DUGO ĆE SE PAMTITI

Noćna mora za fanove Harryja Pottera! Daniel Radcliffe postao zvijezda skandala

Proslavljeni britanski glumac u filmsku povijest se upisao ulogom malog čarobnjaka i najnovijom neviđenom transformacijom.

Engleski glumac Daniel Radcliffe šokirao je svoje obožavatelje novim imidžom i glumačkom transformacijom za ulogu američke glazbene zvijezde Weirda Ala Yankovica. Dočekali smo i prve trailere za biografski film koji u kina stiže ove godine, a Radcliffe je neprepoznatljiv sa smeđim brkovima, neukrotivim čupavim kovrčama i pivskim trbuhom.

Pogledajte video

"Nositi Alovu havajsku košulju koja je postala njegov zaštitni znak velika je odgovornost i obaveza. A za mene je velika čast što ću sa svijetom podijeliti stopostotnu istinu o skandaloznom životu ovog velikana glazbene scene", izjavio je Radcliffe.

Malom čarobnjaku iz filmskog serijala o Harryju Potteru pripala je, naime, naslovna uloga u filmu "Weird: The Al Yankovic Story". Njegov lik je i za američke prilike čudna zvjerka, što govori i nadimak 62-godišnjeg zabavljača jer weird na engleskom, naime, znači - čudak, čudan, lud, neobičan čovjek. Jedan od najpopularnijih američkih zabavljača - pjevač, komičar i producent Alfred Matthew Yankovic gotovo je nepoznat izvan granica Sjedinjenih Država, ali će se i to nakon ovog filma promijeniti.

image

Ovako je Weird Al Yankovic izgledao na koncertu na Floridi 2019.

LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Kakav majstor u bademantilu! Upoznajte novo lice Gorana Bogdana!

Hrvatski korijeni

"Ništa nećemo prikriti. Istražit ćemo svaki aspekt Yankoviceva života, od njegovog meteorskog uspona do slave s ranim hitovima kao što su 'Eat It' i 'Like a Surgeon' - do njegovog grozomorno dosadnog ljubavnog života i svih izopačenosti zakletog vegana", kažu producenti iz Tango Entertainmenta.

image

Osim Dainela Radcliffea u naslovnoj ulozi u filmu glumi i Evan Rachel Wood kojoj je pripala uloga Madonne

THE ROKU CHANNEL/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Proslavio se parodijskim prepjevima i obradama tuđih hitova, a prije svega urnebesnom obradom hita Michaela Jacksona "Beat It" koja je u njegovoj izvedbi postala "Eat It". Osvojio je pet Grammyja, prodao 12 milijuna primjeraka albuma, a može se pohvaliti s četiri zlatne te čak šest platinastih ploča u Sjedinjenim Državama.

image

Popiknuo se u najvažnijem trenutku: Weird Al Yankovic na otkrivanju svoje zvijezde na holivudskoj Stazi slavnih 2018.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Po ocu je hrvatskog i slovenskog podrijetla, a po majci talijanskog, škotskog i irskog. Odrastao je u Kaliforniji u gradu Lynwoodu, gdje je naučio svirati gitaru i harmoniku, a prvi novac zaradio je instrukcijama iz tih instrumenata.

Sa suprugom Suzannom Krajewski, marketinškom menadžericom i kćeri Ninom živi u vili u Hollywood Hillsu. "Siguran sam da će Radcliffea generacije pamtiti po ovoj ulozi i dugo nakon što ga na ovom svijetu više ne bude", u svom je stilu Yankovic prokomentirao izbor glavnog glumca.

Linker
18. travanj 2024 08:40