, bake i djedove, čime je stvorila most koji povezuje generacije.

"Važnost smijeha i zajedničkog smijanja istim stvarima je iscjeljujuća, nema ništa ljepše od toga, jer se tako grade i učvršćuju odnose među ljudima", kaže Brunson.

image

Jennifer Hudson na dodjeli nagrada Tony u New Yorku ove godine

LEV RADIN/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK

Pjevačica i glumica Jennifer Hudson, najmlađa dobitnica četiri najvažnije nagrade Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja, svojim je talk showom stvorila demokratsku platformu koja promiče važne humanitarne inicijative, a prikazuje se radnim danom u poslijepodnevnom terminu.

image

Mila Kunis u Los Angelesu sredinom studenog ove godine

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Glumica Mila Kunis, podrijetlom Ukrajinka, od prvog dana ruske agresije na njezinu domovinu, uključila se u prikupljanje pomoći za izbjeglice i raseljene osobe. "Osjetila sam da moram djelovati i to odmah", izjavila je Mila Kunis koja je dosad, u proteklih osam mjeseci, prikupila je 37 milijuna dolara donacija za pomoć Ukrajini.

Linker
19. travanj 2024 13:11